Έρευνες λένε

Η Αθήνα βρέθηκε στις 10 ομορφότερες πόλεις του κόσμου και δεν κάνουμε καθόλου πλάκα!

Έχουμε κάποιες απορίες...

Neopolis Team

3 Οκτωβρίου, 2022

Συγνώμη, αλλά δε θα μας δείτε ποτέ να μην παραξενευόμαστε που η Αθήνα φιγουράρει σε λίστες με τις καλύτερες/ομορφότερες πόλεις του κόσμου. Μεταξύ μας είμαστε, ξέρουμε ότι δεν ισχύει. Ας πούμε η παρουσία της πρωτεύουσας στην κατάταξη με τις καλύτερες πόλεις να ζει κανείς, δε δικαιολογείται. Εκτός κι αν έχει πουληθεί τόσο καλά στο εξωτερικό το παραμύθι της «καταπληκτικής ποιότητας ζωής».

Στην καλοκαιρινή αυτή λίστα τού ‘Time Out’ βρέθηκε στην 35η θέση, ενώ τώρα επιστρέφει με ακόμα καλύτερο σκορ, αφού το World of Statistics την τοποθέτησε στην 6η θέση στο top10 των ομορφότερων πόλεων του κόσμου. Και οκ, είναι κάπως πιο κατανοητό από το να διακρινόμαστε για την ποιότητα ζωής.

Με ποσοστό 77,5%, η Αθήνα χάνει για λίγο το top5 από τη Νέα Υόρκη, η οποία μας περνάει ελάχιστα και συγκεκριμένα για 0,02%. Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει, αλλά σχεδόν μας εξισώσουν ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ! Έμπιστο φαίνεται αυτό το WOS… Ενώ την πρωτιά κερδίζει η «βυθισμένη» Βενετία.

Όπως είναι φυσικό, κάτω από το σχετικό post στο Twitter υπάρχουν διάφορες διαφωνίες, με τον χρήστη-αντώνυμο του οργισμένου Έλληνα, να διαψεύδει τη λίστα σχολιάζοντας ότι η Αθήνα είναι από τις πιο άσχημες πόλεις του κόσμου.

Τέλος πάντων, λίγη σημασία έχει τι πιστεύουμε εμείς, αφού και τα επίπεδα του τουρισμού το καλοκαίρι που μόλις πέρασε (αυτό χτύπησε άσχημα), δείχνουν πως όντως πολύς κόσμος θεωρεί τη χώρα μας γενικότερα και την πρωτεύουσα ειδικότερα, από τα πιο όμορφα μέρη για να περάσουν τις διακοπές τους.

Στόχος του Υπουργείου Τουρισμού είναι να κάνουν την Αθήνα ακόμα πιο ελκυστική, και να την προωθήσουν ως ιδανικό προορισμό για ταξίδια των Ευρωπαίων το ΣΚ. Με κεντρικό μήνυμα ‘greekend: End your week like a Greek’ και υπογραφή το ‘All you want is Greece’, η νέα καμπάνια του υπουργείου και του ΕΟΤ προβάλλει την όμορφη πλευρά της ζωής στις ελληνικές πόλεις.

Λέτε του χρόνου να τη δούμε ακόμα ψηλότερα στη λίστα;


Photo by Andrea Leopardi on Unsplash

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Είναι viral

Έλληνας ζητάει από τους Big Time Rush να έρθουν Ελλάδα, ο Carlos του απαντάει θετικά!

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Η Stoli Vodka μας υποδέχεται στον κόσμο του ‘Spirit of Change’, μέσα από τα μάτια 4 καλλιτεχνών! 

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

AI For All: Μια νέα εμπειρία στο σπίτι με χρήση συσκευών AI παρουσίασε η Samsung Electronics Hellas!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET