fbpx

Η αστυνομία κατεβάζει τους «Μαύρους Πάνθηρες» για περιπολία στις αποβάθρες του Μετρό!


Το νέο σχέδιο αστυνόμευσης προβλέπει μια σειρά δράσεων που καταπώς φαίνεται, περιλαμβάνει και το Μετρό της Αθήνας. Την ανασφάλεια που ενδεχομένως να νιώθουν αρκετοί επιβάτες, έρχονται να καλύψουν με περιπολίες οι λεγόμενοι «Μαύροι Πάνθηρες» της ΕΛ.ΑΣ.

Οι Μαύροι Πάνθηρες, που πήραν την ονομασία από τη μαυροντυμένη εμφάνισή τους, θα βρεθούν στις αποβάθρες σταθμών του μετρό, προκειμένου να σταματήσουν τη διάπραξη έκνομων ενεργειών, ακόμα και τρομοκρατικών επιθέσεων. Είναι οι ίδιοι, μάλιστα, που περιπολούν σε τουριστικά μέρη της πρωτεύουσας με την επιβλητική τους παρουσία.

Εν τω μεταξύ, επειδή ξέρετε ότι μας είναι δύσκολο να κρατήσουμε το σχόλιό μας, μόλις ακούσαμε Μαύροι Πάνθηρες, αμέσως στο μυαλό μας ήρθε αυτό:

Στο θέμα μας όμως… 

Σύμφωνα με δημοσίευμα που διαβάσαμε στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», αναφέρεται πως εκτός από τους ένοπλους αστυνομικούς που μόλις αναφέραμε, αστυνομικοί της Ασφάλειας θα βρεθούν στα κέντρα ελέγχου καμερών σταθμών του μετρό, προκειμένου να εντοπίζουν ύποπτες κινήσεις πορτοφολάδων, δραστών αρπαγών τσαντών και άλλων παράνομων, με στόχο την έγκαιρη επέμβαση και σύλληψή τους. Τα στελέχη της Ασφάλειας θα αναπτύξουν δίκτυο πληροφοριών και θα χαρτογραφήσουν τις δράσεις εγκληματικών ομάδων που κινούνται σε σταθμούς ΜΜΜ, επιχειρώντας τη γρήγορη εξάρθρωσή τους.

Το προσεχές διάστημα θα αυξηθεί και ο αριθμός των αστυνομικών που εμφανίστηκαν πρόσφατα και στην Αθήνα, στα πρότυπα μεγάλων πόλεων της Ευρώπης, για την πρόληψη και την προτροπή παράνομων ενεργειών. Οι πάνοπλοι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. με κλειστά φορτηγάκια μένουν παροδικά στατικοί σε τουριστικά σημεία της πόλης, πολυσύχναστους εμπορικούς δρόμους και πολυκαταστήματα, και ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα τα εναλλάσσουν.

Αρχικά δημιουργήθηκαν τέσσερις ομάδες των πέντε αστυνομικών, εκ των οποίων οι δύο χρησιμοποιούνται το πρωί και οι υπόλοιπες το απόγευμα. Οι αστυνομικοί διαθέτουν βαρύ οπλισμό, αλεξίσφαιρα γιλέκα, νυχτερινές διόπτρες, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, δακρυγόνα, ενώ βρίσκονται διαρκώς εκτός οχήματος, με στόχο την αποτρεπτικά επιβλητική παρουσία τους και την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας σε όσους τους βλέπουν.

Η κάθε ομάδα αλλάζει τόπους παρουσίας ανά 3 ώρες, δηλαδή τουλάχιστον 2 σημεία της πόλης ανά βάρδια, ενώ σημεία προτεραιότητας θεωρούνται οι:

Πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Μουσείο Ακρόπολης, Λόφος Φιλοπάππου, Παναθηναϊκό Στάδιο, Στύλοι Ολυμπίου Διός, Πλατεία Συντάγματος, Μνημείο Αγνωστου Στρατιώτη, Ερμού-Καπνικαρέα, Πλατεία Μοναστηρακίου.  

Το σχέδιο αστυνόμευσης ανά περιοχή, γειτονιά, δρόμο περιλαμβάνει αρχικά τον εντοπισμό κενών και τρωτών σημείων σε διάφορα σημεία της πόλης, τη χαρτογράφηση, το είδος και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της εγκληματικότητας που καταγράφεται προκειμένου να υπάρξουν στοχευμένες αστυνομικές ενέργειες αντιμετώπισης.

Όσον αφορά πάντως την περιπολία στους σταθμούς Μετρό, θέλουμε να πιστεύουμε πως το ίδιο θα ισχύει και για τον ΗΣΑΠ…

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET