ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ITE και Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος | 144 Υποτροφίες για διδακτορικούς και μεταδιδακτορικούς φοιτητές.

Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει εκπονήσει πρόγραμμα διάρκειας τριών ετών με την ονομασία «ARCHERS». Συγκεκριμένα στο εν λόγω πρόγραμμα, στο οποίο είναι υπεύθυνος ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης και διευθυντής του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ του ΙΤΕ, Σπύρος Αναστασιάδης, θα δοθούν εβδομήντα δύο ετήσιες υποτροφίες […]

Default avatar

Guest Author

23 Ιανουαρίου, 2017

Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει εκπονήσει πρόγραμμα διάρκειας τριών ετών με την ονομασία «ARCHERS». Συγκεκριμένα στο εν λόγω πρόγραμμα, στο οποίο είναι υπεύθυνος ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης και διευθυντής του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ του ΙΤΕ, Σπύρος Αναστασιάδης, θα δοθούν εβδομήντα δύο ετήσιες υποτροφίες για νέους μεταδιδακτορικούς ερευνητές και εβδομήντα δύο αντίστοιχα ετήσιες υποτροφίες για νέους υποψήφιους διδάκτορες σε μια περίοδο τριών ετών, από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το ΙΤΕ.

Η διαδικασία αυτή θα γίνει με ανοικτές προσκλήσεις σε κάθε ενδιαφερόμενο σε διεθνείς ιστότοπους στα σχετιζόμενα επιστημονικά αντικείμενα. Το συνολικό κόστος της χρηματοδότησης του ερευνητικού προγράμματος ανέρχεται σε 3,3, εκατομμύρια ευρώ και ανοίγει δρόμους στη δημιουργία νέων ευκαιριών εργασίας στο κρίσιμο πεδίο της ερευνητικές εξέλιξης των νέων επιστημόνων στην προοπτική της μείωσης ή ακόμα και της αντιστροφής της διαρροής εγκεφάλων.

Ειδικότερα, τα πεδία ενδιαφέροντος του εν λόγω έργου εδράζονται στη μελέτη και συντήρηση της πολιτισμικής κληρονομιάς, της ενέργειας και της υγείας και οι περιβαλλοντικές κοινωνικές προκλήσεις που συνεχώς μεγαλώνουν. Η ευρύτερη στρατηγική στόχευση, σύμφωνα με την άποψη του κ. Αναστασιάδη, έχει ως εξής: «Η υλοποίηση του έργου ARCHERS έχει ως σκοπό την υποστήριξη νέων πτυχιούχων-υποψηφίων διδακτόρων όπως και μεταδιδακτόρων που βρίσκονται στην αρχή της σταδιοδρομίας τους μέσω της εκπαίδευσης και της κατάρτισής τους σε διεπιστημονικούς ερευνητικούς και τεχνολογικούς τομείς αιχμής στους οποίους τα Ινστιτούτα του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας υπερέχουν τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο».

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν. Ιωαννίνων: Φοιτητές κινδυνεύουν να χάσουν το εξάμηνο λόγω έλλειψης καθηγητών!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φοιτητές του Παν. Θεσσαλίας καινοτομούν με τεχνολογία που βοηθά στην κίνηση των ΑμεΑ!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ακόμα περιμένουν το στεγαστικό επίδομα οι φοιτητές που είχαν κάνει αίτηση από το καλοκαίρι!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET