ΕΛΛΑΔΑ

Η Αθήνα κάνει την έκπληξη και βρίσκεται στις 10 καλύτερες πόλεις της Ευρώπης για vegans!

Αρνί σούβλας, γουρνόπουλο σούβλας, κοντοσούβλι, κοκορέτσι... oh wait.

Αλεξάνδρα Κουτσούκου

20 Απριλίου, 2023

Unsplash/@andrianigeor

Κοιτάξτε να δείτε που τελικά δεν είμαστε μόνο για παϊδάκια και γύρο, είμαστε και για vegan πιάτα. Το plot twist της ημέρας. 

Η Ελλάδα – και κατ’ επέκταση η Αθήνα – είχε πάντα τη φήμη του meat lover, με κάποιες vegetarian επιλογές σαν ορεκτικό και συνοδευτικό. Το βασικό πιάτο όμως του μέσου Έλληνα, απαιτεί σίγουρα κάμποσα γραμμάρια λίπους και ψαχνού, τα οποία θα κρατήσει στα χέρια του και θα ξεσκίσει με τα δόντια του σαν να μην εφευρέθηκαν ποτέ τα μαχαιροπίρουνα. *Φανερά επηρεασμένη από το πρόσφατο πασχαλινό τραπέζι.*

Προκαλεί έκπληξη λοιπόν η παρουσία της πρωτεύουσας στην κατάταξη με τα καλύτερα plant-based hotspots στην Ευρώπη, όπου φιγουράρει στην κορυφαία 10άδα ανάμεσα σε συνολικά 50 πόλεις!

Από εδώ και στο εξής όμως μπορείτε να αποκαλείτε την Αθήνα vegan friendly και αντί για το χιλιοφαγωμένο πιτόγυρο ή μπριζολίδια, να ψαχτείτε για χορτοφαγικές επιλογές στις εξόδους. Οι προτάσεις είναι πολλές και καλές και εξασφάλισαν στην ελληνική πρωτεύουσα την 9η θέση.

Η λίστα με τις 30 κορυφαίες ευρωπαϊκές πόλεις διαμορφώθηκε από το loveholidays, έναν διαδικτυακό ταξιδιωτικό πράκτορα που αξιολόγησε πάνω από 50 πόλεις σε 4 κατηγορίες:

τον αριθμό των vegan εστιατορίων,

τον αριθμό των φυτικών καταστημάτων και φεστιβάλ σε κάθε πόλη και, τέλος,

τον αριθμό των εστιατορίων με πράσινο αστέρι Michelin – ένα βραβείο που αναγνωρίζει τα εστιατόρια για τις κορυφαίες καινοτόμες και βιώσιμες πρακτικές τους.

Η λίστα δημιουργήθηκε με αφορμή τις αναζητήσεις στο Google που σχετίζονται με το βιγκανισμό και τη φυτική ζωή, οι οποίες έχουν αυξηθεί έως και 200% τους τελευταίους 12 μήνες. Η έρευνα αποκάλυψε ότι το Λονδίνο είναι η #1 πόλη για τη ζωή με plant based διατροφή στην Ευρώπη με συνολική βαθμολογία 3,429 (από 4), ακολουθούμενο από το Παρίσι στη 2η θέση με βαθμολογία 2,557 και το Βερολίνο στην 3η συγκεντρώνοντας 2,529 πόντους.

Η πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου φιλοξενεί 194 εστιατόρια και 81 καταστήματα με βάση τα φυτά, ενώ πρόκειται να φιλοξενήσει τρία πλήρως φυτικά φεστιβάλ το 2023. Η γαλλική πόλη από την άλλη, διαθέτει 95 vegan εστιατόρια και τα 6 εστιατόρια με πράσινο αστέρι Michelin, ενώ η γερμανική πρωτεύουσα έχει 105 εστιατόρια, με 7 από αυτά να έχουν κερδίσει πράσινο αστέρι Michelin (τα περισσότερα στη λίστα).

Η λίστα με τις 30 κορυφαίες πόλεις, όπως παρουσιάστηκαν:

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη γνωστός τράπερ που έχει απασχολήσει ξανά τις αρχές, για κατοχή μαχαιριού!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 ΕΠΑΛ: Πρεμιέρα με Νεοελληνική Γλώσσα – Τα θέματα και οι απαντήσεις!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Τελευταίο τσεκ πριν τις Πανελλήνιες – Τι επιτρέπεται και τι όχι να έχουν μαζί τους οι υποψήφιοι!

ΕΛΛΑΔΑ

Μαθήτριες τηλεφωνούν στη Ζωή για την Τράπεζα Θεμάτων, τους απαντάει κανονικά!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

12χρονος τελειώνει το πανεπιστήμιο με 5 πτυχία και γράφει ιστορία ως ο νεότερος απόφοιτος!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Φοιτήτρια γέννησε και την επόμενη μέρα πήγε στην ορκωμοσία της, της βγάζουμε το καπέλο!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET