ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας | Αυτές είναι οι 5 γυναίκες που κάθε άντρας πρέπει να εκτιμά που έχει στη ζωή του!

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σήμερα κι είναι η πιο όμορφη ευκαιρία να εκτιμήσει κάθε άντρας όλες τις γυναίκες που υπάρχουν στη ζωή του, καθώς και τα επιτεύγματά τους. Είναι μία ιδιαίτερης σημασίας ημέρα που ξεκίνησε να γιορτάζεται το 1911 και πέρα από τον εορτασμό, γνωστοποιεί όλα τα προβλήματα και τις δυσκολίες που κάθε γυναίκα έρχεται […]

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σήμερα κι είναι η πιο όμορφη ευκαιρία να εκτιμήσει κάθε άντρας όλες τις γυναίκες που υπάρχουν στη ζωή του, καθώς και τα επιτεύγματά τους. Είναι μία ιδιαίτερης σημασίας ημέρα που ξεκίνησε να γιορτάζεται το 1911 και πέρα από τον εορτασμό, γνωστοποιεί όλα τα προβλήματα και τις δυσκολίες που κάθε γυναίκα έρχεται αντιμέτωπη στις μέρες μας. Τη διαρκή ανισότητα, τη βία, την απομόνωση αλλά και τον παραμερισμό από την εκπαίδευση που σε πολλές χώρες του σημερινού κόσμου καλά κρατούν ακόμη.

Οι γυναίκες πρέπει να αποτελούν πηγή έμπνευσης προς όλους και να εκτιμώνται τόσο προσωπικά όσο και για όσα κατορθώνουν σε έναν διαρκώς ανδροκρατούμενο κόσμο.

Αυτές είναι οι γυναίκες που κάθε άνδρας πρέπει να εκτιμά που έχει στη ζωή του:

#1 Τη μητέρα

Παρόλο που εδώ δεν χρειάζονται επεξηγήσεις, δεν μπορώ να παραλείψω το δύσκολο έργο κάθε μάνας να μεγαλώνει το παιδί της. Μία μητέρα αποτελεί παράδειγμα έμπνευσης για όλους. Μας διδάσκει τα πάντα. Τα πιο ασήμαντα και πιο σημαντικά, τα καλά και τα κακά, τα δύσκολα και τα εύκολα, το ότι στο κάτω κάτω είμαστε αυτόνομες προσωπικές οντότητες που μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά μέσα σε έναν κόσμο που καταρρέει καθημερινά. Ένα κομμάτι του ποιοι είμαστε σήμερα, πάντα θα ανήκει σε εκείνη.

#2 Την καλύτερη φίλη

Έχετε μοιραστεί στενοχώριες και χαρές μαζί, ήταν το στήριγμά σου στα εύκολα και στα δύσκολα. Η συμβολή της είναι αδιαμφισβήτητη. Μία καλή φίλη είναι δύσκολο να βρεθεί και δεν είναι όλοι οι άνθρωποι εξίσου τυχεροί, να έχουν άξια φίλη πλάι τους. Αν δεν γιορτάσεις την καλύτερή σου φίλη, τότε ποια;

#3 Την αδερφή

Έχετε ζήσει ΤΟΥΣ καβγάδες, τις ατελείωτες ώρες τσακωμών για το ποιος θα καθίσει πρώτος στον υπολογιστή ή τι σειρά θα δείτε στην τηλεόραση, όμως δεν μπορείς παρά να παραδεχτείς ότι η αδερφή σου είναι μέλος της οικογένειάς σου κι είναι ο πιο κοντινός άνθρωπος που θα μπορούσες να έχεις δίπλα σου. Είναι το δώρο των γονιών σου προς εσένα που θα το έχεις πάντα για να νιώθεις ασφάλεια και συντροφιά και για να σου θυμίζει εκείνους. Είσαι πολύ τυχερός για να την έχεις δίπλα σου, οπότε δείξε της την αγάπη που της ταιριάζει.

#4 Άλλες μητρικές φιγούρες

Όπως η γιαγιά, η θεία, η ξαδέλφη ή μία οικογενειακή φίλη, είναι όλες οι άλλες μητρικές φιγούρες που σε κάθε περίπτωση θα γεμίσουν το κενό όταν οι μαμάδες μας δεν βρίσκονται τριγύρω. Πρόκειται για έμπειρες και σοφές γυναίκες με τις οποίες μπορείς κάλλιστα να μοιραστείς μικρά ψιχουλάκια γνώσης, κάθε φορά που πίνετε μαζί καφέ. Είναι άτομα εμπιστοσύνης και δεν νιώθεις παρά βαθύ σεβασμό προς το πρόσωπό τους.

#5 Παραδείγματα διάσημων γυναικών που έκαναν τη διαφορά

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις φιγούρες των Margaret Thatcher, Mother Teresa και Marie Curie που κατάφεραν να ξεχωρίσουν η καθεμιά στο είδος τους και να «σπάσουν» την πρωτοκαθεδρία του αντρικού μοντέλου; Ή σύγχρονα παραδείγματα επιτυχημένων γυναικών, όπως η Ellen DeGeneres, η Oprah, η Michelle Obama κι η Angelina Jolie που κατέστησαν φανερό το γεγονός ότι οι γυναίκες ΜΠΟΡΟΥΝ να καταφέρουν τα πάντα αν εκείνες το επιθυμούν.

Έτσι, αυτήν την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, βρες τον χρόνο να ευχαριστήσεις τις γυναίκες που υπάρχουν στη ζωή σου και να εκτιμήσεις όλες τις ενέργειες τους που έχουν συμβάλλει στη διαμόρφωση της προσωπικότητας σου.

 

OUR20s

DIGITAL

Βγήκαν οι κορυφαίοι Έλληνες influencers και η Ιωάννα Τούνη τους πατάει όλους!

ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

Υπάλληλος της Google εξηγεί γιατί το να μένει με τους γονείς της μέχρι τα 32 της ήταν ΟΤΚ!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET