fbpx

Οι καλύτεροι …κακοί των ξένων σειρών που όλοι αγαπήσαμε!


Γράφει η Μαρία Πανωραία Κάνδηλα

Λατρεύουμε να τους μισούμε! Οι «κακοί» των ξένων σειρών έχουν γίνει τόσο δημοφιλείς πλέον όσο και οι ήρωες που αντιμάχονται. Ο σωστός new age villain δεν είναι προκλητικός, φωνακλάς και δεν την πατάει συνέχεια όπως παλιά. Αντίθετα, είναι ψυχρός, μυστηριώδης και πολλές φορές το alter ego του ήρωα που ανταγωνίζεται. Προσοχή, μην μπερδευτείτε με τους anti-hero των σύγχρονων σειρών π.χ. Underwood (House of Cards), Walter White (Breaking Bad). Εδώ μιλάμε καθαρά για τους «κακούς» – αντιπάλους των ηρώων.

Sometimes is good to be bad…

Professor James Moriarty (Sherlock)

0162918001413042828

Στις ιστορίες του Sir Arthur Conan Doyle, ο Moriarty παρουσιάζεται ως αντίπαλος του Sherlock Holmes, μια εγκληματική μεγαλοφυΐα, ενώ ο ίδιος ο Holmes τον χαρακτηρίζει ως «ο Ναπολέων του εγκλήματος». Στη σειρά τώρα, βλέπουμε το Moriarty αρκετά νεότερο απ’ ότι τον περιγράφει ο Conan Doyle, αλλά με την ίδια διαστροφή. Ένας πανέξυπνος νάρκισσος με εγκληματικές τάσεις. Ο ηθοποιός Andrew Scott είναι εξαιρετικός στο ρόλο της νέμεσις του Holmes, έχει αντιληφθεί πλήρως τις εμμονές του χαρακτήρα που ενσαρκώνει, καταφέρνοντας να κάνει το Moriarty εξίσου δημοφιλή και αγαπητό με τον Sherlock Holmes.

Ben Linus (Lost)

0091981001413042828

Το Lost χαρακτηρίζεται από πολλούς ως η σειρά που άλλαξε το τηλεοπτικό status quo κι όχι άδικα. Οι χαρακτήρες ήταν όλοι μοναδικοί κι οι ιστορίες του καθενός άρτια δομημένες (αν και λίγο μπερδεμένες λόγω των flashback). Με την εμφάνιση του άκρως αινιγματικού Ben Linus στη σειρά, η πλοκή έγινε ακόμη πιο ενδιαφέρουσα. Ο θεατής δεν γνώριζε ούτε τους σκοπούς του, ούτε είχε καταλάβει εξ’ ολοκλήρου τον ψυχισμό του. Οι κινήσεις του ήταν απρόβλεπτες κι η αγάπη του για το νησί τόσο μεγάλη που δεν δίσταζε να υποκινεί τους άλλους χαρακτήρες ή ακόμη και να τους βλάπτει προκειμένου να το προστατεύσει.

[scis id=»59″]

Gus Fring (Breaking Bad)

0010182001413042828

Ένας φαινομενικά φιλήσυχος κι ευγενικός χαρακτήρας, ιδιοκτήτης αλυσίδας fast food. Ο Gustavo Fring έχει πάρει όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις για να μην καταλάβει κανείς τον ψυχρό κι υπολογιστικό του χαρακτήρα. Αντίπαλος του Walter White, έχοντας κάνει σιγά σιγά και προσεκτικά μια ολόκληρη περιουσία με τη διανομή ναρκωτικών, ο Fring συχνά βρίσκεται αρκετά βήματα μπροστά από τους αντιπάλους του και καταστρέφει όποιον μπει εμπόδιο στο δρόμο του για την επιτυχία.

Joffrey Baratheon / Cersei Baratheon /Tywin Lannister (Game Of Thrones)

0043721001413042828

Η «αγία» οικογένεια των Lannister και συγκεκριμένα αυτοί οι τρείς είναι ό,τι χειρότερο έχει περάσει ποτέ από τα βασίλεια του Westeros. Πραγματικά, δεν ξέρεις ποιoν να μισήσεις περισσότερο και γιατί. Ο πατριάρχης της οικογένεις Tywin είναι ψυχρός, υπολογιστικός και χειραγωγεί τους πάντες για το συμφέρον του. Η κόρη του, Cersei, έχει εμμονές, βλέπει παντού εχθρούς και δεν διστάζει να βλάψει όποιον σταθεί στο δρόμο της για τον θρόνο. Ο Joffrey από την άλλη είναι μαζοχιστής, βίαιος, νάρκισσος με δίψα για εξουσία. Οι χαρακτήρες του Martin ενσαρκώνονται ιδανικά απο τους ηθοποιούς που επιλέχθηκαν γι’ αυτούς τους ρόλους με τον Joffrey να κρατά τα πρωτεία ως και σήμερα του πιο μισητού χαρακτήρα στη σειρά.

The Governor (The Walking Dead)

The Governor (David Morrissey) - The Walking Dead - Season 3, Episode 13 - Photo Credit: Gene Page/AMC

Σ’ έναν κόσμο γεμάτο ζόμπι, ο Philip Blake έχει καταφέρει να είναι ο πιο επικίνδυνος απ’ όλους και αυτό λέει πολλά. Το μόνο που τον νοιάζει είναι η επιβίωση του και πριν βιαστείτε να τον δικαιολογήσετε, να σας θυμίσω ότι κι οι πρωταγωνιστές μας επιβιώνουν, αλλά όχι σε βάρος των άλλων. Είναι η άλλη πλευρά του νομίσματος, το χειροπιαστό παράδειγμα που αποδεικνύει ότι για μερικούς τα πιστεύω και η ηθική τους κρατούν μόνο μέχρι να έρθουν οι δυσκολίες. Κι εδώ το hype που έχει δημιουργήσει ο χαρακτήρας αυτός οφείλεται εξ’ ολοκλήρου στον ηθοποιό που τον ενσαρκώνει, τον David Morrissey.

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET