ΕΤΟΙΜΑΣΕ ΒΑΛΙΤΣΕΣ

Η πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου, προσφέρει τσαμπέ διακοπές για το καλοκαίρι!

Όχι, δεν είμαστε εμείς οι γλεντζέδες Έλληνες ο πιο ευτυχισμένος κι ανέμελος λαός. Οι «κρυόκωλοι» Φινλανδοί είναι, σύμφωνα με -λαδωμένη κατά πάσα πιθανότητα- έρευνα. Δεν πειράζει, ηθικόν ακμαιότατον, εμείς έχουμε καλύτερο καιρό. Πιο συγκεκριμένα, στη λίστα του World Happiness Report 2019 συμμετείχαν 156 χώρες από τον κόσμο, οι οποίες κατατάχθηκαν με βάση το προσδόκιμο ζωής, την […]

Neopolis Team

13 Απριλίου, 2019

Όχι, δεν είμαστε εμείς οι γλεντζέδες Έλληνες ο πιο ευτυχισμένος κι ανέμελος λαός. Οι «κρυόκωλοι» Φινλανδοί είναι, σύμφωνα με -λαδωμένη κατά πάσα πιθανότητα- έρευνα. Δεν πειράζει, ηθικόν ακμαιότατον, εμείς έχουμε καλύτερο καιρό.

Πιο συγκεκριμένα, στη λίστα του World Happiness Report 2019 συμμετείχαν 156 χώρες από τον κόσμο, οι οποίες κατατάχθηκαν με βάση το προσδόκιμο ζωής, την κοινωνική υποστήριξη και τη διαφθορά. Τη βαθμολογία της χώρας μας στα δύο τελευταία θα θέλαμε να την ξέρουμε άραγε;  

Τέλος πάντων, ύστερα από αυτή τη διάκριση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η -ανιδιοτελής- Φινλανδία σκέφτηκε να μοιράσει λίγη από την ευτυχία της, προσφέροντας τσάμπα τριήμερες διακοπές, όπου μπορείς να μείνεις σε σπίτια ντόπιων. Συνολικά, 8 άτομα έχουν επιλεχθεί ως «Ξεναγοί Ευτυχίας», με την Katja, που σπουδάζει κοινωνική λειτουργός και ζει σε μια ειδυλλιακή γειτονιά στο Ελσίνκι και τον Ersko, δήμαρχο του Ροβανιέμι, να είναι δύο από αυτούς.

Με την παρακάτω πρόσκληση, η ευτυχισμένη Φινλανδία καλεί τον κόσμο να επισκεφτεί τον τόπο του Άι Βασίλη:

Οι Φινλανδοί ανοίγουν τα σπίτια τους και τις ζωές τους και καλωσορίζουν τους επισκέπτες, ώστε να βιώσουν την επανασύνδεση με τη φύση. Η φινλανδική φύση μαζί με έναν τοπικό ξεναγό είναι ο καλύτερος τρόπος να βρεις την ηρεμία σου. 

Εάν θέλεις να κάνεις τσαμπέ διακοπές -και ποιος δε θέλει- αρκεί να φτιάξεις ένα βίντεο μικρού μήκους, όπου παρουσιάζεις λίγα πράγματα για τον εαυτό σου, τη σχέση σου με τη φύση και τους λόγους που θες να επισκεφτείς την «πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου» και στη συνέχεια, το στέλνεις εδώ.

Οι νικητές θα ανακοινωθούν μέσα στον Απρίλιο και Μάιο, οπότε το νου σου! Όσον αφορά τις ημερομηνίες του ταξιδιού, αυτές θα διαφέρουν ανάλογα με τον οικοδεσπότη, ωστόσο ως επί το πλείστον θα πραγματοποιηθούν μεταξύ Ιουνίου κι Αυγούστου.

FUN ZONE

FOODIES

5 πανεύκολα και λαχταριστά γλυκά στην κούπα, για τις στιγμές που σε χτυπάει η λιγούρα!

Τιβί

Survivor: «Στην αγάπη δεν υπάρχουν όρια» είπε η Καρολίνα και το Twitter τα πήρε άσχημα!

BINGE WATCHING

Το Netflix δεν αστειεύεται και φέρνει αύξηση τιμής για όσους μοιράζονται κωδικούς!

Τιβί

O Μάριος Πρίαμος έχει σχέση με την Ελευθερία Ελευθερίου, η οποία θα μπει στο Survivor!

Μουσική

O ΛΕΞ πάει Λονδίνο για συναυλία και φέρνει κι εκεί το sold out!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET