ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Σε κάνουν τα κουνούπια σουρωτήρι, ενώ τους υπόλοιπους δεν τους αγγίζουν; Υπάρχει λόγος!

Έχεις βρει κι εσύ παρηγοριά για το δράμα σου με τα κουνούπια, στο γεγονός ότι είσαι γλυκοαίματος και σε προτιμούν από τους άλλους; Εν μέρει, έχεις δίκιο. Ο λόγος που σου στερούν τον ύπνο κάτι καλοκαιρινά βράδια, ή σου καταστρέφουν τις αποδράσεις στη φύση, είναι επειδή όντως τους ελκύει για κάποιο λόγο το δικό σου […]

Neopolis Team

1 Αυγούστου, 2018

Έχεις βρει κι εσύ παρηγοριά για το δράμα σου με τα κουνούπια, στο γεγονός ότι είσαι γλυκοαίματος και σε προτιμούν από τους άλλους; Εν μέρει, έχεις δίκιο. Ο λόγος που σου στερούν τον ύπνο κάτι καλοκαιρινά βράδια, ή σου καταστρέφουν τις αποδράσεις στη φύση, είναι επειδή όντως τους ελκύει για κάποιο λόγο το δικό σου αίμα περισσότερο από των άλλων. Ωστόσο, το γλυκοαίματος είναι υποκειμενικό… 

Σύμφωνα με έρευνα της καθηγήτριας Leslie Vosshall και των συνεργατών της στο Πανεπιστήμιο Rockefeller της Νέας Υόρκης, το σώμα μας δίνει κάποιες υποδείξεις που κάνουν το αίμα μας πιο ελκυστικό στα κουνούπια, με αποτέλεσμα να επιλέγουν τα θύματά τους και να μην πηγαίνουν απλώς στην τύχη.

Συγκεκριμένα, η καθηγήτρια αναφέρει πως: «Προσελκύουμε τα κουνούπια μέσω πολλαπλών αισθητηριακών απολήξεων, όπως της οσμής που αναδίδει το σώμα από το γαλακτικό οξύ, τη ζέστη και το διοξείδιο του άνθρακα από την αναπνοή μας. Τα κουνούπια μπορούν να καταλάβουν τις διαφορές που τους κάνουν να διαλέξουν ποιον άνθρωπο ή ζώο θα στοχοποιήσουν για να τραφούν.»

Τη θεωρία αυτή έρχεται να συμπληρώσει κι ο καθηγητής ιατρικής εντομολογίας στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα στο Vero Beach, ο Jonathan Day, ο οποίος αναφέρει ότι το 20% του πληθυσμού έχει περισσότερα τσιμπήματα από τα συγκεκριμένα έντομα, ενώ όσοι παράγουν περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα, όπως οι έγκυες γυναίκες για παράδειγμα, είναι πιο πιθανό να αποτελέσουν στόχο των κουνουπιών.

Το γαλακτικό οξύ, η ακετόνη και η οιστραδιόλη μπορούν να απελευθερωθούν και να τραβήξουν τα κουνούπια. Ενώ ακόμη η θερμοκρασία του σώματος και η ζέστη μπορεί να κάνουν τη διαφορά.

Επίσης, αν έχεις σκοπό να βγεις και να τα πιεις τους καλοκαιρινούς μήνες σε ένα ανοιχτό χώρο, φρόντισε να κουβαλάς μαζί σου ένα φιδάκι ή έστω σπρέι, καθώς έχει αποδειχθεί ότι το αλκοόλ κάνει ιδιαίτερη ζημιά σε αυτό το θέμα, αυξάνοντας το διοξείδιο του άνθρακα που εκπέμπουμε και μετατρέποντάς μας στο τέλειο θύμα. Πληροφοριακά, αιθέρια έλαια από λεβάντα, τσάι, θυμάρι, σόγια, σιτρονέλα, ευκάλυπτο κ.α, μπορούν να φανούν σωτήρια σε τέτοιες περιπτώσεις.

Όσον αφορά τον ρουχισμό σου, προτίμησε ρούχα σε ανοιχτές αποχρώσεις κι απόκλεισε το μαύρο, το μπλε και το κόκκινο, καθώς αυξάνουν τις πιθανότητες να σε τσιμπήσει κουνούπι, το οποίο μπορεί με τα συγκεκριμένα χρώματα να εντοπίσει καλύτερα τη σιλουέτα σου.

Τέλος, έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of Medical Entomology, θέλει όσους έχουν ομάδα αίματος 0, να κινδυνεύουν περισσότερο από τα τσιμπήματα. Ενώ μια άλλη έρευνα στο Scientific Reports αναφέρει ότι όντας αφυδατωμένοι είμαστε πιο ευάλωτοι σε αυτά.

 

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Είναι viral

Τύπος ξόδεψε 23.000$ σε στολή λύκου, για να απαλλαχθεί από τις ανθρώπινες σχέσεις!

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Μηχανολόγοι ΕΜΠ: Με φακούς έδωσαν σήμερα εξεταστική οι φοιτητές λόγω κακοκαιρίας!

Είναι viral

Θεούλα κόβει βασιλόπιτα για κάθε μάθημα των Πανελληνίων, πέφτει το φλουρί στο ΑΟΘ!

Έρευνες λένε

Αναδείχθηκαν οι top10 πόλεις στην Ευρώπη για τους single και η Αθήνα δεν είναι σ’ αυτές!

Είναι viral

Εκκολαπτόμενος εντερπρενέρ βγάζει λεφτά πουλώντας άδεια μπουκάλια στο ίντερνετ!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET