ΕΛΛΑΔΑ

Η 24χρονη Γεωργία βγήκε μπροστά και περιέγραψε όλα όσα έζησε το βράδυ του βιασμού της!

Η ίδια βρήκε το κουράγιο να μιλήσει για τις εφιαλτικές της ώρες κι εμείς απλά ακούμε αποσβολωμένοι...

Αλεξάνδρα Κουτσούκου

19 Ιανουαρίου, 2022

Μετά απ’ όσα λέγονται, μεταδίδονται και παραφράζονται τις τελευταίες μέρες, η 24χρονη Γεωργία που έπεσε θύμα βιασμού στη Θεσσαλονίκη αποφάσισε να βγει και να μιλήσει σε μια μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη στο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο και να πει την ιστορία της όπως τη θυμάται η ίδια απ’ όταν ξύπνησε εκείνο το πρωί στο ξενοδοχείο.

Η κίνησή της αυτή σίγουρα δεν ήταν εύκολη κι αξίζει κάθε μπράβο για το θάρρος της να βγει με φωνή και πρόσωπο και να δείξει ότι κανένα θύμα δεν πρέπει να αισθάνεται ντροπή και την ανάγκη να κρυφτεί για εγκλήματα που έπραξαν άλλοι. Η ντροπή σε αυτές περιπτώσεις δείχνει προς μία και μόνο κατεύθυνση, αυτήν των θυτών!

Η Γεωργία Μπίκα λοιπόν, ξεκίνησε αναφέροντας άσχημα γεγονότα που είχαν σημαδέψει ήδη τη ζωή της, προτού αποκτήσει άλλο ένα τραύμα, όχι από τη μοίρα αυτή τη φορά, αλλά από μια παρέα αντρών σε ένα Πρωτοχρονιάτικο πάρτι. Έχοντας χάσει τους δύο γονείς της από καρδιαγγειακή πάθηση κι αυτοκινητιστικό, αλλά και τον επί 5,5 χρόνια σύντροφό της από καρκίνο, η 24χρονη προσπαθούσε να προχωρήσει τη ζωή της όπως όφειλε να κάνει, δουλεύοντας, διασκεδάζοντας και δημιουργώντας σχέσεις με ανθρώπους.

Ένας από αυτούς ήταν και ο μετρ της καφετέριας «Αχίλλειον» στη συμπρωτεύουσα, τον οποίο γνώριζε τα τελευταία 2-3 χρόνια όπως σημειώνει, σαν πελάτισσα του συγκεκριμένου μαγαζιού. Ο Μάνος, όπως ονομάζεται, την κάλεσε στο πάρτι του ξενοδοχείου και η ίδια αποφάσισε, μετά από άλλη επίσκεψη, να παρευρεθεί μαζί με μία φίλη της. Η Γεωργία επισημαίνει επίσης ότι είχε ξαναπροσκληθεί σε διάφορα πάρτι από το συγκεκριμένο άτομο, και σε άλλα είχε δώσει το παρόν, σε άλλα πάλι όχι. Σε ερώτηση του κ. Τριαννταφυλλόπουλου για το αν είχε προσέξει κάτι ύποπτο τις προηγούμενες φορές, η απάντησή της ήταν αρνητική.

Όπως είπε στη συνέχεια, φτάνοντας στο πάρτι, στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, με τη φίλη της, διαπίστωσε ότι υπήρχαν γύρω στα 15 με 17 άτομα, ανάμεσα στα οποία και άλλες κοπέλες.

Ήταν περισσότερες οι κοπέλες, λιγότεροι οι άνδρες. Δεν συστηθήκαμε με κανέναν. Δεν γνώριζα κάποιον εκτός από τον Μάνο και ακόμα ένα παιδί, το οποίο ήρθε να γνωριστούμε μέσω μιας γνωστής μου που βρήκαμε στο πάρτι. Ήμασταν μόνες μας, τρία κορίτσια σε μια γωνία και αποφασίσαμε να απέχουμε από όλο αυτό. Ήταν φανερό πως δεν ήμασταν και ευχαριστημένες με το πάρτι και είπαμε να καθίσουμε μισή με μια ώρα, να πιούμε ένα ποτό και να φύγουμε.

Στο μεταξύ, η Γεωργία σημειώνει πως είχε ήδη καταναλώσει αλκοόλ από την προηγούμενη επίσκεψη σε οικογενειακά πρόσωπα, ενώ συνέχισε με μερικά ποτήρια ακόμα στο πάρτι, τα οποία όμως της προκάλεσαν μια απότομη δυσφορία.

Επέλεξα να πιω δύο ποτήρια σαμπάνιας δικής μου επιλογής, εγώ το έβαλα, και μου έφεραν κι ένα άλλο ποτό, βότκα red bull, δεν το είχα βάλει εγώ αυτό το ποτό.

Ήμουν ήδη ζαλισμένη, απλά ξαφνικά από κάποιο σημείο άρχισα να χάνω τη γη κάτω από τα πόδια μου

Η ίδια συνεχίζει λέγοντας πως όταν η φίλη της κατάλαβε πως δεν είναι καλά, τότε μαζί με μια άλλη γνωστή τους, την πήραν για να φύγουν. Το μόνο άτομο που χαιρέτησε, όπως λέει, ήταν κι αυτό που τις κάλεσε στο πάρτι, ο Μάνος. 

«Κατεβήκαμε κάτω, τα κορίτσια επέλεξαν να φύγουν, εγώ ήθελα να βρω το αυτοκίνητό μου και να φύγω με αυτό. Κι έτσι έγινε. Καθώς πήγαινα στο αυτοκίνητο, δεν κατάφερα να το βρω ποτέ, δεν είχα κουράγιο να συνεχίσω να ψάχνω, με πήρε τηλέφωνο η φίλη μου να δει την κατάστασή μου, αν έχω βρει το αυτοκίνητο και πώς είμαι.», συμπληρώνει

«Ακούστηκε σαν να μην είμαι καλά, σα να χρειάζομαι βοήθεια και της είπα ‘μην ανησυχείς καθόλου γιατί τώρα έχω επικοινωνήσει με τον φίλο μου τον Μάνο και θα έρθει να με βοηθήσει και θα μου πει και πού να πάω’. Όντως υπήρξε επικοινωνία μαζί του και μου είπε ‘εφόσον δεν είσαι καλά για να φύγεις, έλα στο πάρτι για να σε βοηθήσω.’ Και του λέω ‘Δεν έχω ιδέα καν πού είναι ο αριθμός από το πάρτι, δεν ξέρω καν ούτε τον αριθμό, ούτε τον όροφο για να έρθω. Χρειάζομαι βοήθεια, δεν είμαι καλά για να φύγω. Και μου λέει ‘μην ανησυχείς, έλα στο ξενοδοχείο και θα σου πω εγώ πού θα πας». 

Η 24χρονη θέλησε να πάει να κοιμηθεί στο δωμάτιο που έκλεισε για τον εαυτό της, εκείνος τη ρώτησε τον αριθμό και η κοπέλα του απάντησε. Μετά, η Γεωργία δηλώνει ότι έλαβε ένα άλλο τηλέφωνο, το οποίο την επόμενη μέρα, όταν έκανε την καταγγελία, έμαθες πως ήταν του βιαστή της.

«Ο άνθρωπος που παραδέχτηκε την πράξη του, ένας από τους πολλούς», λέει χαρακτηριστικά. Ο ίδιος άντρας έχει καταθέσει στην αστυνομία πως συνευρέθηκε με την κοπέλα, αλλά ισχυρίζεται πως έγινε με τη συναίνεσή της. «Αυτός με κάλεσε και παραδέχθηκε ότι ήταν το δικό του το τηλέφωνο και ότι του το έδωσε ο φίλος μου ο ΜάνοςΣε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν γνώριζε τον άνθρωπο αυτό, η 24χρονη απάντησε πως όχι. 

Καθώς βγαίνω από το ασανσέρ και ψάχνω το δικό μου το δωμάτιο, υπάρχουν τρία άτομα στο διάδρομο όπου ήταν από το πάρτι γιατί μου το είπαν οι ίδιοι. Ήταν νεαρά παιδιά και μου λένε ότι θα με βοηθήσουν. Εγώ τους λέω «δεν χρειάζεται να με βοηθήσετε, όλα καλά, πηγαίνω στο δωμάτιο και το ψάχνω. Μου έκαναν τύπου χιούμορ «άσε το δικό σου το δωμάτιο, εδώ είναι τώρα το δικό μας για να κοιμηθείς, μην ανησυχείς καθόλου». Και χωρίς να συναινέσω σε αυτό, και λόγω της ανάγκης που είχα και χρειαζόμουν άμεση βοήθεια από κάποιον για να μου βρει το δωμάτιο, εγώ επέμενα πάλι «Παιδιά, όχι, το έχω πληρώσει το δωμάτιο. Το ψάχνω, μην ανησυχείτε.»

Και με παίρνουν αυτοί οι τρεις και το μόνο που θυμάμαι είναι να προσπαθούν να μου αλλάξουν τη γνώμη και να ανοίγουν ένα δικό τους δωμάτιο. Έσβησαν όλα μετά από ένα σημείο. Δεν θυμάμαι τι μπορεί να έχει γίνει. Θυμάμαι απλά ότι τρία άτομα με πήγαν σε ένα δωμάτιο που δεν ήταν δικό μου.

Η 24χρονη παραδέχεται πως όσο περνάει ο καιρός, της έρχονται κάποιες εικόνες από το βράδυ εκείνο. Όπως λέει: «Στο δωμάτιο θυμάμαι δύο άτομα, έχω εικόνα από αυτή την κατάσταση, από τον έναν τον άνθρωπο τη στιγμή που είμαι στο κρεβάτι και πάει να ξεκουμπώσει το παντελόνι του. Ήταν από πάνω μου. Δεν θυμάμαι τίποτα άλλο. Δεν θυμάμαι εγώ να αφαίρεσα κάτι. Δεν είχα απολύτως καμία λειτουργικότητα, δεν είχα καμία απολύτως συνείδηση, για κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συναινούσα ποτέ αλλά δεν είχα και τη δύναμη να το αποτρέψω.»

Σημειώνει ακόμα πως ενώ είχε μπει ντυμένη στο δωμάτιο, το πρωί ξύπνησε χωρίς ρούχα, ενώ στο κινητό της βρήκε μήνυμα από τον Μάνο να λέει «Πού είσαι; Στο ξενοδοχείο αυτό;». Η ίδια απάντησε καταφατικά, για να λάβει ένα «Ζεις, όλα καλά;». Στη συνέχεια την πήρε τηλέφωνο και χωρίς να έχει συνειδητοποιήσει πού βρίσκεται κι ότι δεν είναι το δωμάτιο που είχε κλείσει η ίδια για τον εαυτό της, της λέει «σήκω, πάρε τα πράγματά σου τώρα και έλα σε εμένα να ξεκουραστείς». Η Γεωργία τότε απάντησε «δεν είμαι καθόλου καλά, θέλω να πάω στο σπίτι να ξεκουραστώ, να κοιμηθώ.»

Έτσι όπως σηκώθηκα βλέπω κάτω το εσώρουχό μου. Δεν μπορούσα να το πιστέψω αυτό, ότι βλέπω κάτι που δεν θυμάμαι να το έβγαλα. Ήμουν αδιάθετη, δεν καταλάβαινα γιατί έλειπε το εσώρουχό μου. Καθώς γυρνώ στο δωμάτιο βλέπω αντρικά ρούχα, κάλτσες, μία βαλίτσα, βλέπω κάτι χάπια. Αντρικά πράγματα και ένα δωμάτιο τεράστιο, μία σουίτα. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να είμαι εγώ σε ένα τέτοιο δωμάτιο γιατί δεν το επέλεξα.

Σε νέο τηλεφώνημα με τον Μάνο, η Γεωργία απαίτησε να μάθει τι κάνει σε εκείνο το δωμάτιο, με τον άντρα να της κλείνει το τηλέφωνο. Η ίδια τότε συνειδητοποίησε τι μπορεί να της είχε συμβεί, ενώ έλαβε ξανά κλήση από τον «φίλο» της, ο οποίος της είπε «έλα εδώ σε μένα».  

Μιλώντας για την καταγγελία που ακολούθησε στη συνέχεια, λέει πως όταν βρέθηκε στην αστυνομία ήταν ακόμα σε κατάσταση σοκ, προσθέτοντας πως ουδέποτε στο παρελθόν είχε επηρεαστεί τόσο άσχημα από το αλκοόλ και ξεκαθαρίζει πως υποπτεύεται ότι της έριξαν κάποια ουσία στο ένα ποτό που της προσέφεραν

Η κοπέλα βέβαια στέλνει υπονοούμενα για όλη τη διαδικασία, λέγοντας πως το βράδυ της ίδιας ημέρας που απευθύνθηκε στην ΕΛ.ΑΣ έγιναν τοξικολογικές. Είχε, όπως λέει εμφανείς μελανιές στο σώμα της, που δεν της είχε πριν το πάρτι. Η ιατροδικαστική εξέταση όμως έγινε τρεις ημέρες αργότερα. Η αστυνομία την παρέπεμψε αμέσως σε ιατροδικαστή, αλλά όπως περιγράφει, η διαδικασία καθυστέρησε τρεις ημέρες. Σε αυτές τις ημέρες αναγκάστηκε να μην πλυθεί. «Αυτό με είχε τρελάνει. Να μην μπορώ να ξεπλύνω.»

Όπως έχει γίνει γνωστό τις τελευταίες ώρες, οι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν ότι εκτός από ποσότητα αλκοόλ, υπήρξαν και ουσίες που επηρεάζουν το νευρικό σύστημα και μπορούν να οδηγήσουν ακόμη και σε νάρκωση. Το στοιχείο αυτό λοιπόν έρχεται να παίξει σημαντικό ρόλο στην υπόθεση και να απαιτήσει την ανάλογη τιμωρία των θυτών! Περιμένουμε αυτή να έρθει! 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δίνει ξανά Πανελλήνιες, στοχεύοντας σε άλλη σχολή φέτος!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αθήνα βγήκε ο καλύτερος ευρωπαϊκός προορισμός για φοιτητές, αφήνοντας πίσω τη Μαδρίτη!

ΕΛΛΑΔΑ

Πώς θα κινηθεί η Γραμμή 1 του μετρό την Τετάρτη (29/5) λόγω τελικού Conference League!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Πανσέληνος του Μαΐου θα χαρίσει απόψε διπλό εντυπωσιακό αστρονομικό φαινόμενο!

SPILL THE TEA

Η Camila Cabello αποκάλυψε πότε έκανε σεξ πρώτη φορά χαρακτηρίζοντάς το αργά!

ΕΛΛΑΔΑ

Το νησί της Ελλάδας με τα καθαρότερα νερά στον κόσμο δεν ανήκει στις mainstream επιλογές!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET