ΕΛΛΑΔΑ

Η Αθήνα βγήκε ο καλύτερος ευρωπαϊκός προορισμός για φοιτητές, αφήνοντας πίσω τη Μαδρίτη!

Λογικά κακοί είμαστε! 💪

Η Αθήνα είναι σίγουρα μια καλή επιλογή για φοιτητικό ταξίδι, καθώς προσφέρει το urban στοιχείο, έχει θάλασσα, μνημεία και γενικά είναι μια ενδιαφέρουσα πόλη για να πεταχτείς στη διάρκεια του εξαμήνου σου (η επιβίωση σε αυτή είναι μια παντελώς διαφορετική ιστορία).

Ωστόσο δε θα φτάναμε τόσο μακριά ώστε να την αποκαλέσουμε ιδανικό φοιτητικό προορισμό στην Ευρώπη. Όχι όσο βρίσκονται Βαρκελώνη και Μαδρίτη στο χάρτη.

Το CEOWORLD το κάνει όμως, κατατάσσοντας την ελληνική πρωτεύουσα στην κορυφή της λίστας του 2024 με τους καλύτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς, σημειώνοντας σκορ 97.13!

Η υπεροχή μας κόντρα στις παραπάνω ισπανικές πόλεις δεν είναι η μοναδική έκπληξη. Η Μαδρίτη άλλωστε έρχεται δεύτερη στη λίστα (με τη Βαρκελώνη να μην μπαίνει ποτέ 💀). Το ότι είμαστε πρώτοι σημαίνει ότι αφήσαμε πίσω μας πόλεις όπως Βουδαπέστη (#7), Άμστερνταμ (#9), Βερολίνο (#13), που ανέκαθεν βρίσκονταν ψηλά στις προτιμήσεις των νέων που διανύουν τα 20s τους, ενώ μεγάλοι και δημοφιλείς προορισμοί όπως Λονδίνο, Παρίσι, Ρώμη και Στοκχόλμη, φιγουράρουν στον πάτο.

Επίσης, η Αθήνα δεν είναι η μοναδική ελληνική συμμετοχή στην κατάταξη του περιοδικού CEOWORLD. Σκρολάροντας, στην 22η θέση θα πετύχεις την Κέρκυρα, ενώ στην 28η την Πελοπόννησο (λογικά εννοεί την Πάτρα την καρναβαλική περίοδο).

Άλλη μία φορά δηλαδή, που ένα νησάκι βρίσκει τη θέση του σε λίστα με ιδανικούς προορισμούς, απευθυνόμενη συγκεκριμένα σε φοιτητικό κοινό.

Όσον αφορά τα κριτήρια του περιοδικού, που το οδήγησαν να βάλει σε αυτή τη σειρά τις πόλεις, είναι διάφορα, αλλά ξεκάθαρα πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει το οικονομικό κομμάτι. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ιδανικούς για φοιτητές προορισμούς, οι οποίοι έχουν περιορισμένο μπάτζετ.

Πέρα από την Αθήνα λοιπόν, μπορούμε να σημειώσουμε τα υπόλοιπα μέρη που παρουσιάζονται ψηλά στην κατάταξη και να προγραμματίσουμε το επόμενο ταξίδι μας για το 2024.

Το top5 διαμορφώνεται ως εξής:

1. Αθήνα – Ελλάδα

2. Μαδρίτη – Ισπανία

3. Λισαβόνα – Πορτογαλία

4. Πράγα – Τσεχία

5. Πόρτο – Πορτογαλία

Ολόκληρη τη λίστα θα τη βρεις ΕΔΩ!

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Οι παραλίες της Αττικής που κρίθηκαν ακατάλληλες για μπάνιο, τις σημειώνουμε!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Οι ειδικότητες με μεγάλη ζήτηση που πρέπει να έχεις υπόψιν για το μηχανογραφικό!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Χαμούλη έχουν προκαλέσει Ιστορία και Φυσική εξαιτίας της δυσκολίας τους!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Πότε ανοίγουν τα μηχανογραφικά – Ο κωδικός που απαιτείται για την υποβολή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024 | Οι προτεινόμενες απαντήσεις στην Οικονομία Προσανατολισμού

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET