ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ο Jo Nesbo γίνεται Επίτιμος Διδάκτορας σε τμήμα του Παν. Δυτικής Αττικής!

Μία μέρα πριν θα γίνει εκδήλωση γνωριμίας του κοινού με τον συγγραφέα.

Neopolis Team

21 Σεπτεμβρίου, 2023

O Jo Nesbø έχει καθιερωθεί στον κόσμο της συγγραφής, τόσο που δύσκολα θα βρεις κάποιον να μην τον γνωρίζει. Όποια κι αν είναι η επαφή του καθένα με την ανάγνωση βιβλίων, τον Νορβηγό Jo Nesbø σίγουρα τον έχεις ακουστά.

Το στυλ γραφής του και οι πλοκές που αναπτύσσει στις σελίδες του έχουν αγαπηθεί από εκατομμύρια κόσμου και έχει γίνει ένας από τους κορυφαίους συγγραφείς της εποχής μας. Τώρα που το ξανασκεφτόμαστε, φθινόπωρο έχουμε, τι καλύτερο από το να χαθείς σε μία από τις ιστορίες του;!

Άλλωστε, πλέον μας ενώνουν περισσότερα με τον διάσημο συγγραφέα, αφού δεν αποτελεί απλά ένα μεγάλο όνομα του εξωτερικού, αλλά είναι έτοιμος να «φορέσει» τον τίτλο του διδάκτορα σε ένα ελληνικό πανεπιστήμιο, το ΠΑΔΑ.

Το τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, θαυμάζοντας το έργο του και την επιρροή του στον τομέα της αστυνομικής λογοτεχνίας, θα αναγορεύσει τον Jo Nesbø Επίτιμο Διδάκτορα την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

Το τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, θα αναγορεύσει Επίτιμο Διδάκτορα τον διακεκριμένο Νορβηγό συγγραφέα Jo Nesbø.

Η τελετή αναγόρευσης θα λάβει χώρα την Πέμπτη 28-9-2023 και ώρα 10.00 στο Συνεδριακό Κέντρο της Πανεπιστημιούπολης Άλσους Αιγάλεω (Αγ. Σπυρίδωνος, Αιγάλεω, 122 43, Αθήνα).

Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο σκεπτικό της απόφασης της Συνέλευσης του Τμήματος για την απονομή του τιμητικού τίτλου, «ο Jo Nesbø είναι ένας από τους κορυφαίους σύγχρονους συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας. Τα έργα του εκδίδονται σε 50 γλώσσες και έχουν πουλήσει περισσότερα από 55 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Ανανέωσε το αστυνομικό μυθιστόρημα και ανέδειξε τα κοινωνικά χαρακτηριστικά του λογοτεχνικού αυτού είδους. Με το έργο του έδωσε ώθηση στη φιλαναγνωσία δημιουργώντας νέους αναγνώστες σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα μυθιστορήματά του αξιοποιούν με ποικίλους τρόπους αρχειακό υλικό (π.χ. αστυνομικά αρχεία) και διερευνούν πώς οι νέες τεχνολογίες επιδρούν στην επεξεργασία και στη διακίνηση κάθε είδους πληροφορίας στις κοινωνίες του 21ου αιώνα, η συγγραφική του παραγωγή έχει ένα ακόμη σημείο ενδιαφέροντος για το τμήμα μας. Επιπλέον, ο Jo Nesbø δεν είναι μόνο τακτικός επισκέπτης της χώρας μας, αλλά και γνώστης της ελληνικής ιδιοσυγκρασίας και ζωής, όπως φάνηκε από το διήγημά του που εκτυλίσσεται στο νησί της Καλύμνου».

Μετά την τελετή θα ακολουθήσει, στον ίδιο χώρο, συνέντευξη τύπου του συγγραφέα, η οποία οργανώνεται από τον εκδοτικό οίκο που έχει τα δικαιώματα των βιβλίων του στην Ελλάδα.

Μία μέρα νωρίτερα (Τετάρτη 27/9), ο ίδιος εκδοτικός οίκος (Μεταίχμιο), φέρνει τον Νορβηγό συγγραφέα στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» (Ακαδημίας 59, Αθήνα). Εκεί, ο Jo Nesbø θα συνομιλήσει με τον συγγραφέα Δημήτρη Σίμο για τα βιβλία του, τον διάσημο επιθεωρητή Χάρι Χόλε και την περιπέτεια της γραφής, απαντώντας σε ερωτήσεις του κοινού και υπογράφοντας αντίτυπα των βιβλίων του.

Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου.
Η διάθεση των δελτίων ξεκινά στις 6 μ.μ. της ίδιας ημέρας.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Με διαδοχική διερμηνεία.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φοιτητικές Εκλογές: Άλλη μία χρονιά που ΠΚΣ και ΔΑΠ πανηγυρίζουν ταυτόχρονα τη νίκη!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΕΚΠΑ θα λάβει 1.129.000€ για να επενδύσει επιτέλους στην ασφάλεια και τις υποδομές του!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET