fbpx

Καλαμάτα και Κεφαλονιά στο top 10 των ομορφότερων περιοχών του κόσμου για roadtrips!


Καλοκαιράκι έρχεται και σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε για μια εναλλακτική που φέρνει σε νησί αλλά δεν είναι, τότε η Καλαμάτα σας σκουντάει στην πλάτη!

Η μικρή αυτή πόλη της Πελοποννήσου έχει ό,τι θέλεις για τις διακοπές σου. Θάλασσα, μπαράκια, κλαμπ, ταβέρνες κι έναν ποδηλατόδρομο για να απολαύσεις τη βόλτα σου στο κέντρο της πόλης και κατά μήκος των παραλιών της, βλέποντας τον κόσμο να λιάζεται. Ένα μεγάλο συν που μόλις προστέθηκε στη λίστα όμως (όσοι τη γνωρίζουμε βέβαια, την εκτιμούσαμε εδώ και καιρό για αυτό), είναι ότι αποτελεί ιδανική περιοχή για roadtrips.

Και τι καλύτερο από μια απογευματινή βόλτα με το αυτοκίνητο, με τα παράθυρα ανοιχτά, τα μαγιό φορεμένα για παν ενδεχόμενο και με θέα εικόνες που άνετα χρησιμοποιούνται σαν ορισμός της μεσογειακής ομορφιάς;! *Διάλειμμα 5 λεπτών για τίμιο daydreaming*

Επιτέλους λοιπόν, τα πανέμορφα τοπία της Καλαμάτας και γενικότερα της Μεσσηνίας αναγνωρίζονται παγκοσμίως και τοποθετούν της πρωτεύουσα του νομού στην 6η θέση μεταξύ των 10 κορυφαίων προορισμών του κόσμου για περιήγηση με το αμάξι! Λίγο πιο κάτω ωστόσο, στο #8 βρίσκουμε και την Κεφαλονιά, εξασφαλίζοντας έτσι στην Ελλάδα δύο θέσεις στο top10.

Πρόκειται για έρευνα που διεξήχθη από την ιστοσελίδα ενοικίασης οχημάτων discovercars.com, η οποία ρώτησε περίπου 140.000 περιηγητές ανά τον κόσμο σχετικά με την πιο θεαματική περιοχή για οδήγηση, κατατάσσοντας την πόλη της Πελοποννήσου στο #6 και το νησί του Ιονίου στο #8. 

Όπως αναφέρει το αφιέρωμα για την Καλαμάτα: «Αν επιθυμείτε να γνωρίσετε τη φυσική μεσογειακή ομορφιά και τη ρουστίκ γοητεία μέσα από μια γραφική διαδρομή, τότε η Καλαμάτα θα αιχμαλωτίσει την καρδιά σας.

Οδηγήστε στην υπέροχη Παλιά Πόλη της Καλαμάτας, έναν λαβύρινθο από γραφικά λιθόστρωτα δρομάκια ή επισκεφθείτε τον εμβληματικό Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό της Καλαμάτας στο ιστορικό κέντρο της πόλης.»

Στη συνέχεια καλεί τους ενδιαφερόμενους να επισκεφτούν τις παραλίες της πόλης που διαθέτουν μπλε σημαία, καθώς και τους διάφορους κρυμμένους ορμίσκους της, τονίζοντας ακόμη ότι λίγη ώρα μακριά βρίσκεται και η Ολυμπία.

Όσον αφορά την Κεφαλονιά, το αφιέρωμα σημειώνει: «Εάν σας αρέσει η φύση, τότε αυτό το παραδεισένιο νησί θα σας μαγέψει. Η Κεφαλονιά είναι όγδοη στη λίστα μας με τους προορισμούς και αποτελεί ένα μεγάλο νησί για να ανακαλύψεις σε ένα γραφικό roadtrip. 

Η Κεφαλονιά είναι επίσης η πιο ορεινή μεταξύ των νησιών του Ιονίου, με αστραφτερά γαλαζοπράσινα νερά και ιδανικές παραλίες. Το μέγεθός της και η ποικιλομορφία της, της έχουν επιτρέψει να διατηρήσει τη φυσική της γοητεία.»

Στη συνέχεια τονίζει πως η ιδανική περιήγηση του νησιού γίνεται με σκάφος, ενώ την προτείνει για επίσκεψη σε όσους αγαπούν τα θαλάσσια σπορ.

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET