ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Ναι, η Ελλάδα είναι ξεχωριστή πέρα από τα νησιά και τις υπέροχες παραλίες της!

Η Ελλάδα έχει αρκετούς λόγους που την κάνουν ξεχωριστή, ειδικά το καλοκαίρι. Είναι η περίοδος άλλωστε που την επισκέπτονται οι περισσότεροι τουρίστες, οι οποίοι βλέπουν από διαφορετική σκοπιά τις ομορφιές της χώρας, όταν εμείς πολλές φορές σχηματίζουμε διαφορετική άποψη. Σύμφωνα με κείμενο της Daily Mail τα νησιά δεν είναι ο μοναδικός λόγος που η χώρα […]

Δήμητρα Πραντάλου

4 Ιουνίου, 2018

Η Ελλάδα έχει αρκετούς λόγους που την κάνουν ξεχωριστή, ειδικά το καλοκαίρι. Είναι η περίοδος άλλωστε που την επισκέπτονται οι περισσότεροι τουρίστες, οι οποίοι βλέπουν από διαφορετική σκοπιά τις ομορφιές της χώρας, όταν εμείς πολλές φορές σχηματίζουμε διαφορετική άποψη.

Σύμφωνα με κείμενο της Daily Mail τα νησιά δεν είναι ο μοναδικός λόγος που η χώρα μας είναι μία από τις ‘πιο εκπληκτικές του κόσμου’, αφού η φιλοξενία είναι μοναδική, το φαγητό ιδιαίτερο, τα χωριά γραφικά κτλ κτλ. Το κείμενο της βρετανικής εφημερίδας, ξεκινάει με το «Ελλάδα, η γη των Θεών» και σε αυτό δεν αναφέρονται διάσημοι προορισμοί και παραλίες που πρέπει οπωσδήποτε κάποιος να επισκεφθεί αν βρεθεί στην χώρα μας, αλλά εστιάζει περισσότερο στην παράδοση και τις ομορφιές.

Η Daily Mail δίνει λοιπόν επτά λόγους που κάνουν την Ελλάδα μοναδική:

Το φαγητό της

Όσοι τουρίστες έρχονται στην Ελλάδα, έχουν σίγουρα πολλές επιλογές για το φαγητό. Υπάρχουν τα πιο φημισμένα πιάτα φυσικά, αλλά υπάρχει μεγάλη ποικιλία στους μεζέδες που μπαίνουν πολύ εύκολα στον πειρασμό να δοκιμάσουν. Η Daily Mail στο εν λόγω κείμενο προτείνει την παστιτσάδα, το κοτόπουλο κρασάτο, την σκορδαλιά, τον μπακαλιάρο στο φούρνο και τις ελιές.

Το άραγμα στην παραλία

Εμείς οι Έλληνες γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι σημαίνει άραγμα στην παραλία. Μπορούμε πραγματικά να κάτσουμε από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα και να περάσουμε πολύ ωραία. Ακριβώς αυτό συμβουλεύει και η βρετανική εφημερίδα, αφού προτρέπει όσους επισκεφθούν την χώρα μας να αράξουν σε μια ξαπλώστρα και να χαλαρώσουν με τις ώρες κάτω από τον ήλιο.

Η θέα της

Η θέα της χώρας μας είναι αναπόσπαστο κομμάτι, γι’αυτό δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από αυτή τη λίστα. Όλα τα νησιά έχουν την δική τους ομορφιά και δεν απογοητεύουν σε αυτό το κομμάτι κανέναν επισκέπτη τους.

«Μην ξεχάσετε να δείτε την τέλεια θέα στη Σαντορίνη με τα γαλανόλευκα σπιτάκια, να ανεβείτε στα βουνά της Κέρκυρας και να χαζέψετε από εκεί την θάλασσα και να δείτε την κοιλάδα με τις πεταλούδες στην Ρόδο», είναι κάποιες από τις συμβουλές της Daily Mail.

Τα πανηγύρια της

Ε, ναι. Η διασκέδαση στην Ελλάδα είναι δεδομένη και κρατάει πολύ εύκολα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Ωστόσο, το βρετανικό μέσο εκθειάζει τα πανηγύρια, γράφοντας μάλιστα πως όσοι βρεθούν έστω και σε ένα θα έχουν αναμνήσεις που θα διαρκέσουν μια ζωή.

Οι ντόπιοι της

Η βρετανική εφημερίδα χαρακτηρίζει την φιλοξενία των ντόπιων σαν τον ήλιο της Ελλάδας. «Από τους ιδιοκτήτες των τοπικών ξενοδοχείων μέχρι τους ψαράδες και τους ανθρώπους με τα μίνι μάρκετ, το μόνο σίγουρο είναι πως οι Ελληνες είναι τόσο φιλόξενοι όσο και ο καιρός τους»,  επισημαίνει η Daily Mail.

Η ιστορία της

Η ιστορία της Ελλάδας είναι αξιοζήλευτη και οι ξένοι την θαυμάζουν αρκετά. «Από την Ακρόπολη και  την μυθολογία μέχρι το παλάτι της Κνωσού, το οποίο βρισκόταν στην παλαιότερη πόλη στην Ευρώπη, η ιστορία της χώρας θα σας καταπλήξει», αναφέρεται στο κείμενο.

Τα χωριά της

Ορισμένα ελληνικά χωριά είναι τόσο γραφικά που αξίζει να τα επισκεφτεί κάποιος. Η Daily Mail εδώ ανέφερε πως «η ζωή στα ελληνικά χωριά κυλάει εδώ και χρόνια σχεδόν με τον ίδιο τρόπο».

«Οι ντόπιοι κάτοικοι της χώρας έχουν τα δικά τους αγροκτήματα και καλλιεργούν την γη με αγάπη. Πολλές φορές μπορείς να τους δεις σε μικρά μαγαζιά να πίνουν, να γελούν και να γλεντάνε με την ψύχη τους, δείχνοντας έτσι πόσο ωραία είναι η ζωή το καλοκαίρι στην Ελλάδα», κατέληξε.

 

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Είναι viral

Μετά από 961 προσπάθειες πήρε το δίπλωμα οδήγησης στα 69 της και μας έδωσε ελπίδα!

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Το Reebok x Botter Concept Sneaker Engineered by HP έφερε την καινοτομία στην Εδβομάδα Μόδας του Παρισιού!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET