TECH NEWS

Google Maps: Έρχονται νέα χαρακτηριστικά που θα κάνουν τα ταξίδια μας ακόμα καλύτερα!

Μας κέρδισε στο «μέρη για φαγητό»! 😍

Neopolis Team

31 Μαρτίου, 2024

Unsplash

Το Google Maps έχει σταθεί δίπλα μας όσον αφορά μετακινήσεις στην ίδια μας την πόλη, αλλά και σε μέρη του εξωτερικού. Μπορεί καμιά φορά να νευριάζουμε όταν μας περνάει μέσα από χωράφια και γκρεμούς ως βέλτιστη διαδρομή, αλλά overall εκτιμάμε την ύπαρξή του στη ζωή μας. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι πριν από αυτό είχαμε σαν οδηγό τις ταμπέλες και… κανονικούς χάρτες.

Unpopular opinion: Όσοι ξέρουν να χρησιμοποιούν αυτούς τους χάρτες έχουν IQ πολύ πάνω από το μέσο όρο. 

Το Google Maps λοιπόν, συνεχίζει να κάνει πολύ πιο εύκολη την περιπλάνησή μας σε μέρη που δε γνωρίζουμε, φέρνοντας διάφορες νέες ενημερώσεις πάνω στην ώρα για το καλοκαιράκι. Αυτές ευελπιστούν να φανούν χρήσιμες ιδιαίτερα στους ταξιδιώτες, αφού πέρα από κατευθυντήριες οδηγίες, πλέον θα προτείνει και μέρη να επισκεφτείς ή να φας (το ‘δωσε!) στην τοποθεσία που επιθυμείς μέσα από λίστες γνωστών σελίδων όπως το Lonely Planet ή άλλων ταξιδιωτών που έδειξαν την προτίμησή τους σ’ αυτά.

🔥 Trending list: Η εν λόγω λίστα ενημερώνεται εβδομαδιαία με μέρη που έχουν αποκτήσει παραπάνω δημοτικότητα πρόσφατα στους χάρτες για να εντοπίζεις τα τελευταία hot spots.

🏆 Top list: Όπως μαρτυρά και η ονομασία της, η συγκεκριμένη λίστα περιλαμβάνει μέρη που η κοινότητα του Google Maps τοποθετεί στα αγαπημένα της. «Έλα να γνωρίσεις τα δοκιμασμένα και αγαπημένα σημεία μία περιοχής», αναφέρεται στην περιγραφή.

💎 Gems list: Τέλος, τα «διαμαντάκια» αφορούν μέρη που αποτελούν περισσότερο κρυμμένους θησαυρούς μιας περιοχής, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων και εστιατόρια.

Όπως ενημέρωσε η Google την περασμένη Τετάρτη, τα νέα αυτά χαρακτηριστικά θα είναι διαθέσιμα από αυτή την εβδομάδα στις ΗΠΑ και στον Καναδά, ενώ άγνωστο είναι πότε θα εμφανιστεί και σε άλλες χώρες.

Ταυτόχρονα, θα δίνεται η δυνατότητα να φτιάξεις και να μοιραστείς δικές σου λίστες, οργανώνοντας έτσι καλύτερα τα μέρη που θες να επισκεφτείς. Ή αντίστοιχα, να φτιάξεις μια λίστα με προτάσεις, για να τη μοιραστείς με φίλους. Κι αφού επισκεφτείς τα καρφιτσωμένα αυτά μέρη, μπορείς να τα μετακινήσεις πάνω-κάτω για να δημιουργήσεις μία λίστα με τα αγαπημένα σου.

Επίσης, δοκιμάζεται μια AI λειτουργία στο Search, που θα παρέχει ένα δείγμα δρομολογίου όταν οι χρήστες ζητούν ιδέες για ταξίδια. Αυτό το δρομολόγιο περιλαμβάνει χρήσιμες πληροφορίες, όπως επιλογές για πτήσεις και ξενοδοχεία, μαζί με προτάσεις για τοπικά αξιοθέατα και μέρη για φαγητό.

Στο μεταξύ, μέσα στα γενικότερα αυτά πλαίσια προσθηκών, η Google φέρνει ένα ακόμη εργαλείο που σε βοηθάει να φτιάξεις τη… βαλίτσα για το ταξίδι σου. Όπως τονίζει η εταιρεία, αν για παράδειγμα ψάξεις για ρούχα ή αξεσουάρ στις ΗΠΑ σε browser του κινητού ή στο google app  – π.χ. αντρικό polo μπλουζάκι – θα εμφανίσει μια κατηγορία «στυλιστικές προτάσεις». Αυτές μπορείς να τις αξιολογήσεις με thumbs up ή thumbs down, ή swipe left/right, και να λάβεις άμεση εικόνα με κομμάτια που θα πλαισιώσουν την γκαρνταρόμπα σου στις διακοπές.

Γενικά, η Google τα κάνει όλα και συμφέρει.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Τμήματα με χαμηλή βάση αλλά υψηλές προοπτικές, για να έχεις υπόψιν σου!

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία 17/4: Πώς θα κινηθούν Μετρό, ΗΣΑΠ, Προαστιακός, Τραμ – Στάση εργασίας τα λεωφορεία!

ΕΛΛΑΔΑ

Ο ΗΣΑΠ αποφάσισε να ανακαινίσει τους παλαιολιθικούς συρμούς του, καιρός ήταν!

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία ΜΜΜ: Ποια μέσα τραβούν χειρόφρενο την Τετάρτη 17/4!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Σε μαγαζί της Μαδρίτης μπορείς να φας το τελευταίο δείπνο του Τιτανικού (με δική σου ευθύνη)!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι περιοχές της Ελλάδας που κινδυνεύουν με ερημοποίηση αν συνεχίσουμε έτσι!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET