ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Η κοπέλα που άφησε τον Οικισμό των Ρομά κι έφυγε για το… Πανεπιστήμιο Κρήτης!

Μία εκ των επιτυχόντων στις φετινές Πανελλήνιες είναι και η Αλή Ογλού Βιζδάν, η οποία κατάφερε να συγκεντρώσει τα μόρια που της επιτρέπουν την εισαγωγή στο τμήμα Φιλολογίας, στο Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου. Η Αλή Ογλού Βιζδάν θα αφήσει τον οικισμό Ρομά στο Δροσερό Ξάνθης και θα βρεθεί στην Κρήτη για να εκπληρώσει το όνειρό της, για […]

Neopolis Team

4 Σεπτεμβρίου, 2018

Μία εκ των επιτυχόντων στις φετινές Πανελλήνιες είναι και η Αλή Ογλού Βιζδάν, η οποία κατάφερε να συγκεντρώσει τα μόρια που της επιτρέπουν την εισαγωγή στο τμήμα Φιλολογίας, στο Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου.

Η Αλή Ογλού Βιζδάν θα αφήσει τον οικισμό Ρομά στο Δροσερό Ξάνθης και θα βρεθεί στην Κρήτη για να εκπληρώσει το όνειρό της, για το οποίο είχε αφοσιωθεί από μικρή.

Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κορίτσια του οικισμού, που παντρεύονται από μικρές, εκείνη αποφάσισε να ακολουθήσει τη δική της πορεία με μόνιμο στήριγμα τον πατέρα της, ο οποίος είχε εξίσου ακολουθήσει το δικό του μονοπάτι στην ηλικία της, σπουδάζοντας νηπιαγωγός.

«Επέμενα πολύ γιατί έβλεπα ποιο είναι τον μέλλον των παιδιών της γειτονιάς, ποιο ήταν το μέλλον των δύο αδερφών μου. Σταματούν το σχολείο μετά το Δημοτικό, στην καλύτερη περίπτωση, και παντρεύονται δημιουργώντας οικογένειες που δεν μπορούν οι ίδιες να στηρίξουν» δηλώνει ο Αλή Ογλού Γιουγκέρ, ο 38χρονος πατέρας τεσσάρων κοριτσιών.

Άλλος ένας λόγος που η Βιζδάν ήθελε να σπουδάσει ήταν και τα πολλά προβλήματα που υπήρχαν στον οικισμό που μεγάλωσε, με σημαντικότερο αυτό της ανεργίας.

«Της έλεγα να φύγει και να σπουδάσει όσο πιο μακριά γίνεται, να δει πως είναι ο κόσμος. Ας είναι μακριά και ας είναι ευτυχισμένη. Εδώ στη γειτονιά δεν είναι να ζει ένα κορίτσι», λέει η γιαγιά της, που παντρεύτηκε στα 16 της χρόνια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ , ο συγκεκριμένος οικισμός Ρομά μετρά περίπου 7.000 κατοίκους. Τα παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο είναι 600 ενώ 1.600 παραμένουν εκτός εκπαίδευσης.

«Εδώ τα πράγματα είναι δύσκολα γιατί τα κορίτσια επιλέγουν να παντρεύονται επειδή δεν έχουν συμπαράσταση από τους γονείς τους. Εγώ δεν ήθελα το ίδιο πράγμα επέλεξα να σπουδάσω και ήθελα να είμαι το παράδειγμα», τόνισε με τη σειρά της η Βιζδάν.

Και όντως αποτέλεσε παράδειγμα, τουλάχιστον για την αδερφή της, η οποία έχει βάλει πλώρη για το Πανεπιστήμιο, καθώς ήδη περνά αρκετές ώρες της ημέρας διαβάζοντας, προκειμένου κι εκείνη να φύγει από τον οικισμό των Ρομά.

Μπράβο της, απλά!

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Πρεμιέρα σήμερα για τα ΕΠΑΛ – Το θέμα που έπεσε στην Έκθεση!

ΕΛΛΑΔΑ

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δίνει ξανά Πανελλήνιες, στοχεύοντας σε άλλη σχολή φέτος!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αθήνα βγήκε ο καλύτερος ευρωπαϊκός προορισμός για φοιτητές, αφήνοντας πίσω τη Μαδρίτη!

ΕΛΛΑΔΑ

Πώς θα κινηθεί η Γραμμή 1 του μετρό την Τετάρτη (29/5) λόγω τελικού Conference League!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Πανσέληνος του Μαΐου θα χαρίσει απόψε διπλό εντυπωσιακό αστρονομικό φαινόμενο!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET