fbpx

5 λόγοι που το «How I Met Your Mother» είναι καλύτερο από τα «Friends»!


Νομίζω πως όλοι βρήκαμε την ευκαιρία να λιώσουμε έστω και μία σειρούλα κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Χωρίς εξαίρεση, όλοι μου οι φίλοι (διαδικτυακοί και μη) ξεκίνησαν από μία καινούρια σειρά και την ξετίναξαν μέχρι τελικής πτώσεως. Όσο περισσότερα επεισόδια, μου έλεγαν, τόσο το καλύτερο.

Προσωπικά, ξεκίνησα το Blacklist, αν και κατάλαβα κάπου στην μέση πως δεν είναι τόσο του στυλ μου. Το να βρίσκεις μία σειρά και να κολλάς πραγματικά μαζί της, είναι πολύ καλό. Υπάρχει όμως μία ομάδα ανθρώπων εκεί εξώ, που πραγματικά απεχθάνομαι. Εκείνοι που τους δόθηκε τέτοια ευκαιριάρα με την καραντίνα κι επέλεξαν να διαθέσουν αυτόν τον χρόνο για να δουν τα Φιλαράκια. Πάλι. Τα Φιλαράκια. Ξανά. Για τρίτη φορά.

Δε θα ήθελα να σοκάρω κανέναν, αλλά παιδιά, υπάρχει ζωή και μετά από τα «Friends». Έτσι λοιπόν, σκέφτηκα να σας παρουσιάσω τους λόγους για τους οποίους το «How I met your Mother» ήταν καλύτερο. Ξέρω. Έρχονται πολλών ειδών μπινελίκια, οπότε let’s make it count!

Αφήγηση

Όσοι τιμήσατε το «How I met your mother», σίγουρα έχετε να πείτε κάτι καλό για την αφήγηση. Ο τρόπος με τον οποίο μας δίνεται η ιστορία στο πιάτο, είναι σε πάρα πολλά σημεία μαγικός. Σε αυτό φυσικά βοήθησε και η υπέροχη και χαρακτηριστική φωνή του Μπομπ Σάγκετ ως αφηγητή, ο οποίος υποδύεται ταυτόχρονα τον Μεγάλο Ted. Δεν υπήρξε σημείο που να χαθήκαμε κατά τη διάρκεια των σεζόν και κάθε αναφορά γίνεται με τέτοιο τρόπο που σου αποτυπώνεται αμέσως στο μυαλό. Ακόμα και τα πολλά flashbacks στις ζωές των χαρακτήρων, για να καταλάβουμε καλύτερα το background story τους, βγάζουν όλα νόημα και δένονται μεταξύ τους στα πιο κατάλληλα σημεία για την εξέλιξη της ιστορίας.

Τα «Φιλαράκια» από την άλλη, δεν έχουν καν αφήγηση. Το story τους άλλωστε, δεν είναι τόσο δυνατό για να το πετύχουν αυτό.

Ασχολήθηκε και με σοβαρά θέματα γύρω από την ζωή

Δεν μπορώ παρά να παραδεχτώ σε αυτό το σημείο πως και «Τα Φιλαράκια» προσπάθησαν να θίξουν ζητήματα της καθημερινότητας. Το «How I met your mother» όμως, το έκανε σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό και στα μάτια μου, με πιο εύστοχο τρόπο. Είναι πολλά τα σημεία που παρακολουθήσαμε τρομερές και ποιοτικές σκηνές για την ιστορία της τηλεόρασης, μακριά μάλιστα από τον κωμικό χαρακτήρα που χαρακτηρίζει τη σειρά γενικότερα. Στιγμές που δε θα ξεχάσω σίγουρα, είναι όταν οι πρωταγωνιστές προσπαθούσαν να διαχειριστούν την απώλεια ενός αγαπημένου τους προσώπου ή τους χωρισμούς που προέκυπταν αλλά και ζητήματα που σπανίως θίγονται στην τηλεόραση.  Ο χαρακτήρας της Robin δεν ήθελε με τίποτα τα παιδιά στην ζωή της και όλο αυτό το ζήτημα έρχεται στην τηλέοραση μας όμορφα και ομαλά

Τα μακρά Inside jokes της παρέας

Αν ρωτήσεις κάποιον για ποιο λόγο λάτρεψε το Himym, σίγουρα θα κάνει μια αναφορά στα παρεΐστικα αστεία που επαναλαμβάνονταν κατά τη διάρκεια των σεζόν. Θα συμφωνήσω απόλυτα πως πρόκειται για μία από τις βασικές ατραξιό της σειράς και δεν λησμονιέται από τους φανατικούς μέχρι και σήμερα.

Τα «Φιλαράκια» από την μεριά τους, προσπάθησαν κι αυτά να πετύχουν ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Μην ξεχνάμε την τεράστια επιτυχία του Smelly Cat που έκανε την εμφάνιση του και στους 10 κύκλους της σειράς. Οι παραγωγοί του Himym όμως, έκαναν τόσο καλή δουλειά πάνω στο συγκεκριμένο κομμάτι, που σε πολλά σημεία των επεισοδίων ένιωθες πως είσαι μέλος της παρέας. Δεν είναι τυχαίο πως έκλεινες για λίγο τα μάτια σου και φανταζόσουν τον εαυτό σου να αράζει στον κλασσικό καναπέ στην παμπ Μακλάρενς.

Εξέλιξη χαρακτήρων

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό που είχαν και οι 2 σειρές, όμως στο «How I met your mother» το είδαμε πιο έντονα και με καλύτερη αρμονία. Τα «Φιλαράκια» είχαν κι ένα περιθώριο δέκα κύκλων να εξελίξουν περισσότερο τους χαρακτήρες τους, αλλά από ένα σημείο και μετά μπορώ να πω οτι το έχασαν. Για μένα, τη μεγαλύτερη εξέλιξη έδειξε ο αγαπημένος μου Chandler, ο οποίος έκανε μεγάλες αλλαγές στη ζωή του κι απέδειξε ότι δεν τον φοβίζει η δέσμευση.

Στην αντίπερα όχθη, ο Ted ξεκίνησε ως ένας κλαψιάρης Νεοϋρκέζος, έμαθε πολλά από τις σχέσεις του, ωρίμασε κι όταν κλήθηκε να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρά προβλήματα, το έκανε με ψηλά το κεφάλι. Η Robin από μία ταπεινή ρεπόρτερ τοπικού καναλιού που έπαιρνε χαρτζιλίκι για να λέει βρισιές σε ζωντανή μετάδοση, έφτασε να έχει τη δική της διαφήμιση πάνω σε λεωφορεία. Ο Marshall και η Lily τους πρωτογνωρίσαμε ως ρεμάλια που μόλις τελείωσαν το κολλέγιο και κατέληξαν οικογενειάρχες με μία υπεροχη οικογένεια. Φυσικά, δεν μπορώ να αφήσω εκτός και τον Barney. Έναν από τους πιο fun to watch χαρακτήρες που έχουμε δει στην τηλόραση, που παρουσίασε κι αυτός τη δική του, ξεχωριστή εξέλιξη. Από αμετανόητος playboy που θα πουλούσε και την μάνα του για να μπει στο βρακάκι κάποιας δεσποινίδος, μετατρέπεται σε στοργικός τύπος έτοιμος για γάμο. Νιλ Πατρίκ Χάρις στα καλύτερα του κύριοι και κυρίες.

Μυστήριο

Ο λόγος με τον οποίον θα κλείσω αυτήν την τολμηρή σύγκριση, είναι πως το σενάριο του «How I met your mother», το περιέβαλε ένα μυστήριο από το πρώτο επεισόδιο μέχρι την τελευταία σεζόν. Φυσικά αναφέρομαι στο ποια τελοσπάντων είναι η μαμά. Ακόμα κι όταν η σειρά ξέφευγε από αυτό το ερώτημα, πάντα τριγύριζε στο πίσω μέρος του μυαλού των τηλεθεατών. Εντάξει στην τελευταία σεζόν το γάμησαν λίγο, ίσως να μην έδωσαν και το τέλος που άρμοζε, αλλά όπως όλοι ξέρουμε, σημασία δεν έχει ο προορισμός αλλά το ταξίδι. Κανείς δεν ξεχνά την πορεία που πήρε ο χαρακτήρας του Ted ψάχνοντας τη μία.

Τα «Φιλαράκια» μου έδιναν πάντοτε την εντύπωση του βλέποντας και κάνοντας. Δεν υπήρχε κάποιο μυστήριο γύρω από την παρέα, κάτι να περιμένουμε με αγωνία και γενικά η υπόθεση κύλησε γύρω από βασικούς άξονες τους οποίους γνωρίσαμε από τα πρώτα κιόλας επεισόδια της σειράς.

Κι επειδή θέλω να είμαι δίκαιος, θα παραδεχτώ πως «Τα Φιλαράκια» υπήρξαν ξεκαρδιστικά σε περισσότερα σημεία και είχαν και κάτι ακόμα διαφορετικό σε σχέση με το «How I met your mother». Αποτέλεσαν την πρώτη sitcom σειρά που έγινε παγκόσμια επιτυχία. Όλες οι υπόλοιπες είχαν έναν μπούσουλα να ακολουθήσουν, οπότε αυτό πρέπει να το δώσουμε στην παρέα του Central Perk. Από εκεί και πέρα όμως, με τα χρόνια να έχουν περάσει από το τελευταίο επεισόδιο το Himym, οφείλουμε να του δώσουμε το credit που του αξίζει.

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET