ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

Οι Σχολές με τους πιο περιζήτητους απόφοιτους στην αγορά εργασίας!

Λένε πως αν μπορείς το ονειρευτείς, μπορείς και να το κάνεις. Το σίγουρο είναι ότι μπορείς να το σπουδάσεις στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο. 

Neopolis Team

25 Αυγούστου, 2022

[sponsored]

Λένε πως αν μπορείς το ονειρευτείς, μπορείς και να το κάνεις. Το σίγουρο είναι ότι μπορείς να το σπουδάσεις στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο. 

Το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα, από το 1982, πρωτοπορεί στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση. 40 χρόνια και χιλιάδες αποφοίτους μετά, συνεχίζει να επενδύει σε πανεπιστημιακά προγράμματα σπουδών υψηλής ποιότητας. 

Για την ακρίβεια, στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο θα επιλέξεις ανάμεσα σε 12 ακαδημαϊκές Σχολές που καλύπτουν ένα πολύ μεγάλο φάσμα επιστημονικών πεδίων και περισσότερα από 70 Bachelors, Masters και Διδακτορικά τόσο σε διαχρονικά, όσο και σε πιο καινοτόμα γνωστικά αντικείμενα. 

Η ειδοποιός διαφορά είναι πως όλα τα προγράμματα σπουδών είναι σχεδιασμένα να απαντούν στις προκλήσεις και τάσεις της σύγχρονης αγοράς, ώστε οι απόφοιτοί τους να απολαμβάνουν υψηλά ποσοστά απασχολησιμότητας. 

Να πώς επιτυγχάνεται αυτό! 

1. Εκπαίδευση από καθηγητές υψηλού ακαδημαϊκού κύρους 

2. Ερευνητική δραστηριότητα

3. Εργαστηριακά μαθήματα

4. Εξειδικευμένα σεμινάρια από κορυφαίους επαγγελματίες του κάθε κλάδου 

5. Μέθοδοι διδασκαλίας που εστιάζουν στην ανάπτυξη αναλυτικής σκέψης  

6. Ευκαιρίες για πρακτική εξάσκηση και απόκτηση εμπειρίας 

7. Ισχυρές διασυνδέσεις με την αγορά εργασίας 

Μόλις διάβασες μερικά από τα βασικότερα χαρακτηριστικά φοίτησης στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο. Στα παραπάνω μπορείς να προσθέσεις το γεγονός ότι τα πτυχία απονέμονται απευθείας από τα εξής 7 κορυφαία Διεθνή Πανεπιστήμια: University of East London, Oxford Brookes University, Solent University, Ecole hôtelière de Lausanne, Queen Margaret University, University of Arizona και University of North Alabama, εξασφαλίζοντας διεθνείς επαγγελματικές προοπτικές. 

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε πως η φοίτηση στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι μια εμπειρία από μόνη της. Τα Campuses του Μητροπολιτικού Κολλεγίου σε Αθήνα, Μαρούσι, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ηράκλειο Κρήτης, Ρόδο και Πάτρα αποτελούν ορόσημα της ποιότητάς του, παρέχοντας στους φοιτητές τις ιδανικές συνθήκες σπουδών. 

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε υπερσύγχρονες αίθουσες και τα εργαστήρια είναι εξοπλισμένα με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας. Οι χώροι έχουν μοντέρνα αισθητική και διαρρύθμιση και συνθέτουν ένα περιβάλλον που σε εμπνέει να εξελιχθείς, να αναπτύξεις τα ταλέντα σου και να ξεχωρίσεις! 

Τώρα που ξέρεις τα βασικά πάμε να δούμε μία προς μία τις Σχολές και τα προγράμματα σπουδών που εξασφαλίζουν επαγγελματική αποκατάσταση.  

Σχολή Διοίκησης  

Διοίκηση Επιχειρήσεων, Οικονομικά και Marketing/Digital Marketing μέχρι Λογιστική & Χρηματοοικονομική, Επιχειρηματικότητα, Διαχείριση Ακινήτων (Real Estate). Οι δρόμοι που σου ανοίγονται μέσα από τη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων & Οικονομικών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου είναι πολλοί. Όποιον και να ακολουθήσεις, είναι βέβαιο ότι, αποφοιτώντας, θα κατέχεις το θεωρητικό υπόβαθρο και την τεχνογνωσία για να συμβάλεις στην ουσιαστική ανάπτυξη μιας επιχείρησης.

Η ανάπτυξη των κατάλληλων δεξιοτήτων ενισχύεται μέσα από εξειδικευμένα σεμινάρια από καταξιωμένα στελέχη με πολυετή εμπειρία, αλλά και μέσω της πρακτικής άσκησης σε μεγάλες επιχειρήσεις. Αξίζει να σου πούμε πως το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι το μοναδικό Κολλέγιο μέλος του EBEN (Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επιχειρηματικής Ηθικής) και ταυτόχρονα Πλήρες Μέλος στο EFMD (European Foundation for Management Development), το διεθνώς αναγνωρισμένο δίκτυο για εκπαιδευτικά ιδρύματα με σπουδές Διοίκησης, δύο πιστοποιήσεις που δίνουν ακόμα περισσότερη αξία στο πτυχίο σου.

Ανακάλυψε εδώ τη Σχολή Διοίκησης.

Σχολή Πληροφορικής 

Αν σε ελκύει η τεχνολογία και ο θαυμαστός κόσμος των αμέτρητων εφαρμογών που διαμορφώνεται χάρη σε αυτή, η Σχολή Πληροφορικής θα σε προετοιμάσει κατάλληλα για να ενταχθείς μέσα σε αυτόν. 

Τα προγράμματα σπουδών που προσφέρει αφορούν επιστήμες με ολοένα αυξανόμενη ζήτηση όπως Ασφάλεια Πληροφοριών, IT for Business, Δίκτυα, Τεχνολογία HY, Ηλεκτρονική Εγκληματολογία, Data Science, Games Development, Artificial Intelligence (ΑΙ) και Big Data Technologies. 

Μιλάμε για μια Σχολή που διαθέτει πιστοποιήσεις από οργανισμούς κολοσσούς όπως Microsoft, CISCO, Oracle, SΑP, BCS, ΣΕΠΕ, EC-Council, Github Education και της οποίας οι απόφοιτοι έχουν άμεση απορρόφηση. 

Επιπλέον, διοργανώνει σε ετήσια βάση το Διεθνές Συνέδριο Πληροφορικής (ISDF), δίνοντας στους φοιτητές τη δυνατότητα να έρχονται σε επαφή με τις εξελίξεις του τομέα τους, αλλά και με top επαγγελματίες από κορυφαίες εταιρίες.

Ανακάλυψε εδώ τη Σχολή Πληροφορικής.

Σχολή Τουρισμού

Η Σχολή Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου θα μπορούσε να είναι case study επιτυχίας. 

Αυτό γιατί έχει βραβευτεί 9 φορές στους μεγαλύτερους θεσμούς βραβείων της Ελλάδας, είναι μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO), χαίρει αναγνώρισης από πληθώρα εγχώριων και διεθνών, τουριστικών οργανισμών και φορέων (ΣΕΤΕ, EURHODIP, AHLEI, ELITOUR κ.α.), προσφέρει πρακτική άσκηση και εξειδικευμένα σεμινάρια από επιδραστικά στελέχη του κλάδου, συνεργάζεται με την Νο1 στον κόσμο Ξενοδοχειακή Σχολή, Ecole hôtelière de Lausanne, διαθέτει πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια, ειδικά διαμορφωμένα για τις ανάγκες των προγραμμάτων.

Στόχος των προγραμμάτων εκπαίδευσης είναι οι φοιτητές να αναπτύξουν το ταλέντο να διαχειρίζονται άμεσα και με άνεση κάθε απαίτηση του κλάδου. Ως απόφοιτοι είναι άρτια εκπαιδευμένοι και ήδη έμπειροι λόγω πρακτικής άσκησης. Αποτέλεσμα; Ταχύτερη πρόσβαση σε ανώτερες και ανώτατες θέσεις στις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές και τουριστικές επιχειρήσεις, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Ανακάλυψε εδώ τη Σχολή Τουρισμού.

Σχολή Υγείας

Με γνώμονα τη διεπιστημονικότητα και την έρευνα, η Σχολή Υγείας προετοιμάζει και εκπαιδεύει ολοκληρωμένους επαγγελματίες υγείας, άξιους να ανταποκριθούν σε περιζήτητους τομείς υγείας όπως Βιοϊατρική, Νοσηλευτική, Μαιευτική, Ιατρική Γενετική, Εργοθεραπεία και Αποκατάσταση, Φυσικοθεραπεία, Αθλητική Φυσικοθεραπεία, Λογοθεραπεία, Διαιτολογία, Ποδιατρική κ.α. 

Μέσα από πρωτοποριακά προγράμματα σπουδών που εξετάζουν την κάθε επιστήμη εις βάθος, καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας, εκπαίδευση σε εργαστήρια με σύγχρονο εξοπλισμό και υποχρεωτική κλινική άσκηση σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς υγείας, οι φοιτητές αποκτούν ασύγκριτα εφόδια και εμπειρία που τους δίνει σημαντικό προβάδισμα στην αγορά εργασίας. 

Επιπλέον, δίνει την ευκαιρία για εκτενή και συνεχή ερευνητική δραστηριότητα μέσα από τη συμμετοχή σε σημαντικά Συνέδρια του κάθε κλάδου, αλλά και τη διοργάνωση  Συνεδρίων, όπως το Διεθνές Συνέδριο Αποκατάστασης του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. 

Αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι η Σχολή Υγείας διαθέτει πιστοποιήσεις από τους μεγαλύτερους διεθνείς οργανισμούς στον κλάδο της υγείας όπως ENPHE, ENOTHE, IBMS, WFOT κ.α.

Ανακάλυψε εδώ τη Σχολή Υγείας.

Σχολή Ψυχολογίας 

Για τα προγράμματα σπουδών της Σχολής Ψυχολογίας, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο συνεργάζεται με University of East London, Βρετανικό Πανεπιστήμιο με πολυετή παράδοση στις ανθρωπιστικές σπουδές και 1ο για την ποιότητα και επίδρασή της έρευνας.

Τόσο το προπτυχιακό, όσο και τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών προσφέρουν τη δυνατότητα για πρακτική άσκηση και εφαρμογή της θεωρίας στην πράξη μέσα από την αντιμετώπιση πραγματικών περιστατικών στα συνεργαζόμενα κλινικά πλαίσια. Αυτό δίνει στους απόφοιτους την επιλογή να εργαστούν τόσο ιδιωτικά, όσο και αναλαμβάνοντας θέσεις σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς ψυχικής φροντίδας. 

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο υπακούει στις επιταγές του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (BPS), από το οποίο είναι πιστοποιημένο το προπτυχιακό Ψυχολογίας BSc (Hons) Psychology. Στη λίστα με τα μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα σπουδών συγκεντρώνει πληθώρα εξειδικεύσεων όπως Κλινική Ψυχολογία, Θετική Ψυχολογία και Coaching, Ψυχολογία Παιδιών, Νευροψυχολογία, Business Psychology, Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία κ.α. που διευρύνουν ακόμα περισσότερο τις επαγγελματικές προοπτικές. 

Ανακάλυψε εδώ τη Σχολή Ψυχολογίας.

Σχολή Ναυτιλίας

Έχοντας επενδύσει σε έναν βασικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας, τη Ναυτιλία, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διαθέτει το μεγαλύτερο κέντρο ναυτιλιακής και ναυτικής εκπαίδευσης στην Ν. Ευρώπη. 

Σε συνεργασία με το Solent University, παγκόσμιο ηγέτη στις σπουδές Ναυτιλίας, αλλά και το διακεκριμένο Oxford Brookes University, προσφέρει προγράμματα σπουδών στη Διοίκηση Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων, Διοίκηση Εφοδιαστικής Αλυσίδας, Ναυτιλιακό Δίκαιο, Διαχείριση Στόλου, Business Analytics στη Ναυτιλία, Αειφορία στη Ναυτιλία κ.α. 

Ταυτόχρονα, έχει χτίσει ένα ισχυρό δίκτυο επαφών στο οποίο εντάσσονται κορυφαίες ναυτιλιακές εταιρίες μέσα από το οποίο προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες πρακτικής και καριέρας, σε φοιτητές και απόφοιτους. 

Επιπλέον, συνεργάζεται με τη Ναυτική Ακαδημία Warsash και προσφέρει εκπαίδευση για Αξιωματικούς και Μηχανικούς Εμπορικού Ναυτικού. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο Campus Πειραιά, το κέντρο της ελληνικής Ναυτιλίας, μέσα σε αίθουσες και εργαστήρια με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας. Αμφότερα τα προγράμματα σπουδών δίνουν τη δυνατότητα για πρακτική εξάσκηση εν πλω.  

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για συνεχή επαφή με τις εξελίξεις του κλάδου, αλλά και δικτύωση, διοργανώνει το Διεθνές Συνέδριο Ναυτικής Εκπαίδευσης, καθώς και πλήθος σεμιναρίων με ομιλητές καταξιωμένα στελέχη, υπό τη σκέπη του θεσμού «Shipping Leaders in Residence». 

Για τους παραπάνω λόγους φέρει πιστοποιήσεις από τους μεγαλύτερους και πιο έγκυρους ναυτιλιακούς φορείς όπως Institute of Chartered Shipbrokers (ICS) και το Chartered Institute of Logistics and Transport (CILT), INTERCARGO, IMarEST, IAMI, BIMCO, INTERTANCO, HΕLMEPA, DNV, Ναυτικό Ινστιτούτο κ.α. 

Ανακάλυψε εδώ τη Σχολή Ναυτιλίας. 

Σχολή Παιδαγωγικών 

Η επιστήμη των εκπαίδευσης στην προσχολική ηλικία εξελίσσεται και αποκτά ολοένα και περισσότερες προεκτάσεις και εφαρμογές. Ακολουθώντας τις επιστημονικές εξελίξεις και τα νέα δεδομένα, η Σχολή Παιδαγωγικών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου συμπεριλαμβάνει σπουδές που ανταποκρίνονται τόσο σε παραδοσιακά, όσο και πιο καινοτόμα γνωστικά αντικείμενα του τομέα της εκπαίδευσης όπως, Ηγεσία/Διοίκηση στην Εκπαίδευση, Tεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση. 

Ταυτόχρονα, τα διαχρονικά αντικείμενα σπουδών όπως Προσχολική Εκπαίδευση, Ειδική Αγωγή και Ψυχολογία Παιδιών εφαρμοσμένη σε Εκπαιδευτικά Πλαίσια διατηρούν τη δυναμική τους, προσφέροντας πλήθος επαγγελματικών ευκαιριών στους απόφοιτους. 

Εναρμονισμένη με τα πρότυπα εκπαίδευσης των συνεργαζόμενων Βρετανικών Πανεπιστημίων, διαθέτει εργαστήρια και χώρους που προσομοιάζουν τα ρεαλιστικά εκπαιδευτικά πλαίσια. Συγχρόνως, ενισχύει την επαφή των φοιτητών με το αντικείμενο μέσω της εθελοντικής δράσης, της πρακτικής άσκησης, του σχεδιασμού και της υλοποίησης εκπαιδευτικών projects. 

Ανακάλυψε εδώ τη Σχολή Παιδαγωγικών. 

Πολυτεχνική Σχολή 

Ο τομέας των κατασκευών και των μηχανικών απορροφά επαγγελματίες αποφασισμένους να πετύχουν. Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στηρίζοντας τα όνειρα και την αποφασιστικότητα των φοιτητών του έχει επενδύσει σε εργαστήρια με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας όπου οι φοιτητές εφαρμόζουν άμεσα τη θεωρία στην πράξη.  

Ο λόγος για τα εργαστήρια Αρχιτεκτονικής, των Πολιτικών, ΗλεκτρολόγωνΗλεκτρονικών και Μηχανολόγων Μηχανικών. 

Επιπλέον, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι 1 από τα 25 ιδρύματα διεθνώς, με προγράμματα πιστοποιημένα από το Royal Institute of British Architects (RIBA) Part 1 & Part 2, κάτι που δίνει σημαντικό πλεονέκτημα στους απόφοιτους. 

Μερικά ακόμα βασικά χαρακτηριστικά των προγραμμάτων σπουδών της Πολυτεχνικής Σχολής είναι η ανάπτυξη δημιουργικού και επινοητικού πνεύματος, η άμεση εφαρμογή της θεωρίας στην πράξη, η εκπαίδευση σε οργανωμένα εργαστήρια με εξοπλισμό τελευταίας γενιάς. 

Οι δημιουργικές ιδέες και οι πτυχιακές εργασίες των φοιτητών αναδεικνύονται στην έκθεση Αρχιτεκτονικής ‘Architecture Year Show’ που διοργανώνει ετησίως το Μητροπολιτικό Κολλέγιο. 

Ανακάλυψε εδώ την Πολυτεχνική Σχολή.

Νομική Σχολή 

Στοχεύοντας να δώσει στους απόφοιτους όλα τα εφόδια για μια επιτυχημένη καριέρα σε ένα άκρως ανταγωνιστικό πεδίο, η Νομική Σχολή του Μητροπολιτικού Κολλεγίου συνεργάζεται με ένα Πανεπιστήμιο αδιαπραγμάτευτης ποιότητας, το Oxford Brookes University, από το οποίο απονέμεται ο τίτλος σπουδών στους απόφοιτους. 

Τόσο το προπτυχιακό LLB, όσο και το μεταπτυχιακό LLM της Σχολής Νομικής, εστιάζουν στη διαδραστική εκπαίδευση (μέσω tutorials, workshops και συμμετοχής σε εικονικές δίκες) ώστε να φέρουν τον φοιτητή όσο το δυνατόν πιο κοντά με την πραγματικότητα του νομικού επαγγέλματος. 

Παράλληλα, στη διάρκεια των σπουδών, οι φοιτητές συμμετέχουν σε Career Days και έχουν τη δυνατότητα ατομικών συνεδριών με εξειδικευμένους επαγγελματίες για την εύρεση ευκαιριών πρακτικής άσκησης σε βρετανικά και διεθνή δικηγορικά γραφεία. 

Το μεταπτυχιακό του Μητροπολιτικού Κολλεγίου LLM δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές να επιλέξουν ανάμεσα σε δυο σύγχρονες κατευθύνσεις στον τομέα του Δικαίου: 

  • International Law (Διεθνές Δίκαιο)
  • Commercial Law & International Trade (Εμπορικό Δίκαιο & Διεθνές Εμπόριο) 

Ανακάλυψε εδώ τη Νομική Σχολή. 

Σχολή Πολιτισμού & Επικοινωνίας 

Με σημείο αναφοράς τον πολιτισμό, τις παραστατικές τέχνες και την ενημέρωση, η Σχολή Πολιτισμού και Επικοινωνίας ξεχωρίζει για την καινοτομία της σε κάθε γνωστικό πεδίο που προσφέρει. Η λίστα με τα προγράμματα σπουδών περιλαμβάνει Δημοσιογραφία, Σκηνοθεσία, Μουσική Τεχνολογία, Δημιουργική Γραφή, ακόμα και Υποκριτική. 

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε εξειδικευμένα εργαστήρια και οι φοιτητές, κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, δημιουργούν το δικό τους portfolio. Εστιάζοντας στην απασχολησιμότητα των φοιτητών, διοργανώνει projects και ομαδικές εργασίες που επιτρέπουν στους φοιτητές να εξερευνήσουν και να εξασκήσουν το ταλέντο τους, όσο και να γνωρίσουν τις ρεαλιστικές συνθήκες του επαγγέλματος. Έτσι, η δημιουργικότητά τους, γίνεται ένα ισχυρό όπλο για την απορρόφηση τους στην αγορά εργασίας. 

Ανακάλυψε εδώ τη Σχολή Πολιτισμού & Επικοινωνίας. 

Σχολή Επιστημών Αθλητισμού & Φυσικής Αγωγής

Οι επαγγελματίες με γνώσεις πάνω στην προπονητική διαδικασία ή στη διοίκηση ενός αθλητικού οργανισμού αποκτούν όλο και μεγαλύτερη ζήτηση. Η Σχολή Αθλητισμού απαντά σε αυτή την πρόκληση, προσφέροντας προγράμματα σπουδών στην Προπονητική & Φυσική Αγωγή, Διοίκηση Αθλητισμού και Αθλητική Διατροφή. 

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις (γήπεδο μπάσκετ, γήπεδο padel κ.α.) και συμπεριλαμβάνουν πρακτική άσκηση στο ευρύ δίκτυο αθλητικών οργανισμών με τους οποίους συνεργάζεται το Μητροπολιτικό Κολλέγιο. Αν λοιπόν αναζητάς πώς μπορείς να αξιοποιήσεις το ταλέντο ή τον ιδιαίτερο δεσμό σου με τον αθλητισμό, η Σχολή Αθλητισμού θα σε καλωσορίσει, δίνοντας σου όλα τα απαραίτητα εφόδια. 

Ανακάλυψε εδώ τη Σχολή Επιστημών Αθλητισμού & Φυσικής Αγωγής.

Μητροπολιτικό Κολλέγιο. Το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα. 

Αθήνα | Θεσσαλονίκη Ι Μαρούσι | Πειραιάς | Κρήτη | Ρόδος | Λάρισα | Πάτρα

Περισσότερα στο mitropolitiko.edu.gr ή στη Γραμμή Πανελλαδικής Ενημέρωσης 213 33 30 300.

OUR20s

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET