ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Είναι επίσημο | Αυτό είναι το έτος που η Νομική Πατρών θα δεχτεί τους πρώτους φοιτητές!

Η ίδρυση τέταρτης Νομικής Σχολής στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Πάτρα, έγινε πλέον πιο επίσημο από ποτέ. Η πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, το ανακοίνωσε στην εκδήλωση για τον εορτασμό της 54ης επετείου του Πανεπιστημίου Πατρών. Στην ουσία επιβεβαίωσε αυτό που ήδη γνωρίζαμε από τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν ο υπουργός Παιδείας σε ομιλία του […]

Neopolis Team

5 Δεκεμβρίου, 2018

Η ίδρυση τέταρτης Νομικής Σχολής στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Πάτρα, έγινε πλέον πιο επίσημο από ποτέ.

Η πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, το ανακοίνωσε στην εκδήλωση για τον εορτασμό της 54ης επετείου του Πανεπιστημίου Πατρών. Στην ουσία επιβεβαίωσε αυτό που ήδη γνωρίζαμε από τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν ο υπουργός Παιδείας σε ομιλία του είχε κάνει γνωστή την πρόθεση του για ένα επιπλέον τμήμα Νομικής στην χώρα μας, εκτός από αυτό της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Κομοτηνής.

Η κ. Κυριαζοπούλου ανέφερε μεταξύ άλλων πως θα ιδρυθεί κατ’αρχήν μονοτμηματική σχολή, το πρόγραμμα σπουδών της οποίας θα καλύπτει και τις αλλαγές που έχει επιφέρει η τεχνολογία στη νομική επιστήμη, και εύλογα τους νέους τομείς που έχει δημιουργήσει.

Η νέα Νομική Σχολή θα δεχθεί τους πρώτους φοιτητές το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, ενώ το κτίριο αναμένεται να κατασκευαστεί με κονδύλια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Δεν θα αυξηθεί ο αριθμός των εισακτέων

Ο υπουργός Παιδείας, κατά την πρώτη του ανακοίνωση, είχε κάνει λόγο πως δεν πρόκειται να αυξηθεί ο αριθμός των εισακτέων στις τέσσερις νομικές σχολές, αλλά θα γίνει αναδιανομή τους στις τρεις υπάρχουσες. Κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, στις τρεις Νομικές της χώρας εισήχθησαν συνολικά 1.283 υποψήφιοι (435 στο ΕΚΠΑ, 371 στο ΑΠΘ και 477 στο Δημοκρίτειο Θράκης).

Η ίδρυση της σχολής θα ενταχθεί στο πλαίσιο της υπό συζήτηση απορρόφησης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Η κ. Κυριαζόπουλου είπε χαρακτηριστικά:

«Το πανεπιστήμιό μας είναι το τρίτο μεγαλύτερο στη χώρα, χωρίς μέχρι τώρα να διαθέτει νομική σχολή, η οποία θα κάλυπτε τη ζήτηση από τους νέους της Νοτιοδυτικής Ελλάδας».

Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση επίσης, η ομοσπονδία των πανεπιστημιακών ΠΟΣΔΕΠ διαμαρτύρεται διότι «το ν/σ για προπονητές και εκπαιδευτές, ιδιωτικά γυμναστήρια κ.λπ., που έθεσε σε διαβούλευση ο υφυπουργός Αθλητισμού Γεώργιος Βασιλειάδης, επιχειρεί να ανοίξει κερκόπορτα στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε σχέση με τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων ΑΕΙ, καθώς, μεταξύ άλλων, δίνει ακριβώς τα ίδια δικαιώματα στους αποφοίτους ΤΕΦΑΑ με τους αποφοίτους των ιδιωτικών και δημόσιων ΙΕΚ ακόμη και ΕΠΑΛ».

Πάντως, το αίτημα ίδρυσης νομικής σχολής στην Πάτρα δεν είναι η πρώτη φορά που έπεσε στο τραπέζι, καθώς το 2020 είχε συγκροτηθεί επιτροπή από νομικούς προκειμένου να εξετάσει το θέμα. Τότε λοιπόν υπήρξε θετική πρόταση, τελικά όμως το θέμα δεν προχώρησε.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν. Πατρών: Κατέρρευσε τμήμα από το ταβάνι και οι φοιτητές έδωσαν μάθημα δίπλα στα μπάζα!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Αναβάλλεται αύριο η εξεταστική στα πανεπιστήμια της Αττικής!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φοιτητές του Παν. Πατρών έφτιαξαν μινιατούρα της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου με ζυμαρικά!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΠΑΔΑ εμπνέεται από το ΠΑΜΑΚ και φέρνει τη δική του εφαρμογή με όλα τα αναγκαία!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Στα ελληνικά ΑΕΙ όλοι γνωρίζουν για τα μαζικά κοψίματα φοιτητών, όμως κανείς δεν κάνει τίποτα!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET