ΕΤΟΙΜΑΣΕ ΒΑΛΙΤΣΕΣ

H Mάλτα σε «πληρώνει» για να πας διακοπές το καλοκαίρι, ετοιμάζουμε βαλίτσες!

Στη Μάλτα αδέρφια, στη Μάλτα!

Αλεξάνδρα Κουτσούκου

15 Απριλίου, 2021

Στη Μάλτα αδέρφια, στη Μάλτα!

Με μια πρώτη ματιά στην είδηση, το πλάνο της μικρής αυτής χώρας για προσέλκυση τουριστών μας έπεισε πολύ εύκολα και ήδη σκεφτόμαστε σοβαρά το ενδεχόμενο να κλείσουμε εκεί τις διακοπές μας.

Μπορεί το μυαλό μας αρχικά να ταξίδευε σε ελληνικό νησάκι (από τη στιγμή που λέγεται ότι θα ανοίξουν την καλοκαιρινή σεζόν), αλλά ο ανταγωνισμός μόλις έγινε πολύ δυνατός. Πέρα του ότι μιλάμε για μία πολύ όμορφη και ιδιαίτερη χώρα, το σχέδιό της να μοιράσει χρήματα σε όσους την επιλέξουν για τις διακοπές τους, μας δελεάζει όσο να ‘ναι. Είναι σαν ένα τίμιο πακέτο προσφοράς, το οποίο μειώνει αυτόματα το μπάτζετ που πρέπει να διαθέσει κανείς.

Το ποσό αυτό (που κρύβει κάτι σαν «ευχαριστώ» από πίσω του) θα δοθεί σε όσους μείνουν τουλάχιστον 3 μέρες στη Μάλτα, ενώ το μέγεθός του θα εξαρτηθεί από την κατηγορία του ξενοδοχείου. Αν για παράδειγμα κλείσεις 5 αστέρων, τότε θα λάβεις 100€ από τον οργανισμό Τουρισμού και άλλα τόσα ως επιχορήγηση από το ξενοδοχείο. Πα μαλ!

Αναφορικά με τα ξενοδοχεία 4 αστέρων, τότε το ποσό κατεβαίνει στα 150€ συνολικά, ενώ στην περίπτωση των 3 αστέρων αγγίζει τα 100€. Για ακόμα μεγαλύτερη επιχορήγηση βέβαια, μπορείτε να επιλέξετε το νησί Γκόζο, αφού εκεί το ποσό αυξάνεται κατά 10% για τις κρατήσεις.

Στόχος, όπως λέει ο Υπ. Τουρισμού, είναι να προσελκύσουν πάνω από 35.000 επισκέπτες, με το budget που έχει οριστεί για την υλοποίηση του σχεδίου να είναι 3.500.000€.

Όλα αυτά, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την οικονομία της ύστερα από μια πολύ δύσκολη περίοδο που έχει επηρεάσει όλες τις χώρες παγκοσμίως. Το καλοκαίρι είναι ένα στοίχημα για πολλές από αυτές λοιπόν, ειδικότερα αν ο τουρισμός αποτελεί μεγάλη πηγή εσόδων (όπως συμβαίνει και στην περίπτωσή μας) και δεν υπάρχουν περιθώρια να χαθεί άλλη μία σεζόν. 

Προς το παρόν, η Μάλτα βρίσκεται σε φάση lockdown κι αναμένεται να ξεκινήσει την άρση των μέτρων από τη 1η Ιουνίου. Σε θέμα εμβολιασμών πάντως τα πάει πολύ καλά, αφού σημειώνει το υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ, με το 42% περίπου των ενήλικων πολιτών να έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου. Παράλληλα, τα κρούσματα έχουν σημειώσει μεγάλη μείωση, με το δείκτη θετικότητας να είναι στο 2,6%.

FUN ZONE

Τιβί

Power of Love: Ο Αργύρης πριν κολλήσει με τη Σωτηρία, έριχνε άκυρα στο First Dates!

BINGE WATCHING

‘Euphoria’: Το HBO ανακοίνωσε την ημερομηνία που ξεκινούν τα γυρίσματα της 3ης σεζόν!

ΟΛΟ ΠΕΪΖ

Η Logitech G λανσάρει ένα lightspeed gaming ποντίκι για όλους τους παίκτες!

ΟΛΟ ΠΕΪΖ

Το ‘The Sims’ φέρνει pack για πολυγαμικές σχέσεις, εκπληρώνει τις φαντασιώσεις μας!

EVENTS

Το Limonaia Urbana Event της Barilla στην Αθήνα ήταν το απόλυτο καλοκαιρινό event της χρονιάς!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET