fbpx

Δεν ξέρεις πόσο τυχερή είσαι, αν έχεις μια ειλικρινή φίλη στη ζωή σου!


Αν θες στη ζωή σου να είσαι η μάγισσα από τη Χιονάτη και η καλύτερή σου φίλη ο καθρέφτης με τα ομορφόλογα, τότε καλώς…

Αν πάλι θέλεις κάποιον δίπλα σου που να σου τα λέει σταράτα, να μην κωλώνει, ρε παιδί μου, τότε μπράβο σου, το έπιασες το νόημα!

Και το νόημα είναι όταν περνάς μια δύσκολη φάση, να έχεις έναν άνθρωπο δίπλα σου να σου λέει την πραγματική του γνώμη, όχι αυτή που σε βολεύει. Και ξέρεις τι τύχη είναι να βρεις αυτόν τον άνθρωπο στη ζωή σου; Λίγοι είναι εκείνοι που θα τολμήσουν να υψώσουν φωνή, να σε προσγειώσουν όταν πας να ξεφύγεις, να σε κοιτάξουν κατάματα και να σου εμπνέουν αληθινή εμπιστοσύνη. Ακόμη και να γνωρίζουν πως το κάνουν για το καλό σου, θα προτιμήσουν να καταπιούν τη γλώσσα τους. Ίσως βέβαια επειδή είσαι καμια θυμιό και τα παίρνεις όλα στραβά.

Αλλά μιας και σε πιάσαμε στο στόμα μας εσένα που δε σηκώνεις μύγα στο σπαθί σου, να σου πούμε τουλάχιστον ότι δεν ξέρεις τι χάνεις! Χάνεις τις πιο ειλικρινείς, εγκάρδιες και ξεκαρδιστικές συμβουλές, και πολλά άλλα ακόμη. Γιατί μόνο μια ειλικρινής φίλη:

1 | Σου λέει τα πράγματα με το όνομά τους

Δε φιλτράρει τα λόγια της, που λέμε, αλλά με την καλή έννοια. Αν πιστεύει ότι κάνεις λάθος, θα σου τα χώσει γι’ αυτό. Αν πιστεύει ότι είσαι το θύμα μιας υπόθεσης, και πάλι θα τα ακούσεις. Γενικά δε δέχεται να παρουσιάσει τα πράγματα όπως εσύ θα ήθελες να το κάνει, ενώ η περίπτωση να κρατήσει το στόμα της κλειστό επειδή δεν της φαίνεσαι και πολύ δεκτική σε κριτικές, δεν υφίσταται καν!

2 | Έχει τα αυτιά ανοιχτά και το στόμα ερμητικά κλειστό

Θα της αποκαλύψεις τα εσώψυχά σου και δε θα φοβάσαι ότι αυτόματα τα έμαθε κι όλος ο υπόλοιπος κόσμος. Δε θα ήταν πολύ ωραίο να πηγαίνεις να μιλήσεις σε έναν άνθρωπο για κάποιο σου πρόβλημα και μετά να σου προσφέρουν τυχαίοι στο δρόμο τον ώμο τους να κλαφτείς! Όταν λέτε μια κουβέντα μεταξύ σας, μένει μεταξύ σας.

3 | Όσο σκληρή κι αν είναι, παραμένει ευγενική

Όχι ότι τη μάραναν οι ευγένειες, αλλά επειδή δε θέλει να σου αφήσει σημάδια στην καρδούλα από τα σκληρά της λόγια, θα το κάνει με έναν πιο λεπτό κι ευγενικό τρόπο, που μόνο αυτή ξέρει. Ωστόσο θα εξακολουθεί να είναι σκληρή κι αμείλικτη! Αλλά ευγενική. Θα ακούσεις την σκληρή αλήθεια της, αλλά θα συνεχίσεις να την αγαπάς, γιατί δυστυχώς θα τα λέει σωστά.

4 | Σε κάνει να σέρνεσαι στα πατώματα από τα γέλια

Δεν είσαι στις καλύτερές σου; Θα σε κάνει να είσαι. Σκοπός τής ζωής της, αυτός! Έχει το πιο γελοίο (σε σημείο ακατάλληλου) χιούμορ, αλλά τόσο αυτή όσο και εσύ ξέρετε ότι είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι κάτι δύσκολες ώρες. Σε βοηθάει να κοιτάς τα πράγματα λίγο πιο χαλαρά, να μην τα παίρνεις όλα τόσο σοβαρά. Και κυρίως τον εαυτό σου. Και εκείνη.

5 | Σου δίνει το κουράγιο και τη δύναμη που χρειάζεσαι

Μπορεί να είναι η πιο αυστηρή κριτής, αλλά δε θα σε γειώσει κιόλας. Θα δώσει εύστοχες συμβουλές και θα σε γεμίσει με αυτοπεποίθηση όταν το χρειαστείς. Κι αν δεν τα καταφέρεις κάπου κάποτε, δε θα σου το τρίψει και στη μούρη! Ίσως να της φανεί κάπως αστείο, αλλά ας επιστρέψουμε λίγο στο #4 να θυμηθείς κάτι πραγματάκια που θέλω.

6 | Σου λέει τις πιο αλλόκοτες ιστορίες

Γιατί άμα ντρέπεσαι την κολλητή σου και δε μιλάς ελεύθερα σ’ αυτήν για τις πιο κουλές ιστορίες που σου έχουν τύχει, τότε σε ποιον θα το κάνεις; Οέο;

7 | Μαζί της μαθαίνεις τι εστί πραγματική φιλία

Άμα τα συνδέσεις λίγο τα πράγματα μεταξύ τους, θα καταλάβεις. Πραγματική φιλία μπορείς να έχεις με αληθινούς, αυθεντικούς ανθρώπους. Γι’ αυτό και σ’ αυτήν την περίπτωση, για να μπορέσεις να γευτείς την πραγματική, ανιδιοτελή φιλία, με όλα τα παραπάνω που αναφέραμε, σου συστήνουμε να τη δοκιμάσεις με ένα ειλικρινές άτομο.

Κι αν έχεις ήδη στη ζωή σου μια τέτοια φίλη, φρόντισε να μην τη χάσεις από δίπλα σου!

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET