ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Η φοιτήτρια που κέρδισε την ανορεξία, ενώ της έδιναν λίγες εβδομάδες ζωής!

Η νευρική ανορεξία, όπως σχεδόν και όλες οι ασθένειες, δεν κάνει εξαιρέσεις. Εμφανίζεται σε οποιαδήποτε ηλικία και κυρίως στις γυναίκες. Κατά καιρούς έχουμε ακούσει πολλά περιστατικά, άλλα με ευτυχή κατάληξη κι άλλα όχι, αλλά το σημαντικό είναι τι “μαθήματα” παίρνουμε από όλα. Όπως έχω ξαναγράψει, αυτό που πιστεύουμε ότι είναι μακριά μας, μπορεί να έρθει […]

Δήμητρα Πραντάλου

6 Φεβρουαρίου, 2018

Η νευρική ανορεξία, όπως σχεδόν και όλες οι ασθένειες, δεν κάνει εξαιρέσεις. Εμφανίζεται σε οποιαδήποτε ηλικία και κυρίως στις γυναίκες. Κατά καιρούς έχουμε ακούσει πολλά περιστατικά, άλλα με ευτυχή κατάληξη κι άλλα όχι, αλλά το σημαντικό είναι τι “μαθήματα” παίρνουμε από όλα.

Όπως έχω ξαναγράψει, αυτό που πιστεύουμε ότι είναι μακριά μας, μπορεί να έρθει και πολύ κοντά μας ή ακόμα και σε εμάς τους ίδιους. Γι’αυτό εκείνοι που εκφράζουν με τον τρόπο τους τα δικά τους μηνύματα ή απλά αναφέρουν την ιστορία τους, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να περνούν απαρατήρητοι.

Η Connie Inglis ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Οι γιατροί της έδιναν λίγες εβδομάδες ζωής λόγω ανορεξίας, σήμερα όμως χαμογελάει που ξεπέρασε το πρόβλημα της και μέσω των social media δίνει έμπνευση σε όσους δίνουν τον ίδιο αγώνα.

https://www.instagram.com/p/BdlQTBpgdjk/?taken-by=my_life_without_ana

Η 23χρονη φοιτήτρια από το Λιντς από πολύ μικρή πάλευε με την ανορεξία. Συγκεκριμένα, σε ηλικία μόλις 9 ετών, είχε ήδη νοσηλευτεί τρεις φορές. Πριν δύο χρόνια, η Inglis εισήχθη στο νοσοκομείο με το βάρος της να ισούται με εκείνο ενός παιδιού πέντε ετών.

«Δεν με ένοιαζε και πολύ αν θα ζήσω ή θα πεθάνω, δεν με πείραζε. Το μόνο που ήθελα ήταν να χάσω όλο αυτό το βάρος. Είχα φτάσει στο σημείο που το να βρίσκομαι στο νοσοκομείο δεν ήταν αρκετό, το μόνο που θα μου χρειαζόταν ήταν να σταματούσε η καρδιά μου. Αυτό ήταν το μοναδικό πράγμα που θα ικανοποιούσε την ανορεξία μου», δήλωσε στο ντοκιμαντέρ Inside Out του BBC.

https://www.instagram.com/p/BaKCzb5FTNa/?utm_source=ig_embed

Όχι μόνο βγήκε νικήτρια, αλλά σήμερα τονίζει πως «όσο δύσκολα κι αν γίνουν τα πράγματα, πάντα μπορούν να βελτιωθούν».Με μια σειρά από φωτογραφίες της στο ίνσταγκραμ -όπου την ακολουθούν 87.000 χρήστες- από την ανάρρωση της, προσπαθεί να ωθήσει όλους τους ανθρώπους να αγαπήσουν το σώμα τους.

«Αλήθεια ελπίζω να βοηθήσω τους ανθρώπους και πιστεύω πως είναι πολύ σημαντικό, ειδικά για όσους βρίσκονται στο στάδιο της ανάρρωσης, να συνειδητοποιήσουν πως δεν είναι μόνοι τους σε αυτήν τη μάχη. Πιστεύω πως ο κόσμος με ακολουθεί επειδή είμαι ειλικρινής αντί να τους δείχνω απλώς τις θετικές πλευρές της ανάρρωσης. Τους δείχνω και τα αρνητικά και πόσο δύσκολο είναι», εξηγεί η Inglis.

https://www.instagram.com/p/Bd8Kbm3gsYp/?taken-by=my_life_without_ana

https://www.instagram.com/p/BaUihQtlT5X/?taken-by=my_life_without_ana

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Μηχανογραφικό: Μέχρι την Πέμπτη η προθεσμία – Τα τμήματα που κερδίζουν τις προτιμήσεις!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Διακοπές στην Αλβανία ψηφίζουν οι Έλληνες, ρίχνουν άκυρο στα ακριβά νησιά της Ελλάδας!

SPILL THE TEA

Σε άλλα νέα, η Sydney Sweeney κάνει tour στα ελληνικά νησιά και όλοι την ψάχνουν!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι 10 πιο περιζήτητοι εργοδότες στον κλάδο της Τεχνολογίας στην Ελλάδα!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι μισοί Έλληνες δεν θα πάνε φέτος διακοπές λόγω ακρίβειας σε εισιτήρια και διαμονή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Μηχανογραφικό 2024: Απόψε τα μεσάνυχτα ανοίγει η πλατφόρμα – Μέχρι πότε η υποβολή του!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET