ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Γιατί όταν σας χωρίζουν, θυμάστε να κάνετε όσα έπρεπε να είχατε κάνει μέσα στη σχέση; 

Μήπως επειδή χάσατε το δεδομένο;

Στέλα Τσάναϊ

15 Μαρτίου, 2023

Φαίνεται ότι η θεωρία «οι 3 πρώτοι μήνες της σχέσης είναι οι καλύτεροι», επιβεβαιώνεται και στο χωρισμό. Δηλαδή οι 3 πρώτοι μήνες μετά το χωρισμό είναι επίσης οι καλύτεροι της σχέσης. Προτού πεις «τι λέει αυτή ρε;» και βγεις από το άρθρο, άσε με να σου εξηγήσω, γιατί στο τέλος θα συμφωνήσεις μαζί μου.

Μία σχέση μοιάζει σχεδόν πάντα ιδανική στις αρχές της. Νιώθεις ότι βρήκες επιτέλους τον άνθρώπο σου. Σε φροντίζει, σε ακούει, σε καταλαβαίνει χωρίς καν να μιλήσεις, είναι δίπλα σου σε όλες τις στιγμές. Σε σημείο που αναρωτιέσαι αν είναι ένα ψέμα όλο αυτό, γιατί είναι too good to be true.

Αφού περάσει το πρώτο διάστημα (οι τρεις μήνες που λέγαμε), αντικρίζεις την πραγματική αλήθεια. Τα ελαττώματα αρχίζουν να εμφανίζονται, οι διαφωνίες να αυξάνονται και οι προβληματισμοί να αποκτούν βάση. Οι προσδοκίες που είχες δεν καλύπτονται πια και εκεί μπαίνουν οι πρώτες σκέψεις για το εάν αξίζει να παλέψεις ή να βάλεις τέλος.

Αποφασίζεις να δώσεις ευκαιρία. Τελικά βρίσκεις τον εαυτό σου να έχει μπει σε μία τοξική κατάσταση όπου τ@ παρακαλάς για τα βασικά χωρίς αποτέλεσμα. Είναι σαν να έχασε κάθε διάθεση και ενδιαφέρον που είχε για σένα. «Πού πήγε ο άνθρωπος που ερωτεύτηκα;», αναρωτιέσαι…

Έτσι λοιπόν, βάζεις ένα τέλος σε αυτό το συναισθηματικό rollercoaster, ρίχνοντας κατά πάσα πιθανότητα το φταίξιμο στον εαυτό σου.

Και τι γίνεται τότε; Όλα αυτά που έπρεπε να είχαν γίνει μέσα στη σχέση!  

Μπράβο ρε, φοβερό timing. Έπρεπε να χωρίσουμε για να πάρεις στα σοβαρά αυτό που είχαμε και να κάνεις όλα όσα έπρεπε για να το κρατήσεις ζωντανό!

Διάβασε κι αυτό

7 ερωτήσεις να κάνεις στον εαυτό σου εάν σκέφτεσαι να επιστρέψεις σε πρώην!

Αλλάζουν οι άνθρωποι; 

Κι όμως. Ο άνθρωπος που μέχρι τώρα σε είχε δεδομέν@, ένιωσε ότι σε χάνει στ’ αλήθεια. Και μάντεψε. Ως δια μαγείας έγινε ο άνθρωπος που έψαχνες τόσο καιρό. Ξαναέγινε αυτ@ που είχες ερωτευτεί τους πρώτους μήνες. Έκανε όλα όσα τ@ παρακαλούσες να κάνει τόσο καιρό, αλλά απαξιούσε. Ξαφνικά, επειδή σε έχασε, προσπαθεί να σου αλλάξει γνώμη και να γυρίσεις πίσω. 

Θυμήθηκε να σε σκεφτεί! Να ακούσει τις ανάγκες σου. Να σου πάρει λουλούδια ή τον αγαπημένο σου καφέ που τόσες φορές μάταια περίμενες να κάνει την κίνηση. Να νοιάζεται και να προσπαθεί να σε κρατήσει κοντά τ@. Να σε παίρνει τηλέφωνο και να ενδιαφέρεται για τη μέρα σου. Να σου λέει τα πιο όμορφα λόγια και να σου εκμυστηρεύεται όλους τους λόγους που δε θέλει να σε χάσει. 

Τώρα πλέον δε ζηλεύει, ούτε στο βγάζει ξινό όταν κανονίζεις με την παρέα σου – χαίρεται που περνάς καλά. Έρχεται να σε δει κάτω από το σπίτι σου έστω για ένα λεπτό, γιατί τ@ έλειψες. Πλέον σου αποδεικνύει με πράξεις και με λόγια πόσο πολύ σε θέλει και πόσο δεν αντέχει μακριά σου. 

Γιατί τώρα όμως; 

Τώρα που αποφάσισες να σταματήσεις να υποβιβάζεις την αξία σου. Γιατί τώρα; Τόσο καιρό τι έκανε; Τόσο καιρό που ήσασταν μαζί και παρακαλούσες για το bare minimum, γιατί αδιαφορούσε; Γιατί να σε βάλει να σκεφτείς να δώσεις ακόμα μία ευκαιρία; Γιατί να μη σε αφήσει να προχωρήσεις και να είσαι χαρούμεν@; Γιατί να παίξει με την ψυχολογία σου και τα συναισθήματά σου;

Διάβασε κι αυτό

8 βασικοί λόγοι που ένας άντρας επιστρέφει όταν καταφέρνεις επιτέλους να τον ξεπεράσεις!

Ακόμα και να τ@ δεχτείς πίσω, πιστεύοντας ότι όντως κατάλαβε το λάθος τ@, πίστεψέ με, θα επιστρέψει εκεί που τ@ άφησες. Θα το κάνει μέχρι να βεβαιωθεί ότι γύρισες και να σε θεωρήσει για ακόμα μία φορά δεδομέν@. Να βολευτεί, ώστε να επιστρέψει στις παλιές τ@ συμπεριφορές. Το μόνο που θα βγει από αυτό είναι εσύ να ξαναπληγωθείς και εκείν@ να πάρει την επιβεβαίωση ότι μπορεί να σε κάνει ό,τι θέλει, γιατί πάντα θα γυρνάς! Αυτή τη φορά όμως θα πληγωθείς ακόμα χειρότερα, γιατί άφησες τον εαυτό σου να πιστέψει ότι όντως αυτός ο άνθρωπος άλλαξε.

Συμβαίνει αλλά είναι πολύ σπάνιες αυτές οι περιπτώσεις.

Και ρωτάω (again).

Γιατί πρέπει να χάσεις έναν άνθρωπο, για να θυμηθείς ότι χρειάζεται προσπάθεια να τον κρατήσεις δίπλα σου; Γιατί, ενώ πριν τον έγραφες πανηγυρικά, τώρα ξαφνικά έκανες όλα όσα σου ζητούσε τόσο καιρό να κάνεις; Είναι τόσο παράλογο να δείχνεις καθημερινά στον άνθρωπό σου ότι τον αγαπάς και να τους επισημαίνεις τους λόγους που τον επιλέγεις; Γιατί γουστάρετε να σας παρακαλάνε, ή να φτύνετε αυτούς που για εσάς θα έδιναν και τη ζωή τους; Την προσπάθεια δεν την κάνουμε μόνο όταν προσπαθούμε να κερδίσουμε (ή να ξανακερδίσουμε) κάποιον. Η προσπάθεια γίνεται καθημερινά, με τα πιο απλά έως τα πιο μεγάλα πράγματα. Δείξε στον άλλον την αγάπη σου με κάθε δυνατή ευκαιρία και θα είναι για πάντα δίπλα σου.

OUR20s

DIGITAL

Βγήκαν οι κορυφαίοι Έλληνες influencers και η Ιωάννα Τούνη τους πατάει όλους!

ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

Υπάλληλος της Google εξηγεί γιατί το να μένει με τους γονείς της μέχρι τα 32 της ήταν ΟΤΚ!

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Το ‘Live A Legacy 2024’ θα σου δώσει τα εφόδια που χρειάζεσαι για την καριέρα που ονειρεύεσαι! 

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET