Έρευνες λένε

Οι χριστουγεννιάτικες ταίνιες κάνουν καλό στην υγεία λένε οι ειδικοί, έτοιμοι για μαραθώνιο;

Όταν μετά από τόσες φορές Home Alone, δικαιώνεσαι!

Αλεξάνδρα Κουτσούκου

24 Νοεμβρίου, 2019

Δεν είναι μυστικό πως οτιδήποτε σχετικό με τα Χριστούγεννα μας κάνει να νιώθουμε ένα σκίρτημα στην καρδούλα μας. Όπως επίσης, δεν είναι μυστικό πως όποιος αδυνατεί να το νιώσει αυτό το σκίρτημα, αλλά συμπεριφέρεται περισσότερο σαν τον Grinch κι όχι σαν τον Buddy (από το Elf) τον θέλει τον γιατρό του.

Μιας και αναφέρθηκα σε ήρωες χριστουγεννιάτικων ταινιών, θα παραμείνω σ’ αυτές, γιατί ειδικοί μόλις μας έφτιαξαν εμάς τους christmas lovers!

Kι αυτό γιατί κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι γιορτινές ταινίες κάνουν καλό στην υγεία μας.

Εμείς τα λέγαμε καιρό τώρα ότι το «Μόνος Στο Σπίτι» και το Πολικό Εξπρές τα βλέπουμε και τα ξαναβλέπουμε γιατί πολύ απλά μας ανεβάζουν τη διάθεση, αλλά μας αποκαλούσαν κολλημένους. Ε λοιπόν, σύμφωνα με ειδικούς, όντως η παρακολούθηση εορταστικών ταινιών επηρεάζουν την ψυχολογία μας, αυξάνοντας την ορμόνη της ευτυχίας, την ντοπαμίνη. Πράγμα που με τη σειρά του αυξάνει τις πιθανότητες να ζήσεις περισσότερο και πιο υγιής.

Η ψυχολόγος Dr Jo Gee, εξηγεί στο LADbible:

Η παρακολούθηση χριστουγεννιάτικων έργων, μπορεί να σε κάνει να νιώσεις χαρούμενος, λόγω της νευρολογικής επίδρασης που έχει στον εγκέφαλό σου.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε πως όταν παρακολουθούμε κάτι διασκεδαστικό, αυτό οδηγεί τον εγκέφαλό μας να απελευθερώσει τις ορμόνες της ευτυχίας, ντοπαμίνη και ωκυτοκίνη, πράγμα που μας δημιουργεί την ανάγκη να συνδεθούμε με άλλους. Κι αυτό γιατί οι περισσότερες χριστουγεννιάτικες ταινίες επικεντρώνονται στις ανθρώπινες σχέσεις και τις αξίες τους, καθώς και στους ισχυρούς δεσμούς. Αν δηλαδή αντιμετωπίζεις προβλήματα κοινωνικοποίησης, δες καμία χριστουγεννιάτικη ταινιούλα και βγες έξω να συνδεθείς με κόσμο.

Ακόμη, οι εν λόγω ορμόνες μειώνουν το στρες και την ένταση, κάνοντάς σε να νιώθεις πιο υγιής.

Εάν λοιπόν πείστηκες για τα θετικά αποτελέσματα των γιορτινών movies στην υγεία σου, τότε ξεκίνα από σήμερα το βράδυ κιόλας.

Και για να σε βγάλουμε από τον κόπο του ψαξίματος, τσέκαρε αυτή τη λίστα, που με τη βοήθεια της θα μπεις σίγουρα στο mood, αλλά θα δεις και την υγεία σου στα καλύτερά της!

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Είναι viral

Έλληνας ζητάει από τους Big Time Rush να έρθουν Ελλάδα, ο Carlos του απαντάει θετικά!

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Η Stoli Vodka μας υποδέχεται στον κόσμο του ‘Spirit of Change’, μέσα από τα μάτια 4 καλλιτεχνών! 

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

AI For All: Μια νέα εμπειρία στο σπίτι με χρήση συσκευών AI παρουσίασε η Samsung Electronics Hellas!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET