fbpx

Γιαγιά παίρνει πτυχίο στα 90 της χρόνια, μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε!


Επιτέλους και μια αισιόδοξη είδηση για όλους εμάς που παλεύουμε να πάρουμε το πτυχίο, προτού κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτες άσπρες τρίχες των γηρατειών. Υπάρχει ελπίδα!

Δε λέει πουθενά ότι αν δεν καταφέρεις να πάρεις το πτυχίο σου πριν τα 27 ξερω γω, τότε θα μείνεις για πάντα αποτυχημένος. Μία 90χρονη γιαγιά απέδειξε πως – πέρα από τη νέα διάταξη που θα βάλει τέλος στους αιώνιους φοιτητές – δε μας κυνηγάει τίποτα. Η γνώση και η μάθηση μπορεί να έρθει σε οποιαδήποτε ηλικία και δεν αποτελεί προνόμιο μόνο των νέων. Αντιθέτως θα λέγαμε, σε μια πιο προχωρημένη ηλικία, όπου οι αντοχές και η φυσική κατάσταση δε δίνουν περιθώρια για πολλές δραστηριότητες, το διάβασμα και οι εξεταστικές αποτελούν την τέλεια ενασχόληση.

Αλλά ας μην πηγαίνουμε και τόσο μακριά. Εμάς μας φτάνει που η κυρία Lorna Prendergast μας έδωσε το κουράγιο και μας απέδειξε ότι όσο απελπισμένοι κι αν νιώθουμε καμια φορά μπαίνοντας στο mystudies και αντικρίζοντας τι χρωστάμε, η μέρα που θα δικαιωθούμε θα έρθει κάποια στιγμή, ακόμη κι αργοπορημένα.

Για την ίδια πάντως, ήρθε στα 90 της χρόνια, καθώς κατάφερε να πάρει το πτυχίο της στη διαδικασία της γήρανσης (ή όπως μεταφράζεται το Master in Ageing) στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης.

Σημειωτέον ότι τις διαλέξεις τις παρακολουθούσε online, οπότε μεταξύ άλλων, έμαθε να χειρίζεται και τους υπολογιστές. 

Την ημέρα της αποφοίτησης, όλοι οι παρευρισκόμενοι χάρισαν ένα ιδιαίτερα θερμό χειροκρότημα στην κ. Lorna, για το θάρρος της, τη μαχητικότητά της και το πνεύμα της, που την οδήγησε να κυνηγήσει το όνειρό της, σε μια ηλικία που οι περισσότεροι θα θεωρούσαν έως και ακατόρθωτο να πραγματοποιηθεί.

Ανάμεσα βέβαια στο πλήθος, ήταν και οι δύο εγγονές της, για τις οποίες δήλωσε στο ABC: «Όσο περισσότερα γνωρίζω τώρα, τόσο πιο πολύ θέλω να κυνηγήσουν αυτές τα όνειρά του.»

Κανείς δεν είναι πολύ μεγάλος για να κάτσει και να πει «Είμαι πολύ μεγάλος, δεν μπορώ να το κάνω αυτό».

Ακόμη, όπως παραδέχτηκε η ίδια, ήθελε να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο αντικείμενο από τότε που απεβίωσε ο σύζυγός της, με τον οποίο ήταν 64 χρόνια παντρεμένη. Παρακολουθώντας μία μέρα τηλεόραση, έπεσε πάνω σε μια εκπομπή που μιλούσε για το πώς βοηθάει η μουσική στην άνοια, κι αποφάσισε πως ήθελε να μάθει περαιτέρω πράγματα.

Το καλύτερο στην όλη υπόθεση δε, είναι το γεγονός πως η Lorna Prendergast δε σκοπεύει να αναπαυθεί μετά την απόκτηση του πτυχίου της, αλλά είναι ανοιχτή για οτιδήποτε καινούργιο φέρει η ζωή στο δρόμο της.

Και στα δικά μας λοιπόν!

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET