ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Η καλύτερη χώρα στον κόσμο για να ζει κανείς | Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα;

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη η οποία δημοσιεύτηκε πρόσφατα, η Σουηδία βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστα με τις καλύτερες χώρες για να ζει κανείς. Όπως μεταδίδει η Independent, η μελέτη βασίστηκε σε μία σειρά από 35 ποιοτικούς δείκτες οι οποίοι προέρχονται από διάφορες πηγές όπως για παράδειγμα τα Ηνωμένα Έθνη και η Παγκόσμια Τράπεζα. […]

Neopolis Team

4 Ιουνίου, 2016

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη η οποία δημοσιεύτηκε πρόσφατα, η Σουηδία βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστα με τις καλύτερες χώρες για να ζει κανείς.

Όπως μεταδίδει η Independent, η μελέτη βασίστηκε σε μία σειρά από 35 ποιοτικούς δείκτες οι οποίοι προέρχονται από διάφορες πηγές όπως για παράδειγμα τα Ηνωμένα Έθνη και η Παγκόσμια Τράπεζα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Σουηδία συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία για την θετική της συμβολή στον τρόπο ζωής των κατοίκων της. Η συγκεκριμένη χώρα κατάφερε να συγκεντρώσει τα υψηλότερα ποσοστά σε ότι αφορά την ευημερία, την υγεία, την ευεξία ενώ υψηλό ποσοστό συγκέντρωσε και σε ότι αφορά τις πολιτισμικές της επιδόσεις.

Από την άλλη, σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ισλανδία, καθώς οι εκπομπές CO2 είναι χαμηλές, ενώ παράγονται ελάχιστα επικίνδυνα υλικά, ενώ σε ότι αφορά το περιβάλλον το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται στην 22η θέση.

Ωστόσο το Ηνωμένο Βασίλειο κατέχει τα πρωτεία σε ότι αφορά την επιστήμη και την τεχνολογία.

Στην 32η θέση η Ελλάδα

Σε ότι αφορά τη χώρα μας, αυτή βρίσκεται στην 32η θέση ανάμεσα από τις 162 χώρες. Πιο αναλυτικά σε ότι αφορά την επιστήμη και την τεχνολογία καταλαμβάνει την 35η θέση, σε ότι αφορά τον πολιτισμό την 47η, την Διεθνή ειρήνη και την Ασφάλεια την 133η θέση, τον πλανήτη και το κλίμα την 11η θέση, την ισότητα και την ευημερία την 65η θέση και την Υγεία την 53η θέση.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων: Με δωρεάν είσοδο κι εκδηλώσεις το γιορτάζουν αύριο (18/5) τα μουσεία!

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξάνεται κι άλλο η τιμή του καφέ, σε περίπτωση που δεν ήσασταν αρκετά σκ@τά σήμερα!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Περισσότερες οι θέσεις των εισακτέων – Πώς μοιράζονται ανά τμήμα!

ΕΛΛΑΔΑ

Αυτοκτόνησε ο 23χρονος Ερμής Καραγιάννης που είχε συμμετάσχει στο GNTM το 2020!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Φοιτητές σε όλο τον κόσμο ενώνονται υπέρ της Παλαιστίνης με καταλήψεις και διαμαρτυρίες!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Τα τμήματα που βάζουν δύσκολα στους υποψήφιους αυξάνοντας την ΕΒΕ!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET