ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Οι βαθμοί του Λυκείου να μετρούν στην εισαγωγή στα ΑΕΙ, υποστηρίζουν 6 στους 10 Έλληνες!

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας έρευνας που πραγματοποιήθηκε με θέμα την παιδεία, 6 στους 10 πιστεύουν πως για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση πρέπει να μετράει η απόδοση των μαθητών και στις τρεις τάξεις του Λυκείου. Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία δημοσκοπήσεων «Marc» για λογαριασμό του Πρώτου Θέματος, και σε αυτή τέθηκαν […]

Neopolis Team

21 Ιανουαρίου, 2020

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας έρευνας που πραγματοποιήθηκε με θέμα την παιδεία, 6 στους 10 πιστεύουν πως για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση πρέπει να μετράει η απόδοση των μαθητών και στις τρεις τάξεις του Λυκείου.

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία δημοσκοπήσεων «Marc» για λογαριασμό του Πρώτου Θέματος, και σε αυτή τέθηκαν ερωτήσεις που αφορούσαν τη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς και αλλαγές που σχεδιάζει η υπουργός Παιδείας, όπως η χρήστη tablet από τους μαθητές.

Όσον αφορά τον τελικό βαθμό του μαθητή για την εισαγωγή του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, το 60,1% των συμμετεχόντων απάντησε πως συμφωνεί/μάλλον συμφωνεί στο να μετράει η απόδοση των μαθητών και στις τρεις τάξεις του Λυκείου.

Στην ερώτηση για τη σύνδεση της αξιολόγησης των Πανεπιστημίων από την Εθνική Ανεξάρτητη Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης με την χρηματοδότησή τους, το 78% των ερωτηθέντων απάντησε πως συμφωνεί, ενώ μόλις το 14,6% διαφωνεί.

 

Στην έρευνα υπήρχε και η ερώτηση για το νέο εγχείρημα που σκέφτεται πολύ έντονα το υπουργείο Παιδείας να ξεκινήσει στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ο λόγος για το tablet, που προορίζεται να δοθεί στους μαθητές από την τετάρτη δημοτικού μέχρι και την τρίτη Λυκείου. Οι μαθητές θα μπορούν να βρουν όλα τα βιβλία του σε ψηφιακή μορφή, καθώς και αλλές πηγές που σχετίζονται με τα μαθήματα του, ενώ θα είναι κλειδωμένο για παιχνίδια και άλλες δραστηριότητες. Το 80,5% απάντησε πως συμφωνεί με αυτήν την εξέλιξη.

Επιπλέον, στο κατά πόσο το κράτος πρέπει να ενισχύσει την επαγγελματική εκπαίδευση, το 93,3% των ερωτηθέτων συμφωνεί ότι πρέπει να γίνει το εν λόγω αίτημα.

Στο κατά πόσο οι γονείς και οι μαθητές θα μπορούν να έχουν την δυνατότητα αξιολόγησης των εκπαιδευτικών με απλό ηλεκτρονικό τρόπο, οι 3 στους 10 διαφωνούν.

Τέλος, η έρευνα έκλεισε με την συμφωνία των ερωτηθέντων να προστεθούν στην σχολική ύλη μαθήματα όπως, οδική ασφάλεια, εθελοντισμός, ψηφιακή εκπαίδευση και ρομποτική, σεξουαλική αγωγή, επιχειρηματικότητα και καταπολέμηση εξαρτήσεων.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία ΜΜΜ: Ποια μέσα τραβούν χειρόφρενο την Τετάρτη 17/4!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Σε μαγαζί της Μαδρίτης μπορείς να φας το τελευταίο δείπνο του Τιτανικού (με δική σου ευθύνη)!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι περιοχές της Ελλάδας που κινδυνεύουν με ερημοποίηση αν συνεχίσουμε έτσι!

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστρέφουν τα πατίνια της Lime, γιατί δεν τους έφτασε ο πρώτος γύρος… κακοποίησης!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Λάμα γίνεται φοιτητής σε Κολέγιο των ΗΠΑ, με στόχο το πτυχίο στην κλωστοϋφαντουργία!

SPILL THE TEA

Όλα δείχνουν πως η Shakira είναι ζευγάρι με τον Lucien Laviscount από το ‘Emily in Paris’!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET