Είναι viral

Η Airbnb ψάχνει άτομα για να ζήσουν σαν ντόπιοι για τρεις μήνες σε χωριό της Ιταλίας!

Έλα πού ‘σαι, σου βρήκαμε δουλίτσα για σεζόν! Φτιάχνεις βαλίτσα, πετάγεσαι μέχρι τη γειτονική Ιταλία, κάνεις διακοπάρες και… πληρώνεσαι! Ναι, τόσο απλά είναι περίπου τα πράγματα. Ας το πάρουμε από την αρχή όμως. Η Airbnb που λες ψάχνει κόσμο ώστε να εγκατασταθεί για τρεις μήνες σ’ ένα χωριό της Νότιας Ιταλίας, το ονομαζόμενο Grottole. Η τρίμηνη αυτή περίοδος αφορά […]

Αλεξάνδρα Κουτσούκου

20 Ιανουαρίου, 2019

Έλα πού ‘σαι, σου βρήκαμε δουλίτσα για σεζόν! Φτιάχνεις βαλίτσα, πετάγεσαι μέχρι τη γειτονική Ιταλία, κάνεις διακοπάρες και… πληρώνεσαι! Ναι, τόσο απλά είναι περίπου τα πράγματα.

Ας το πάρουμε από την αρχή όμως.

Η Airbnb που λες ψάχνει κόσμο ώστε να εγκατασταθεί για τρεις μήνες σ’ ένα χωριό της Νότιας Ιταλίας, το ονομαζόμενο Grottole.

Η τρίμηνη αυτή περίοδος αφορά τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο κι Αύγουστο, που σημαίνει πως θα περάσεις bellissimo καλοκαιράκι στην Ιταλία. Ποιος τη χάρη σου δηλαδή;!

Το Grottole είναι ένα χωριό χτισμένο στο βουνό, με μόλις 300 μόνιμους κατοίκους και γύρω στα 600 άδεια σπίτια, κάτι που σημαίνει πως υπάρχει σημαντικός κίνδυνος να εξαφανιστεί.

Για να βοηθήσει λοιπόν η Airbnb την κατάσταση και να δώσει μερικές νέες ιδέες που θα αναζωογονήσουν το μέρος, είπε να προσφέρει σε 4 άτομα μια τρίμηνη διαμονή τσάμπα (ω ναι!), με βασική προϋπόθεση αυτοί να έχουν να δώσουν κάτι καινοτόμο.

Στη αίτησή σου, που μπορείς να κάνεις εδώ μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου, πρέπει να εξηγείς τους λόγους για τους οποίους σ’ ενδιαφέρει το εγχείρημα αυτό και τι ιδέες θα πάρεις μαζί σου.

Τι γίνεται λοιπόν στην περίπτωση που είσαι εσύ ένας από τους τέσσερις τυχερούς – μην το γελάς, άμα έχεις κάτι καλό κατά νου, μπορεί να σε προτιμήσουν.

Κατά τη διάρκεια αυτής της μοναδικής εμπειρίας, θα συνεργαστείς με μια τοπική οργάνωση, την Wonder Grottole, η οποία έχει ως στόχο την αναβάθμιση του τόπου.

Η μέρα σου θα ξεκινάει πίνοντας έναν καπουτσίνο καθώς θα παρακολουθείς μαθήματα ιταλικών, στη συνέχεια θα σε αναλάβει ένας ειδικός ώστε να σε μυήσει στην παραγωγή λαχανικών, θα μάθεις όλα τα μυστικά της ιταλικής κουζίνας (το καλύτερο κομμάτι!) και τέλος θα εξερευνήσεις το χωριό με ένα τρίκυκλο Ape Piaggio. Με λίγα λόγια, θα κάνεις τις διακοπές της ζωής σου επί πληρωμή!

Ο ιδρυτής της Wonder Grottole, αναφέρει πως:

Πρόκειται για μεγάλη ευκαιρία για την τοπική κοινωνία: μπορούν να ανοίξουν τους ορίζοντές του και να γνωρίσουν νέους πολιτισμούς, καθώς μοιράζονται την καθημερινότητά τους. Είναι πολύ περίεργοι όσον αφορά το όλο project, γνωρίζουν πως μπορούν να μετατρέψουν τους επισκέπτες σε ambassadors του τόπου τους. 

Κάπου εδώ σε αφήνω γιατί… έχω και μία αίτηση να κάνω. Ciao! 

ΤΙ ΑΛΛΑ;

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Η Elite φέρνει νέα αλμυρά snacks και croutons που απλά ξέρουμε ότι θα γίνουν αγαπημένα μας!

Είναι viral

77χρονη παντρεύτηκε τον εαυτό της στην τελετή των ονείρων της μετά από 40 χρόνια single!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET