ΕΛΛΑΔΑ

Οι πρώτες 3D διαβάσεις στην Αθήνα είναι γεγονός, οι πεζοί έχουμε ακόμα ελπίδες!

Δήμος Χαλανδρίου douze points. Επιτέλους ασχοληθήκαμε και λίγο με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σαν χώρα στα θέματα κυκλοφορίας. Μπορεί αυτό που έκανε ο Δήμος Χαλανδρίου να έχει ήδη εφαρμοστεί σε άλλες χώρες εδώ και καιρό, ωστόσο κάλλιο αργά παρά ποτέ. Ακούμε καθημερινά για ατυχήματα στα οποία εμπλέκονται είτε αποκλειστικά αυτοκίνητα, είτε ποδηλάτες, είτε πεζοί, πράγμα […]

Neopolis Team

3 Οκτωβρίου, 2019

Δήμος Χαλανδρίου douze points.

Επιτέλους ασχοληθήκαμε και λίγο με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σαν χώρα στα θέματα κυκλοφορίας. Μπορεί αυτό που έκανε ο Δήμος Χαλανδρίου να έχει ήδη εφαρμοστεί σε άλλες χώρες εδώ και καιρό, ωστόσο κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Ακούμε καθημερινά για ατυχήματα στα οποία εμπλέκονται είτε αποκλειστικά αυτοκίνητα, είτε ποδηλάτες, είτε πεζοί, πράγμα που έχει οδηγήσει τη χώρα μας σε υψηλή θέση όσον αφορά στα τροχαία. Ο κάθε οδηγός δε λέει να τηρήσει ούτε τον Κ.Ο.Κ αλλά ούτε και να προσέξει λίγο παραπάνω, οπότε και πρέπει να ληφθούν πιο δραστικά μέτρα, που θα εξασφαλίσουν την ασφάλεια.

Η διάβαση πεζών για παράδειγμα, στην οποία οι οδηγοί κανονικά πρέπει να σταματούν (αλλά ποιος το κάνει;), περνάει απαρατήρητη τις περισσότερες φορές.

Γι’ αυτό λοιπόν, με σκοπό να ευαισθητοποιηθεί το κοινό σε θέματα σωστής οδηγικής συμπεριφοράς και ταυτόχρονα να τηρείται η ασφάλεια στους δρόμους, δημιουργήθηκαν οι πρώτες 3D διαβάσεις στην Αθήνα και συγκεκριμένα περιμετρικά του 2ου Δημοτικού Σχολείου και του 2ου Νηπιαγωγείου Χαλανδρίου, στις οδούς Φιλ. Λίτσα, Σεβ. Καλλισπέρη και Αισχύλου στο κέντρο του Χαλανδρίου.


Η κάθε διάβαση μοιάζει να αιωρείται πάνω από το δρόμο, δημιουργώντας μια οφθαλμαπάτη που είναι ορατή από τους οδηγούς αυτοκινήτων, με στόχο να μειώνουν ταχύτητα πλησιάζοντας στα σχολεία. Την ιδέα αυτή, όπως είπαμε, έχουν υλοποιήσει αρκετοί φορείς οδικής ασφάλειας σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο σημειώνοντας θετικά αποτελέσματα όπου εφαρμόστηκε.

Η ενέργεια αποτελεί πρωτοβουλία της OK! Anytime Markets σε συνεργασία με την ομάδα καλλιτεχνών της Urban Act, η οποία, επιπροσθέτως, σχεδίασε και υλοποίησε την τοιχογραφία που στόλισε το κτήριο του σχολείου με θέμα το περιβάλλον, ευαισθητοποιώντας ακόμα περισσότερους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

TECH NEWS

Το Insta φέρνει την παρακολούθηση τοποθεσίας, για το σωστό, παραδοσιακό… stalking!

TECH NEWS

Κακή ιδέα να βάζεις το βρεγμένο κινητό στο ρύζι, λέει η Apple και γκρεμίζει έναν μύθο χρόνων!

ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο οι υπογραφές στο ψήφισμα Καρυστιανού, ανήμερα της επετείου!

ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση για τα Τέμπη: Έγραψαν με κόκκινη μπογιά τα ονόματα των νεκρών έξω απ’τη Βουλή!

ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Παραμένει σε κώμα ο φοιτητής του ΑΠΘ και μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού!

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία Τετάρτης 28/2: Τα ΜΜΜ που συμμετέχουν και πώς θα κινηθούν!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET