Είναι viral

Home Alone: Υπολόγισαν πόσα θα ξόδευε σήμερα ο Kevin για τα ψώνια κι απλά γελάμε!

Το 2023 δεν είναι για εμάς...

Neopolis Team

8 Δεκεμβρίου, 2023

Καταλαβαίνεις ότι έχεις μεγαλώσει, όταν βλέποντας το Home Alone αναρωτιέσαι τι σκατά δουλειά έκανε ο πατέρας McCallister και ζούσαν σε τέτοια έπαυλη και πήγαιναν οικογενειακώς διακοπές στο Παρίσι. Επίσης, καταλαβαίνεις ότι ζεις στην Ελλάδα του 2023, όταν σου κάνει εντύπωση ο λογαριασμός του Kevin στο σούπερ μάρκετ.

Μπρο, πιο αληθοφανές μοιάζει το σχέδιο που κατέστρωσε ένα 10χρονο απέναντι σε δύο ληστές, παρά μία απόδειξη $20 για τόσα ψώνια!

Αν αυτό σας κάνει να νιώσετε λίγο καλύτερα, τότε η ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο (ίσως όχι στο βαθμό που συναντάμε στην Ελλάδα) και γι’ αυτό ο λογαριασμός του Kevin στο σούπερ μάρκετ όταν ξέμεινε μόνος του σπίτι, έχει γίνει θέμα συζήτησης.

Σε μια προσπάθεια να φέρουν την ταινία του ’90 στα σημερινά δεδομένα, χρήστες του TikTok μπήκαν στον κόπο να τσεκάρουν τις τιμές όλων εκείνων των προϊόντων που αγόρασε στην ταινία ο Kevin και να κάνουν μια σούμα. Σύμφωνα με την @mathawe λοιπόν, αγοράζοντάς τα στο Walmart, θα έδινε $39,35. Δηλαδή το διπλάσιο ποσό.

@mathewae A holiday classic 🎄 #christmas #homealone #holidays #inflation #broke #breakthebank #groceries #1990s #christmasclassic ♬ Home Alone – Main Theme – John Williams

Ενώ η έρευνα ενός άλλου χρήστη, του @sellitlikelyons έδειξε ότι για το ίδιο καλάθι θα πλήρωνε $63,73. Ακόμα μεγαλύτερη αύξηση.

@sellitlikelyons Groceries in 1990 vs Today Breakdown ☠️ #fyp #homealone #rockwalltx #geoffreylyons #lyonsden #northtexas #dallastx #dallasrealestate #dfw #dfwrealtor ♬ original sound – Geoffrey Lyons

Στο παιχνίδι τής έρευνας μπήκε και το snopes.com, του οποίου το αποτέλεσμα βρέθηκε ανάμεσα στα δύο προαναφερθέντα ποσά. Συγκεκριμένα, ψάχνοντας τα ίδια προϊόντα ή τουλάχιστον όσα είναι πιο κοντά σε εκείνα της ταινίας, έκανε λογαριασμό $57,79. Ωστόσο, στη σκηνή φαίνεται ότι ο Kevin αγοράζει ένα πακέτο με 8 ρολά χαρτί υγείας, ενώ σήμερα, στις επιλογές του Walmart υπήρχαν μόνο πακέτα με 6 ρολά. Το επιπλέον αυτό χαρτί ίσως να πρόσθετε λίγα ακόμα στην τελική απόδειξη, που θα έφτανε κάπου τα $60.

Αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες. Σε κάθε περίπτωση, η διαφορά με το ’90 είναι τεράστια και τέλος πάντων βρείτε μας μία χρονομηχανή να γυρίσουμε πίσω, γιατί αλλιώς δε βγαίνουμε!

ΤΙ ΑΛΛΑ;

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

«Ζήσε άφοβα! Ξεκίνα σήμερα μια καλή συνήθεια!»: Το μήνυμα της νέας καμπάνιας του Becel ProActiv!

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

‘You Got This’: Το νέο μήνυμα της adidas που έρχεται να εμψυχώσει τους αθλητές του σήμερα!

Είναι viral

Είδαμε πώς είναι σήμερα ο Γιωργάκης απ’το «Ουράνιο Τόξο» και -μαντέψτε- δεν έγινε νυχτερίδα!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET