ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

4 βασικοί τρόποι που θα σε κάνουν την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου!

Δεν υπάρχει καλύτερη μέρα από τη σημερινή για να γίνεις ο καλύτερος εαυτός σου. Κάθε μέρα που περνάει σου δίνεται η ευκαρία να κάνεις απίστευτα πράγματα να συμβούν. Σίγουρα, υπάρχουν σχεδόν 7 δισεκατομμύρια άνθρωποι στη Γη, παρ’ όλα αυτά μπορείς να κάνεις τη διαφορά στη ζωή σου ή ακόμα και στη ζωή κάποιου άλλου. Επιχειρώντας […]

Default avatar

Guest Author

26 Νοεμβρίου, 2015

Δεν υπάρχει καλύτερη μέρα από τη σημερινή για να γίνεις ο καλύτερος εαυτός σου. Κάθε μέρα που περνάει σου δίνεται η ευκαρία να κάνεις απίστευτα πράγματα να συμβούν. Σίγουρα, υπάρχουν σχεδόν 7 δισεκατομμύρια άνθρωποι στη Γη, παρ’ όλα αυτά μπορείς να κάνεις τη διαφορά στη ζωή σου ή ακόμα και στη ζωή κάποιου άλλου.

Επιχειρώντας να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, θα είσαι περισσότερο ευτυχισμένος/η, πιο παραγωγικός/ή και θα εκπληρώσεις πολύ περισσότερους στόχους απ’ ότι αν παραμείνεις στάσιμος/η. Παρακάτω θα βρεις κάποιους βασικούς τρόπους που θα σε βοηθήσουν να εξελιχθείς και να βρεις την πραγματική ταυτότητά σου, έτσι ώστε να ωριμάσεις σαν προσωπικότητα και να κάνεις μία καλύτερη ζωή:

Αγάπησε τον εαυτό σου.

Ίσως είναι μία από τις πλέον κοινότοπες φράσεις, σε σημείο μάλιστα να έχουμε βαρεθεί να την ακούμε και να μην μας προκαλεί καμία εντύπωση. Το κατά πόσο αγαπάμε τον εαυτό μας φαίνεται από τον τρόπο με τον οποίο το αντιμετωπίζουμε. Και πίστεψέ με, πολλές φορές, εσύ ο ίδιος/η ίδια μπορεί να αδικείς τον εαυτό σου περισσότερο από τους υπόλοιπους που σε κρίνουν.

Από την στιγμή όμως που θα συμφιλιωθείς με το ποιος/α είσαι πραγματικά και συνειδητοποιήσεις πως όλες εκείνες οι μικρές ατέλειες που σε φοβίζουν, είναι κι εκείνες που σε κάνουν μοναδικό, τότε και μόνο τότε θα καταφέρεις να είσαι πραγματικά χαρούμενος/η. Αγάπησε, λοιπόν, τον εαυτό σου, με τα όποια θετικά κι αρνητικά του στοιχεία και σταμάτα επιτέλους να απολογείσαι συνεχώς για τις ιδιορρυθμίες και τα γνωρίσματα σου. Άλλωστε, ό,τι κι αν κάνεις, όπως κι αν φερθείς, οι κριτικές κι οι επικρισεις δεν θα πάψουν ποτέ. Και να θυμάσαι πάντα, πως αν δεν αγαπήσεις εσύ τον εαυτό σου, δεν θα το κάνει κανένας άλλος για εσένα.

Μάθε να εκτιμάς αυτά που έχεις.

Προσωπικά, θεωρώ πως το πιο «άσχημο» στοιχείο στην προσωπικότητα ενός ατόμου είναι η αγνωμοσύνη. Ξοδεύεις τόσο πολύ χρόνο δίνοντας σημασία κι αναλύοντας αυτά που σου λείπουν σε σημείο να αγνοείς όσα έχει ήδη στη διάθεση σου. Το να μην αναγνωρίζεις και να μην εκτιμάς τα όσα έχεις, είναι πραγματικά ό,τι χειρότερο στη συμπεριφορά κάποιου.

Και φυσικά δεν εννοώ να σταματήσεις να προσπαθείς διαρκώς να εξελιχθείς και να καλυτερεύσεις τη ζωή σου. Ωστόσο, είναι σημαντικό να εστιάσεις σε όλα εκείνα τα καλά που έχεις και να μην επιτρέπεις στον εαυτό σου να αναλώνεται σε όσα δεν υπάρχουν – ακόμη – στη ζωή σου.

Μην αναλώνεσαι σε αρνητικές σκέψεις.

Με το να φέρνεις συχνά στο μυαλό σου προβλήματα, σχέσεις κι άσχημα βιώματα του παρελθόντος, δεν βοηθάς καθόλου τον εαυτό σου, αλλά αντιθέτως του κάνεις μεγάλη ζημιά. Όλοι μας, ανεξαιρέτως, έχουμε βιώσει άσχημες εμπειρίες. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να μένεις για πάντα εγκλωβισμένος/η σ’ αυτές. Το μόνο που θα καταφέρνεις έτσι, είναι να είσαι κάθε φορά το ίδιο πληγωμένος/η. Αρνούμενος/η, άλλωστε, να αφήσεις πίσω σου το παρελθόν, δεν θα καταφέρεις ποτέ να προχωρήσεις στη ζωή σου και να δεις το θετικό μέλλον που ξετυλίγεται μπροστά σου.

Πρέπει επιτέλους να δεχτείς πως ό,τι συνέβη, δεν μπορεί πια να αλλάξει. Ίσως τελικά να συνέβη για κάποιο σκοπό, για να εμπεδώσεις κάποια πράγματα. Ο μόνος λόγος που πρέπει να κρατάς μία άσχημη ανάμνηση είναι για να πάρεις ένα μάθημα σχετικά με τη ζωή σου και την εξέλιξη σου ως άνθρωπος. Αν από την άλλη, δεν σου προσφέρει τίποτα άλλο πέρα από στεναχώρια και θλίψη, τότε διώξε αυτή την ανάμνηση από τη ζωή σου μια και καλή. Σκέψου το εξής: μπορείς να γελάσεις με το ίδιο πράγμα, όχι περισσότερο από 3-4 φορές. Τότε γιατί να στεναχωριέσαι για τον ίδιο λόγο 365 μέρες τον χρόνο;

Συνειδητοποιήσε πόσο αξίζεις.

Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που καθημερινά παλεύουν με την αυτοεκτίμηση τους κι αυτό που νομίζουν ότι αξίζουν πραγματικά. Αυτό που συχνά συμβαίνει και είναι λάθος, είναι ότι δεχόμαστε την αγάπη που πιστεύουμε ότι μας αξίζει, χωρίς αυτό να σημαίνει πως στην πραγματικότητα είναι αρκετή για εμάς. Έτσι, καταλήγουμε να βολευόμαστε με ανθρώπους και καταστάσεις, που θέτουν σε κίνδυνο τις επιθυμίες και τις ανάγκες μας. Σίγουρα, σε κάθε είδους σχέση, υπάρχει ένας μικρός συμβιβασμός κι από τις δύο πλευρές, μιας και κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός. Όμως, τις περισσότερες φορές, ο συμβιβασμός αυτός είναι αποτέλεσμα του φόβου μήπως και καταλήξουμε σε κάτι χειρότερο από αυτό που έχουμε. Κι η συγκεκριμένη τακτική δεν θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο πέρα από λανθασμένη.

Για να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, οφείλεις να αναγνωρίσεις την αξία σου και να μην βολεύεσαι με ανθρώπους που χαρακτηρίζονται από συναισθηματικές εκπτώσεις, μόνο και μόνο επειδή ανησυχείς μήπως δεν βρεις κάτι καλύτερο. Υπάρχει μία λεπτή γραμμή που χωρίζει τον συμβιβασμό από την καταπάτηση των θέλω σου. Μάθε να ισσοροπείς πάνω της!

Το ταξίδι της αυτογνωσίας είναι ένας προσωπικός αγώνας που σε φέρνει αντιμέτωπο/η με τον ίδιο σου τον εαυτό, εκείνον που μπορεί είτε να σε βοθήσει πραγματικά να εξελιχθείς σαν άνθρωπος είτε να σε κρατήσει στάσιμο/η. Σ’ έναν μόνο οφείλεις να κάνεις αυτό το ταξίδι, σε εσένα τον ίδιο/την ίδια. Κι αυτό που αξίζει να θυμάσαι πάντα σε όλη τη διαδρομή είναι αυτό που έχει πει ο Όσκαρ Ουάιλντ:

«Να είσαι ο εαυτός σου, όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι!»

OUR20s

DIGITAL

Κολλητή μοιράζεται πώς θα καταλάβεις ότι κάποιος θα σε απατήσει και τα σχόλια την επιβεβαιώνουν!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET