ΟΜΟΡΦΙΑ

Αυτή είναι η καλύτερη ώρα της μέρας για να ξυρίσεις τα πόδια σου!

Το ξύρισμα των ποδιών είναι μία αθέμιτη, εκνευριστική, βαρετή και ενοχλητική διαδικασία για κάθε γυναίκα εκεί έξω. Γι’ αυτό και μην μας κρίνετε που δεν ξυριζόμαστε όσο είμαστε ελεύθερες και δεν έχουμε σχέση. Κάνουμε κι εμείς την επανάστασή μας! Σύμφωνα με μία έρευνα του Good HouseKeeping, αναφέρεται ότι η καλύτερη ώρα της ημέρας για να ξυρίσεις […]

Θεώνη Σταματοπούλου

11 Οκτωβρίου, 2016

Το ξύρισμα των ποδιών είναι μία αθέμιτη, εκνευριστική, βαρετή και ενοχλητική διαδικασία για κάθε γυναίκα εκεί έξω. Γι’ αυτό και μην μας κρίνετε που δεν ξυριζόμαστε όσο είμαστε ελεύθερες και δεν έχουμε σχέση. Κάνουμε κι εμείς την επανάστασή μας!

thats-prickly

Σύμφωνα με μία έρευνα του Good HouseKeeping, αναφέρεται ότι η καλύτερη ώρα της ημέρας για να ξυρίσεις τα πόδια σου δεν είναι ενώ κάνεις το πρωινό ντους σου. Η καλύτερη ώρα για να ξυριστείς, είναι αργά το βράδυ.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, «πρέπει να ξυρίζεις τα πόδια σου πριν κοιμηθείς. Κι αυτό γιατί καθώς κοιμάσαι, τα πόδια σου γίνονται πιο ζεστά και πρήζονται ελάχιστα, με αποτέλεσμα οι μικρές τρίχες που σου ξέφυγαν πάνω στο ξύρισμα να υποχωρούν πίσω στους θύλακες και να φαίνονται λιγότερο. Συνεπώς, ενώ τα πόδια σου εξακολουθούν να είναι ζεστά όταν ξυπνήσεις το πρωί, θα είναι και πιο μαλακά και λεία.»

Από την άλλη, ξυρίζοντας τα πόδια σου το πρωί, το μόνο που καταφέρνεις είναι να τα εκθέτεις στο κρύο, να προκαλείς το άνοιγμα των πόρων και να δημιουργείς σκληρότητα στο δέρμα σου, κάνοντας τις τρίχες σου να έχουν μία πιο «αγκαθωτή» αίσθηση.

Το συμπέρασμα; Το ξύρισμα των ποδιών = Βραδινή αγγαρεία.

bella-shaving-legs

Και τώρα που ξέρεις την κατάλληλη ώρα για να ξυρίσεις τα πόδια σου, σου έχω τα καλύτερα hacks για το πιο τέλειο αποτέλεσμα:

1. Χρησιμοποίησε ξυραφάκι με τουλάχιστον 3 λεπίδες.

Ξέρω ότι το να ξοδεύεις χρήματα για την αγορά ξυραφιών, δεν σου φαίνεται πολύ οικονομική επένδυση, αλλά πραγματικά είναι πολύ σημαντικό. Τα φθηνά ξυραφάκια μίας χρήσεως, δεν σου κάνουν καλό. Τα περισσότερα από αυτά δεν έχουν βοηθητική λωρίδα, που σημαίνει ότι είσαι περισσότερο επιρρεπής στο να κοπείς. Άσε που οι 3 και περισσότερες λεπίδες θα μειώσουν τον χρόνο ξυρίσμαστός σου στο μισό.

2. Χρησιμοποίησε ξυριστική μηχανή πρώτα.

Για να πετύχεις το τέλειο ξύρισμα, πρέπει να κάνεις κάθε δυνατή διαδικασία. Προτού ξυριστείς, δοκίμασε να περάσεις τα πόδια σου με την ξυριστική μηχανή ώστε το ξυραφάκι στην συνέχεια να είναι η λεπτομερειακή αγγαρεία για σένα, με ό,τι έχει απομείνει.

3. Χρησιμοποίησε ζεστό νερό.

Το πολύ καυτό νερό, ως γνωστόν, δεν είναι ο καλύτερος φίλος μας. Κι αυτό γιατί κλείνει τους πόρους σου. Αντίθετα, το χλιαρό/ζεστό νερό, τους ανοίγει και επιτρέπει στις τρίχες σου να μαλακώσουν και να προετοιμαστούν να ξεριζωθούν!

4. Μην το παρακάνεις με την κρέμα ξυρίσματος.

Με φειδώ κορίτσια! Σημασία δεν έχει η ποσότητα εδώ, αλλά να μην είναι γυμνό το δέρμα σας όταν θα ξυριστείτε. Μία μικρή ποσότητα κρέμας ή αφρού είναι ικανοποιητική για να κάνεις την δουλειά σου.

5. Μαλακές κινήσεις με το ξυράφι.

Αυτό σε προστατεύει καταρχάς από το να κοπείς σε οποιαδήποτε μεριά. Εν συνεχεία, είναι ο πιο σίγουρος τρόπος να μην χάσεις αξύριστες τρίχες. Αργά, μαλακά και προσεκτικά. Αυτό είναι το δίδαγμα!

ΛΑΪΦΣΤΑΪΛ

ΟΜΟΡΦΙΑ

NIVEA SUN UV Derma Skin Clear SPF50+: Αντηλιακή προστασία για επιδερμίδες με τάση για ατέλειες!

ΣΤΥΛ

«Stay Authentic»: Η νέα καμπάνια της Kappa για τη σεζόν Άνοιξη-Καλοκαίρι ’24!

ΣΤΥΛ

Pearls & Bubbles: Τα κοσμήματα με τα οποία θα κάνεις serve καθημερινά, αλλά και bridal looks!

ΟΜΟΡΦΙΑ

Glow Expert 4D: Η νέα σειρά του bioten με καινοτομία που παρέχει 4 δράσεις σε 1 επιλογή!

ΣΤΥΛ

Τα adidas Originals γιορτάζουν τρία classic sneakers με την καμπάνια «1000 BACK»!

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

‘Sunshine guilt’: Δεν είσαι ο μόνος που νιώθει ενοχές όταν έξω έχει ήλιο, αλλά θες να σαπίσεις σπίτι!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET