ΕΛΛΑΔΑ

Γραμμή 4 του Μετρό – Δείτε πότε ξεκινάει το έργο και ποιοι θα είναι οι Σταθμοί.

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την κατασκευή του πρώτου τμήματος της γραμμής 4 του Μετρό. Πρόκειται για το τμήμα Άλσος Βεΐκου – Γουδή, μήκους 13 περίπου χιλιομέτρων, το οποίο θα περιλαμβάνει 14 σταθμούς. Γραμμή 4 Τι ορίζει η σύμβαση της Γραμμής 4 του Μετρό Γραμμή 4 Στη σύμβαση περιλαμβάνεται η εκπόνηση της οριστικής μελέτης και της […]

Neopolis Team

12 Απριλίου, 2017

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την κατασκευή του πρώτου τμήματος της γραμμής 4 του Μετρό. Πρόκειται για το τμήμα Άλσος Βεΐκου – Γουδή, μήκους 13 περίπου χιλιομέτρων, το οποίο θα περιλαμβάνει 14 σταθμούς. Γραμμή 4

Τι ορίζει η σύμβαση της Γραμμής 4 του Μετρό Γραμμή 4

Στη σύμβαση περιλαμβάνεται η εκπόνηση της οριστικής μελέτης και της μελέτης εφαρμογής, η κατασκευή των έργων πολιτικού μηχανικού, η προμήθεια/εγκατάσταση/δοκιμή του ηλεκτρομηχανολογικού και σιδηροδρομικού εξοπλισμούς καθώς επίσης και η εκπαίδευση του προσωπικού. Επιπλέον, η ίδια σύμβαση ορίζει τη συντήρηση του έργου και την προμήθεια ανταλλακτικών για το τμήμα Άλσος Βεϊκου – Γουδή της γραμμής 4 του Μετρό.

Στο έργο επίσης περιλαμβάνεται η προμήθεια έως και 18 νέων συρμών που θα κυκλοφορούν στη γραμμή 4 του Μετρό (σύμφωνα με όσα ήδη γνωρίζουμε, χωρίς οδηγό αλλά με συνοδό), καθώς και η κατασκευή νέου Κέντρου Ελέγχου Λειτουργίας και κτηρίου συντήρησης και επισκευής συρμών στο αμαξοστάσιο του Μετρό στα Σεπόλια (εκεί θα μεταφερθεί και το ΚΕΛ των γραμμών 2 και 3 του Μετρό).

Πότε θα ολοκληρωθεί το έργο

Σύμφωνα με το -έως τώρα- χρονοδιάγραμμα, ο χρόνος εκτέλεσης του έργου είναι 96 μήνες (8 χρόνια) από την υπογραφή της σύμβασης. Αν δηλαδή η σύμβαση υπογραφεί στα τέλη του 2018, το πρώτο τμήμα αναμένεται να παραδοθεί ως τα τέλη του 2026 (αν βέβαια δεν σημειωθούν οι καθυστερήσεις που είναι δεδομένες για κάθε μεγάλο έργο).

Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.450.000.000 ευρώ χωρίς το ΦΠΑ. Το ποσό αυτό περιλαμβάνει δαπάνες για αρχαιολογικές εργασίες, παρακάμψεις δικτύων οργανισμών κοινής ωφέλειας, απρόβλεπτα και αναθεώρηση, ενώ ο τελικός προϋπολογισμός του έργου θα καθοριστεί στα τεύχη του β’ σταδίου του διαγωνισμού. Ο ανάδοχος θα λάβει προκαταβολή 10% του ολικού ποσού με την υπογραφή της σύμβασης.

Οι σταθμοί της γραμμής 4 του Μετρό από το Άλσος Βεΐκου ως το Γουδή θα είναι οι εξής:

1. Άλσος Βεΐκου, επί της λεωφόρου Βεΐκου, πλησίον της διασταύρωσης με την οδό Τράλλεων. Θα σχεδιαστεί ως τερματικός σταθμός.

2. Γαλάτσι, στη διασταύρωση των λεωφόρων Βεΐκου και Γαλατσίου.

3. Κυψέλη, στην πλατεία Κυψέλης.

4. Δικαστήρια, στη διασταύρωση Ευελπίδων και Μουστοξύδη.

5. Αλεξάνδρας, στη διασταύρωση Μουστοξύδη και λεωφόρου Αλεξάνδρας.

6. Εξάρχεια, στην πλατεία Εξαρχείων.

7. Ακαδημία, στη διασταύρωση Ακαδημίας και Σίνα. Ο σταθμός θα είναι ανεξάρτητος από τον υφιστάμενο σταθμό Πανεπιστήμιο της γραμμής 2, αλλά αναμένεται να συνδέεται με αυτόν.

8. Κολωνάκι, στην πλατεία Κολωνακίου.

9. Ευαγγελισμός. Στη διασταύρωση των οδών Βασιλίσσης Σοφίας, Ριζάρη και Βασιλέως Κωνσταντίνου. Όπως και ο σταθμός Ακαδημία, ο σταθμός του Ευαγγελισμού θα είναι ανεξάρτητος από τον υφιστάμενο σταθμό της γραμμής 3, αλλά αναμένεται να συνδέεται με αυτόν.

10. Καισαριανή, στη διασταύρωση Υμηττού και Εθνικής Αντιστάσεως.

11. Νήαρ Ηστ, επί της λεωφόρου Εθνικής Αντιστάσεως.

12. Ιλίσια, στην πλατεία Κύπρου

13. Ζωγράφου, στην πλατεία Γαρδένια.

14. Γουδή, στην πλατεία Ελευθερίας

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Tripadvisor: Δύο παραλίες της Κρήτης στις 25 καλύτερες του κόσμου για το 2023!

ΕΛΛΑΔΑ

«Μάθε πού ψηφίζεις»: Η εφαρμογή που σε ενημερώνει για το εκλογικό σου διαμέρισμα!

ΕΛΛΑΔΑ

Παραμένει πρώτη στην ανεργία νέων η Ελλάδα μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών!

TECH NEWS

HUAWEI P60 Pro και Watch Ultimate: Έρχονται σύντομα στην Ευρώπη!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET