fbpx

Η Disney τελειώνει τον Johnny Depp από τους «Πειρατές της Καραϊβικής», αντίο Jack Sparrow!


Το Χόλιγουντ έχει απασχοληθεί κατά καιρούς από πολύκροτα διαζύγια, αλλά οι δικαστικές διαμάχες μεταξύ Johnny Depp και Amber Heard έχουν σίγουρα ξεχωρίσει. Κι αυτό γιατί στη μέση μπαίνει η ενδοοικογενειακή βία και η σεξουαλική παρενόχληση, μόνο που ακόμα δεν έχει αποδειχτεί από ποια πλευρά προέρχεται. Ο ένας κατηγορεί τον άλλον για άγρια σκηνικά και αποκαλεί τον εαυτό του θύμα επιθέσεων, ενώ και οι φανς είναι αρκετά διχασμένοι.

Η αλήθεια είναι πως ο αστραφτερός κόσμος του Χόλιγουντ και ιδιαίτερα οι άντρες του, μας έχουν συνηθίσει – δυστυχώς – σε τέτοιες συμπεριφορές και όποιος κι αν είναι ο ‘star’ που κατηγορείται, είτε δηλαδή έχει αγαπηθεί πολύ από το κοινό είτε όχι, δε χωράνε δικαιολογίες. Όπως για παράδειγμα έγινε με τον Kevin Spacey, ένας από τους πιο αγαπημένους ηθοποιούς, ο οποίος μετά τη δική του ιστορία σεξουαλικής παρενόχλησης εξαφανίστηκε από προσώπου Γης.

Η περίπτωση του Johnny Depp ωστόσο είναι διαφορετική, αφού παρότι είναι το πρόσωπο που κατηγορείται και το οποίο είναι γνωστό ότι αντιμετωπίζει προβλήματα με το αλκοολισμό, έχει τεράστια υποστήριξη από τον κόσμο.

Το γεγονός, δε, ότι πρώην σχέσεις του αλλά και συνάδελφοι, μεταξύ των οποίων Winona Ryder και Vanessa Paradis, έσπευσαν να πάρουν το μέρος του λέγοντας πως δεν έχει δείξει ποτέ επιθετική συμπεριφορά και ότι πρόκειται για μια πολύ ευαίσθητη και καλοσυνάτη προσωπικότητα, δημιουργεί αμφιβολίες για το κατά πόσο ευσταθούν τα λεγόμενα της Amber Heard. Ακόμη, ήρθε κι έδεσε η αποκάλυψη της πρώην βοηθού της ότι της έκλεψε την ιστορία σεξουαλικής παρενόχλησης που είχει ζήσει η ίδια και την έκανε δική της για το δικό της συμφέρον.

Παρ’ όλα αυτά όμως, ο Depp εξακολουθεί να τα βρίσκει σκούρα, αφού φέτος έχασε τη δικαστική διαμάχη με την εφημερίδα ‘The Sun’ που τον αποκάλεσε ‘wife beater’, αποχαιρέτησε τον ρόλο του Grindelwald από τα Φανταστικά Πλάσματα, ενώ τώρα βγήκε και η Disney να τον αποκλείσει μια και καλή από την ομάδα της.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα συγκεκριμένα, ο παραγωγός των Πειρατών της Καραϊβικής, Jerry Bruckheimer, είχε κάποιες βλέψεις για την επιστροφή του Jack Sparrow όπως τον γνωρίσαμε από την αρχή των ταινιών, η Disney ωστόσο ούτε που ήθελε να το ακούσει, καθώς φοβάται για την εικόνα της. 

Υπήρχε επίσης το ενδεχόμενο ο Johnny να κάνει μια cameo συμμετοχή στην επερχόμενη ταινία πειρατών με πρωταγωνίστρια τη Margot Robbie, η οποία θα αποτελέσει reboot και όχι κάποια συνέχεια, αλλά κι αυτό πλέον αποτελεί παρελθόν. Ακόμη και το γεγονός ότι δημιουργήθηκε petition με συγκεντρωμένες 350.000 υπογραφές για την επιστροφή του ηθοποιού στον ρόλο του διάσημου πειρατή, δεν κατάφερε να ανατρέψει την απόφαση.

Η Disney φαίνεται αμείλικτη και κάπως έτσι η μεγαλύτερη μορφή ταινιών, ο Jack Sparrow, δε θα ξαναπαίξει στις οθόνες μας. Όχι τουλάχιστον όπως τον γνωρίσαμε και τον αγαπήσαμε…

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET