ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ηλιθιότητες που μας κάνουν να τραβάμε τα μαλλιά μας, κάθε φορά που διαβάζουμε αγγελίες για εργασία!

Τα καλοκαίρια οι περισσότεροι από εμάς (τους νέους ντε) ψάχνουμε για μια δουλίτσα. Στόχος μας να μαζέψουμε κανένα «ψιλό» για να χαρούμε κι εμείς, αυτό που λένε “Greek Holiday”. Να λιάσουμε τα κορμιά μας στις αμμουδιές και να ανακατεύουμε με περίσσια τέχνη τον καφέ μας κάτω από τον καυτό ήλιο. Δυστυχώς όμως, όχι μόνο ο […]

Default avatar

Guest Author

14 Ιουνίου, 2016

Τα καλοκαίρια οι περισσότεροι από εμάς (τους νέους ντε) ψάχνουμε για μια δουλίτσα. Στόχος μας να μαζέψουμε κανένα «ψιλό» για να χαρούμε κι εμείς, αυτό που λένε “Greek Holiday”. Να λιάσουμε τα κορμιά μας στις αμμουδιές και να ανακατεύουμε με περίσσια τέχνη τον καφέ μας κάτω από τον καυτό ήλιο.

Δυστυχώς όμως, όχι μόνο ο καυτός ήλιος δεν καίει τα δίμετρα κορμιά μας (1,56 το ύψος της υπογράφουσας) αλλά διαβάζοντας τις διαθέσιμες αγγελίες για εργασία σε Ίντερνετ κι εφημερίδες, καίγονται τα εγκεφαλικά μας κύτταρα από τα απαράδεκτα – τουλάχιστον- γραφόμενά τους.

1. Υπερβολικές απαιτήσεις

Δεν υπάρχει πιθανότητα να ψάχνετε δουλειά και να μην έρθετε αντιμέτωποι με μια αγγελία που αναζητά νέους έως 25 ετών με πολυετή προϋπηρεσία. Αν είμαι είκοσι χρονών, φίλε μου, για να έχω πολυετή προϋπηρεσία πρέπει να εργάζομαι από τα δεκαέξι μου. Συγγνώμη που ήμουν ανήλικη και πήγαινα σχολείο. Δε θα επαναληφθεί!

Κατανοώ ότι σε μια χώρα που βασίζεται στον τουρισμό είναι απαραίτητο να μιλάς ξένες γλώσσες. Να έχεις όμως την απαίτηση εκτός από Αγγλικά και Γαλλικά να μιλάω: Ρώσικα, Ιταλικά, Ισπανικά και Γερμανικά είναι αδιανόητο. Στην τελική καλέ μου «επιχειρηματία», αν μιλούσα αυτές τις γλώσσες, θα δούλευα στο Υπουργείο Πολιτισμού κι όχι στο κωλοχανείο σου.

2. Ανορθόγραφες αγγελίες

Η αγαπημένη μου κατηγορία. «Ζητηται νεα για ιμιαπασκολιση». Τα μάτια μου έχουν αντικρίσει αυτήν ακριβώς την αγγελία. Να δεχτώ λοιπόν ότι αυτός που καταχωρεί την αγγελία δεν έχει τελειώσει ούτε το Δημοτικό. Εσείς όμως ρε παιδιά, που εργάζεστε στο site, δεν μπορείτε να διορθώσετε τα ορθογραφικά λάθη; Εκτός κι αν το site το διαχειρίζονται οφθαλμίατροι, που θέλουν να αυξήσουν την πελατεία τους.

Κάθε φορά που έρχεστε αντιμέτωποι με κάτι τέτοιο, προτείνω να πάρετε τηλέφωνο και να τους προτείνετε μαθήματα ελληνικών σε προσιτές τιμές. Μπορεί να δεχτούν ή να σας βρίσουν. Όλα παίζουν.

3. Σεξιστικό περιεχόμενο

«Ζητείται νέα (έως 25), με προσεγμένο στυλ, ευπαρουσίαστη (ψηλή κι αδύνατη), χαμογελαστή και με θετική ενέργεια, χωρίς υποχρεώσεις». Θα σε ρωτήσω δύο πράγματα εκπρόσωπε των απανταχού φαλλοκρατών. Τους πελάτες θα τους επιλέγω εγώ και τι νούμερο σουτιέν θες να φοράω; 75 ή 80C;

4. Ασάφειες

Καταχωρεί ο άλλος αγγελία κι αναζητά σερβιτόρες, χωρίς να αναφέρει την περιοχή που βρίσκεται το μαγαζί του, ούτε το είδος του μαγαζιού. Μισό λεπτό να μασήσω φύλλα δάφνης και να ξαπλώσω στο ανάκλιντρο για να δω αν με ενδιαφέρει η θέση εργασίας.

Αδέρφια, καλό κουράγιο στην αναζήτηση!

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

PISA 2022: «Πάτωσαν» οι Έλληνες μαθητές στις διεθνείς εξετάσεις, σε Μαθηματικά και κατανόηση κειμένου!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αράχωβα τρώει κάνσελ γιατί ο κόσμος δεν ανέχεται ούτε το έγκλημα ούτε και τη συγκάλυψη!

ΕΛΛΑΔΑ

Brain drain: 3 στους 4 πτυχιούχους που έφυγαν από την Ελλάδα δεν παίζει να ξαναγυρίσουν!

SPILL THE TEA

Ο Επώνυμος γκρέμισε τον λαμπερό κόσμο της Soula Glamorous μέσα σε 40 λεπτά!

ΕΛΛΑΔΑ

Κάθειρξη 16,5 ετών στον οδηγό που παρέσυρε και σκότωσε την 21χρονη Έμμα στη Θεσσαλονίκη!

ΕΛΛΑΔΑ

Το 19% της Gen Ζ θεωρεί τη δικτατορία προτιμότερη από τη δημοκρατία ορισμένες φορές!

ΕΛΛΑΔΑ

Ξανά ορατό το Βόρειο Σέλας στην Ελλάδα, για όσους το έχασαν την προηγούμενη φορά!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET