ΓΝΩΜΟΥΛΑ

Η δύναμη των πράξεων!

Η γλώσσα, λένε, είναι το μεγαλύτερο όπλο. Που να μιλήσουν οι πράξεις. Res, non verba έλεγαν οι αρχαίοι Λατίνοι και το ρητό αυτό έχει, ακόμα και στις μέρες μας, ισχυρή απήχηση. Πολλοί, επίσης, είπαν πως στη ζωή υπάρχουν δύο δρόμοι, ο εύκολος κι ο δύσκολος. Κάπως έτσι συνηθίζω να ξεχωρίζω και τους ανθρώπους. Υπάρχουν αυτοί […]

Η γλώσσα, λένε, είναι το μεγαλύτερο όπλο. Που να μιλήσουν οι πράξεις. Res, non verba έλεγαν οι αρχαίοι Λατίνοι και το ρητό αυτό έχει, ακόμα και στις μέρες μας, ισχυρή απήχηση.

Πολλοί, επίσης, είπαν πως στη ζωή υπάρχουν δύο δρόμοι, ο εύκολος κι ο δύσκολος. Κάπως έτσι συνηθίζω να ξεχωρίζω και τους ανθρώπους. Υπάρχουν αυτοί που επέλεξαν να ακολουθήσουν τον εύκολο δρόμο κι οι υπόλοιποι, οι αγωνιστές.

Έτσι από τη μια είναι αυτοί, που στην πρώτη αναποδιά τα παρατάνε κι απομακρύνονται. Δεν έχουν βλέπεις το κουράγιο να παλέψουν για σένα. Προτιμούν κάτι πιο «έτοιμο». Είναι οι ίδιοι που μπορεί κάποτε να μας είπαν τις πιο όμορφες λέξεις. Που κάθε κουβέντα τους φαινόταν ότι μας χάριζε την αιωνιότητα και κάτι παραπάνω. Νόμιζες πως ίσως και να είχες βρει το ιδανικό. Το συννεφάκι όμως πολύ γρήγορα έσκαγε και μαζί προσγειωνόσουν και εσύ άτσαλα στην πραγματικότητα.

-Μια υπόσχεση άλλωστε από την πράξη της απέχει μεγάλο δρόμο.-

Είναι όμως και η δεύτερη κατηγορία ανθρώπων. Αυτοί που θα γυρίσουν τον κόσμο ανάποδα και θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να δουν το χαμόγελο στο πρόσωπο σου. Δεν θα δώσουν αδιανόητες υποσχέσεις και δεν θα πουν μεγάλα λόγια. Είναι αυτοί που δεν θα περηφανευτούν για το πώς θα σου αλλάξουν τη ζωή, απλά θα εισβάλουν απροειδοποίητα μια μέρα σ’ αυτήν, αποδεικνύοντας σου πως ήρθαν για να την κάνουν μια περιπέτεια, ένα ταξίδι.

[scis id=”59″]

Από την πιο μικρή έως την απόλυτη ένδειξη αγάπης και ενδιαφέροντος, δεν θα δειλιάσουν. Είναι αυτοί που δεν φοβούνται να σου δώσουν, απλά προσφέρουν. Χωρίς δεύτερες σκέψεις και δισταγμούς. Για κάθε ένα «θα είμαι για πάντα δίπλα σου», ένα «σήμερα σ’ αγαπάω λίγο περισσότερο» τους είναι αρκετό.

Όσο εύκολο λοιπόν, είναι τα λόγια να ειπωθούν, άλλο τόσο εύκολο είναι να τα παρασύρει κι ο άνεμος μαζί του στην πρώτη καταιγίδα. Κάθε φορά όμως που αποδεικνύονται με ανάλογες πράξεις, τότε η αξία τους καταφέρνει να τυπωθεί ανεξίτηλα στην καρδιά μας.

Τέτοια λόγια θέλουμε.

Λόγια που αντηχούν μέσα από τα μάτια σας και την καρδιά σας και αποτυπώνονται με έναν μοναδικό και ανεξήγητο τρόπο στις ψυχές μας.

 

OUR20s

DIGITAL

Βγήκαν οι κορυφαίοι Έλληνες influencers και η Ιωάννα Τούνη τους πατάει όλους!

ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

Υπάλληλος της Google εξηγεί γιατί το να μένει με τους γονείς της μέχρι τα 32 της ήταν ΟΤΚ!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET