Μουσική

Οι καλλιτέχνες και τα τραγούδια που ξεχώρισαν στο TikTok το 2021!

Είναι και κάποιοι που ξέραμε από το καλοκαίρι κιόλας ότι θα βρεθούν στην κορυφή!

Neopolis Team

28 Δεκεμβρίου, 2021

Τον τελευταίο καιρό έχει μπει άλλη μία εφαρμογή στη ζωή μας, που σημαίνει ότι έχουμε συν έναν απολογισμό να τσεκάρουμε λίγο πριν φύγει η χρονιά. Το TikTok μάλιστα έχει πολύ πράγμα να δώσει. Είναι από μόνο του ένα dance app (ή αυτό ήταν το concept στην αρχή τουλάχιστον), με κάθε βιντεάκι να συνοδεύεται από ένα part τραγουδιού που αποτελεί trend την εκάστοτε περίοδο και το οποίο δεν μπορούμε να βγάλουμε από το κεφάλι μας για τις επόμενες 10 μέρες. Ξέρετε πώς πάει… 

Πάνω στο κλείσιμο του έτους λοιπόν, η εφαρμογή έκανε μια αναδρομή στα τραγούδια που τρένταραν περισσότερο και τα οποία έφτασαν έτσι να κατακτούν και την κορυφή στα ραδιόφωνα. Κι όμως, το TikTok ήταν ο λόγος που ορισμένοι καλλιτέχνες βγήκαν στο προσκήνιο χάρη στις τάσεις του και κατάφεραν να δουν το κομμάτι τους να παίζει στους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Με άλλα λόγια, από εκεί που δεν τους ήξερε ούτε η μάνα τους… έκαναν επιτυχία!

Από την άλλη, είναι και γνωστοί καλλιτέχνες, που όμως πήραν ένα μεγάλο hype από το app. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Megan Thee Stallion και η Doja Cat, οι οποίες έγιναν το κοινό μυστικό των χρηστών και χρησιμοποιήθηκαν σε πολλά challenges με τα κομμάτια τους. Οι δυο τους λοιπόν, κατακτούν τις 2 πρώτες θέσεις αντίστοιχα στο TikTok 2021, με την τριάδα να την κλείνει ο ράπερ Popp Hunna.

Κι επειδή ανησυχήσαμε που δεν είχαμε τον Lil Nas X στην παραπάνω λίστα, τον βρίσκουμε πρώτο-πρώτο σε αυτή με τους ‘most viewed artists’ για το 2021. Στην υπόλοιπη δεκάδα βλέπουμε επίσης Lizzo, Jason Derulo, Selena Gomez και Billie Eilish μεταξύ άλλων.

Συνολικά, πάνω από 430 τραγούδια ξεπέρασαν τις 1 δισεκατομμύριο προβολές στην πλατφόρμα, ενώ μερικά από τα δημοφιλέστερα κομμάτια συγκέντρωσαν πάνω από 20 δισεκατομμύρια προβολές χάρη στα βίντεο των χρηστών. Στην κορυφή των global tracks βρίσκεται το ‘Astronaut in the Ocean’ του Masked Wolf, το Beggin’ των Maneskin ακολουθεί δεύτερο (όχι που θα έχανε!) και το ‘Adderall (Corvette Corvette)’ του Popp Hunna τρίτο.

Από την άλλη, το top είδος μουσικής που ακούσαμε αυτή τη χρονιά μπαίνοντας στην εφαρμογή, είναι η hip hοp/rap, ενώ δεύτερη ακολουθεί η pop.

Συγκεκριμένα, τα 10 κορυφαία hip hop τραγούδια που ακούσαμε απαριθμούνται στην παρακάτω λίστα, με την πρωτιά να κατακτά το ‘Adderall (Corvette Corvette)’ του Popp Hunna.

Ενώ η 10άδα των pop tracks (από την κορυφή της οποίας ΔΕ ΓΙΝΟΤΑΝ να λείπει η Doja) διαμορφώνεται κάπως έτσι:

Παρότι βέβαια άλλοι ήταν αυτοί που σημείωσαν επιτυχίες στην πλατφόρμα με τα κομμάτια τους, ο Jason Derulo γίνεται ο ‘most followed artist’ για το 2021, χάρη στο κινηματογραφικής ποιότητας περιεχόμενό του, καθώς και την αλληλεπίδραση με το κοινό και τις συνεργασίες με τους δημιουργούς. Ξέρει πώς να παραμένει στο προσκήνιο, κι αυτό του έχει χαρίσει πάνω από 50 εκατ. ακόλουθους!

Για να τσεκάρεις όλο τον απολογισμό του έτους, μπες ΕΔΩ.

FUN ZONE

EVENTS

Θεσσαλονίκη: Σήμερα η φωταγώγηση του δέντρου, με Πέτρο Ιακωβίδη και FY επί σκηνής!

BINGE WATCHING

To ντοκιμαντέρ του Χάρι και της Μέγκαν θα κάνει το Buckingham Palace να κλάψει!

PLACES TO BE

Το ΚΠΙΣΝ μπαίνει σε xmas mood – Σήμερα η φωταγώγηση και η έναρξη των εκδηλώσεων!

EVENTS

Christmas is coming to town: Αύριο η φωταγώγηση του δέντρου με συναυλία της Τάμτα!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET