ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Είμαι γυναίκα και έχω 8 λόγους να νιώθω περήφανη γι’ αυτό!

WHO RUN THE WORLD? GIRLS!

Κλεοπάτρα Μπράιτ

8 Μαρτίου, 2020

Είμαι πολύ περήφανη που είμαι γυναίκα! Και δε φοβάμαι να το πω, γιατί έχω κάθε λόγο να είμαι και να νιώθω καλά με τον εαυτό μου! Κάθε μέρα που περνάει, συνειδητοποιώ ολό και περισσότερο τη μοναδικότητά μου και το πόσο τυχερή είμαι που ανήκω στο γυναικείο φύλο! Μπορεί ακόμα η κοινωνία να μη μας έχει αγκαλιάσει στο βαθμό που πρέπει και να μην έχει έχει αποδεχθεί την ισότητα των φύλων, αλλά δε θα αφήσω κάτι τέτοιο να με ρίξει ούτε να με επηρεάσει. ‘Εχω μάθει να προσπερνάω τα κακοπροαίρετα σχόλια και δεν επιτρέπω σε κανένα να με κάνει να πιστέψω ούτε για μια στιγμή πως αξίζω λιγότερο, πως είμαι κατώτερη! 

Το να είσαι γυναίκα σημαίνει πως έχεις κάποια σπουδαία πλεονεκτήματα που δεν πρέπει να παραβλέπεις κι εκτός από το να είσαι έμπνευση για τον ίδιο σου τον εαυτό, ανήκεις σε εκείνο το φύλο που η φύση εφοδίασε με κάποια μοναδικά δώρα όπως τα παρακάτω:

#1 Φέρνουμε μια νέα ζωή στον κόσμο

Οι γυναίκες έχουμε την απαράμιλλη ευλογία του να χαρίζουμε ζωή, να φέρνουμε έναν καινούργιο άνθρωπο στον κόσμο! Και την ακόμη μεγαλύτερη ευλογία να τον «κουβαλάμε» και να τον προστατεύουμε στην κοιλιά μας για εννιά ολόκληρους μήνες! Το μωρό αυτό αποτελεί προέκταση του εαυτού μας, το αγαπάμε με όλο μας το «είναι»! Και όσο συνηθισμένο και καθημερινό να μοιάζει πλέον το φαινόμενο της γέννας, πάντα θα αποτελεί ένα θαύμα!

#2 Όσες φορές κι αν μας ρίξουν, πάντα θα βρούμε τρόπο να σηκωθούμε

Ναι μπορεί να μας καταλογίζουν ότι είμαστε πολύ πιο ευαίσθητες από τους άντρες και μερικές φορές να αγγίζουμε τα όρια της υπερβολής με την ευαισθήσια μας. Δεν είναι ότι δεν το παραδεχόμαστε. Απογοητευόμαστε, πληγωνόμαστε εύκολα, κλαίμε για να ξεσπάσουμε, τα βλέπουμε μαύρα και νιώθουμε ότι χάνουμε τον έλεγχο της ζωή μας (πολύπλοκο μυαλό αφού), όμως στο τέλος, πατάμε και πάλι στα πόδια μας. Όπως ο Φοίνικας γεννιέται ξανά από τις στάχτες του, έτσι κι εμείς. Μετά από κάθε δύσκολη στιγμή, συνειδητοποιούμε πόση δύναμη κρύβουμε μέσα μας και δε χάνουμε την πίστη στον εαυτό μας στις επόμενες καταιγίδες που θα έρθουν! Αφού σηκωθήκαμε μια φορά, μπορούμε να το κάνουμε ξανά!

#3 Ποιος μπορεί να αρνηθεί την αποτελεσματικότητά μας;

Άπειρες φορές έχουμε αποδείξει πως οτιδήποτε κι αν μας αναθέσουν, θα δουλέψουμε σκληρά πάνω σ’ αυτό και θα φέρουμε τα επιθυμητά αποτέλεσματα. Σ΄έναν κόσμο, που δεν παύει ακόμα και σήμερα να είναι ανδροκρατούμενος, εμείς αποδεικνύουμε σε κάθε ευκαιρία την ικανότητα μας να πετύχουμε. Είτε πρόκειται στον ακαδημαϊκό τομέα που πολλές γυναίκες έχουν στην κατοχή τους πτυχίο με άριστους βαθμούς, μεταπτυχιακά και διδακτορικά, είτε στον εργασιακό χώρο που αρκετές έχουν σκαρφαλώσει σε υψηλές θέσεις και δείχνουν καθημερινά πόσο μπροστά μπορούν να πάνε μια επιχείρηση. Και μην ξεχνάμε πως παράλληλα, έχουν μία οικογένεια και ένα σπίτι να φροντίσουν και τα καταφέρνουν απίστευτα καλά! Μπράβο μας, λοιπόν! 

#4 Ούτε κι εμείς ξέρουμε πόσα πράγματα μπορούμε να κάνουμε ταυτόχρονα 

Μία γυναίκα μπορεί να είναι φοιτήτρια, εργαζόμενη, σύζυγος, μάνα και πάει λέγοντας. Και το αξιοθαύμαστο ξέρεις ποιο είναι; Ότι τα καταφέρνει όλα με μεγάλη επιτυχία! Γιατί μπορεί η κούραση της σχολής, της δουλειάς και των υποχρεώσεων του σπιτιού να είναι πάντα εκεί, να μη μας δίνει ούτε μισό λεπτό για διάλειμμα, αλλά δεν παραπονιόμαστε. Δε νευριάζουμε όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θέλουμε, κάνουμε υπομονή. Και με την υπομονή μας τελικά καταφέρνουμε να παίρνουμε τις πιο σωστές αποφάσεις.

#5 Οπλίζουμε και… γοητεύουμε

Aπό μικρες μεγαλώνουμε σε ένα περιβάλλον όπου καθημερινά ακούμε τι θεωρείται όμορφο και τι όχι, ό,τι πρέπει δηλαδή για να γεμίσουμε ανασφάλειες και κόμπλεξ. Με τόσα «πρέπει» και κριτήρια που στοιχειώνουν την υπαρξή μας, θα πίστευε κανείς πως οι γυναίκες δεν έχουν αυτοπεποίθηση. Και ρωταώ εγώ, πώς γίνεται να γοητεύομε ΤΟΣΟ κόσμο, χωρίς αυτοπεποίθηση; Γίνεται, γιατί μαθαίνουμε πώς να αγαπάμε τον εαυτό μας και να τον κάνουμε ακόμα καλύτερο! Ξέρουμε να αναδεικνύουμε τα προτερήματά μας και αναγνωρίζουμε τα ελαττώματα μας με σκοπό να δουλέψουμε πάνω σ’ αυτά. Κάπως έτσι λοιπόν, μπορούμε να εντυπωσιάσουμε τον κάθε άνθρωπο που θα βρεθεί μπροστά μας με τη δυναμική μας, την εξυπνάδα μας, το χιούμορ μας, το χαμόγελο μας, την ομορφιά μας. Κι αυτό είναι μονάχα γυναικείο προνόμιο…

#6 Πολλές σημαντικές προσωπικότητες ήταν γυναίκες

Η βασίλισσα Ελισάβετ Α’, η βασίλισσα Βικτώρια, η Κλεοπάτρα, η Νταϊάνα, η Μαρία Κιουρί, η Σιμόν Ντε Μποβουάρ, η Ρόζα Λούξεμπουργκ, η Ίντιρα Γκάντι, η Κάθριν Χέμπορν, η Κοκό Σανέλ, η Άννα Φράνκ ήταν γυναίκες. Καταπληκτικές γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο, η καθεμία με το δικό της τρόπο της. Κέρδισαν το σεβασμό σε παγκόσμιο επίπεδο για το έργο τους κι ακόμα και σήμερα αποτελούν έμπνευση για πολλούς ανθρώπους. Κι όλα αυτά σε εποχές που το γυναικείο φύλο βρισκόταν σε πολύ πιο μειονεκτική θέση απ’ ότι σήμερα. Πόσο περήφανες νιώθουμε που είμαστε γυναίκες όπως εκείνες;

#7 Δεν υπάρχει πόνος που να μην μπορούμε να αντέξουμε

Μπορεί να επικρατεί η άποψη πως οι άντρες είναι πιο ανεκτικοί σε αυτό το κομμάτι, ωστόσο κακά τα ψέματα, από τη φύση μας και μόνο αντέχουμε πολύ περισσότερο από εκείνους. Φέρνουμε στον κόσμο μια νέα ζωή! Κι από τη στιγμή που τα βγάζουμε πέρα με αυτόν τον πόνο, αλλά και με εκείνον που μας χτυπάει την πόρτα κάθε μήνα, τότε μπορούμε να αντέξουμε πολλά. Επίσης, μην ξεχνάμε και το γεγονός πως σύμφωνα με έρευνες πάντα, ο μέσος όρος ζωής των γυναικών είναι αρκετά μεγαλύτερος από εκείνον των αντρών. Μήπως τελικά δεν είμαστε εμείς το ασθενές φύλο; Λέω εγώ τώρα!

#8 Πίσω από κάθε πετυχημένο άντρα βρίσκεται μια δυναμική γυναίκα

Ένα πράγμα που μάθαμε σίγουρα στο σχολείο, είναι πως πίσω από κάθε πετυχημένο άντρα βρίσκεται μια γυναίκα και το μυαλό της. Είτε αυτή είναι η μητέρα του είτε η συζυγός του είτε η ερωμένη του. Θες παραδείγματα; Μέγας Αλέξανδρος – Ολυμπία, Περικλής – Ασπασία, Ιουστινιανός – Θεοδώρα και πάει λέγοντας. Με λίγα λόγια, καταλαβαίνουμε πως οι περισσότεροι άντρες εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις γυναίκες που υπάρχουν στη ζωή τους, ασχέτως αν δείχνουν πως δε μας υπολογίζουν και πολύ. Σε ποιον άνθρωπο τρέχει ένας άντρας όταν χρειάζεται βοήθεια και στήριξη; Στη μητέρα του! Σε μια οικογένεια, η γυναίκα είναι αυτή που στηρίζει τον άντρα σε κάθε δυσκολία κι όταν πάει να διαλύσει τα πάντα, του θυμίζει πόσο σπουδαίος είναι…

Με λίγα λόγια… WHO RUN THE WORLD?


Μπορεί σήμερα να είναι Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, όμως να θυμάσαι πως κάθε μέρα που περνάει πρέπει να νιώθεις περήφανη για τον εαυτό σου και τη φύση σου! Είμαι σίγουρη πως υπάρχουν πολλοί περισσότεροι λόγοι να θυμίζεις στον εαυτό σου πόσο σημαντική είναι η ύπαρξή σου καθημερινά!

Μην επιτρέπεις σε κανέναν είτε πρόκειται από το οικογενειακό σου περιβάλλον είτε από τον κοινωνικό σου περίγυρο να σε προσβάλλει και να σε υποτιμάει, επειδή θεωρείσαι το… «αδύναμο» φύλο. Την επόμενη φορά που θα το κάνει κάποιος, δείξε του απλά αυτό το άρθρο!

Όσο για σήμερα, βγες με όλες τις γυναίκες που ξέρεις κι αγαπάς, πιείτε στην υγεία σας και εκτιμήστε το δώρο που σας δόθηκε απλόχερα! 

HAPPY WOMEN’S DAY! 

OUR20s

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET