fbpx

Οι «Αγριες Μέλισσες» ήρθαν και απ’ ό,τι φαίνεται θα γίνουν το νέο μας κόλλημα!


Οι «Αγριες Μέλισσες» έκαναν πρεμιέρα χθες και το αποτέλεσμα ήταν αυτό που φανταζόμασταν. Όχι, λάθος. Ήταν κάτι παραπάνω από αυτό.

Εντυπωσιακό, καθηλωτικό και απρόσμενο το πρώτο επεισόδιο. Η συγκρατημένη αισιοδοξία που είχαμε από το trailer της σειράς, εξελίχθηκε σε ελπίδα και βεβαιότητα. Βεβαιότητα πως όταν υπάρχει σενάριο, σκηνοθεσία και κυρίως μπάτζετ, κάνουμε ωραία πράγματα.

Το βράδυ της Κυριακής, που λέτε, μας βρήκε ακριβώς όπως άρμοζε σε μια τέτοια πρεμιέρα. Μπροστά στην τηλεόραση, αναπαυτικά καθισμένοι στον καναπέ και κάτι να μασουλάμε γιατί αυτό είναι το σωστό. Το σημαντικό είναι πως είχαμε χρόνια να κάτσουμε έτσι για ελληνική σειρά, συγκεκριμένα από «Το Νησί». Και αυτό είναι το πρώτο στοίχημα που πέτυχαν οι «Αγριες Μέλισσες». Επιτέλους, δηλαδή, να ξεφύγουμε από τα ανιαρά ριάλιτι.


Περιγραφή:

Θεσσαλικός Κάμπος, 1958. Τρεις αδερφές, τρεις διαφορετικές γυναίκες. Η Ελένη, η Ασημίνα και η Δρόσω. Μετά τον χαμό του πατέρα τους, μένουν χωρίς στήριγμα. Μια πρόταση γάμου έρχεται ως θείο δώρο για την Ελένη. Όμως, την πρώτη νύχτα του γάμου της, εκείνη και οι αδερφές της θα βάψουν τα χέρια τους με αίμα…

Το πρώτο επεισόδιο κράτησε 1 ώρα και 15 λεπτά και ήταν πραγματικά απολαυστικό. Από που να ξεκινήσω;! Από το γεγονός ότι στήθηκε κυριολεκτικά ένα ολόκληρο χωριό πιστό στην αισθητική της ελληνικής επαρχίας του 1950; Εξού και πρόκειται για μια πολύ ακριβή παραγωγή. Από τις ερμηνείες των καταξιωμένων ηθοποιών που απαρτίζουν τη σειρά; Ή απ΄το ότι αποχαιρετήσαμε πολύ γρήγορα τον Ανδρέα Κωνσταντίνου; Δεν ξέρω, προβληματίζομαι.


Γι’αυτό θα κάνω ένα résumé του επεισοδίου. 

Η υπόθεση των Άγριων Μελισσών, σενάριο που υπογράφει η Μελίνα Τσαμπάνη και σκηνοθετεί ο Λεύτερης Χαρίτος, ξεκινά με δύο θανάτους και έναν καταναναγκαστικό γάμο.

Τρεις αδερφές, Ελένη, Ασημίνα και Δρόσω, μετά τον αιφνίδιο θάνατο του πατέρα τους, προσπαθούν να επιβιώσουν μόνες τους στην ανδροκρατούμενη κοινωνία του χωριού τους. Κύριος εχθρός, ο Δούκας, ένας μεγαλογαιοκτήμονας που θέλει απεγνωσμένα το βιος τους, με την μεγαλύτερη κόρη όμως να αντιστέκεται πεισματικά και με τσαγανό να πουλήσει όλα όσα έχτισε ο πατέρας τους.

Τα χρέη, τελικά, την αναγκάζουν να δεχτεί την πρόταση του Σέργιου, γιος του Δούκα, που ζητάει να την παντρευτεί για να την «γλιτώσει» από τα μελλοντικά της προβλήματα. Σε αυτή τής την απόφαση ίσως να έπαιξε ρόλο και ο γυρισμός του παλιού της έρωτα.

Κι έτσι γίνεται λοιπόν, οι δυο τους παντρεύονται. Παρ΄όλα αυτά, η πρώτη νύχτα του γάμου δεν εξελίσσεται όπως όλοι θα περίμεναν, αφού οι τρεις αδερφές βάφουν τα χέρια τους με αίμα και σκοτώνουν με συνοπτικές διαδικασίες τον γαμπρό, που αποπειράθηκε να βιάσει την μικρότερη αδερφή. Πάπαλα ο Κωνσταντίνου.

Και σε αυτό το σημείο να πω πως το ελληνικό twitter δεν δέχθηκε και πολύ καλά τον πρόωρο τέλος του:

Όπως θα δούμε στο σημερινό δεύτερο επεισόδιο, οι τρομοκρατημένες αδερφές κρύβουν το πτώμα και ορκίζονται να πάρουν το μυστικό στο τάφο τους. Ε, εντάξει το πτώμα προφανώς βρίσκεται αμέσως και η ιστορία ξεκινά…

Οι «Αγριες Μέλισσες» έχουν αισθητική και αντικατοπτρίζουν πτυχές της τότε φτωχής ελληνικής κοινωνίας, νοοτροπίας και παράδοσης. Κι αυτά εξακοθούν να μονοπωλούν το ενδιαφέρον, τελικά.

Την σειρά υποδέχτηκε ο κόσμος με αμείωτο ενδιαφέρον, κερδίζοντας τη μάχη της τηλεθέασης. Θα προβάλλεται από Δευτέρα έως Πέμπτη στις 11 παρά τέταρτο και σήμερα θα παιχτεί και η μεγάλη κοντρά με το «Λόγω Τιμής».

Από εκεί που δεν είχαμε τι να δούμε στην τηλεόραση, τώρα δεν θα ξέρουμε ποιο να διαλέξουμε… Τελικά,ναι, η καλή μυθοπλασία πάντα θα έχει μια υψηλή θέση.

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET