ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

12 πράγματα που θα καταλάβεις μόνο αν είσαι ο πιο ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ της παρέας!

Μπορεί μερικές φορές η αλήθεια να πονάει και να είναι άσχημη, όχι όμως τόσο άσχημη όσο εκείνο το παντελόνι που θα άφηνες τον/τη φίλο/η σου να αγοράσει εάν δεν του/της έλεγες πως φαίνεται το λιγότερο σαν καλεσμένος/η στο γάμο του Καραγκιόζη, όταν το φοράει. Όπως είπε κάποτε κι ο John Lenon: «Το να είσαι ειλικρινής […]

Ειρήνη Λι

30 Νοεμβρίου, 2015

Μπορεί μερικές φορές η αλήθεια να πονάει και να είναι άσχημη, όχι όμως τόσο άσχημη όσο εκείνο το παντελόνι που θα άφηνες τον/τη φίλο/η σου να αγοράσει εάν δεν του/της έλεγες πως φαίνεται το λιγότερο σαν καλεσμένος/η στο γάμο του Καραγκιόζη, όταν το φοράει. Όπως είπε κάποτε κι ο John Lenon: «Το να είσαι ειλικρινής μπορεί να μη σου αποφέρει πολλούς φίλους, αλλά πάντα θα σου αποφέρει τους πιο κατάλληλους και τους πιο σωστούς». Έτσι, λοιπόν, μπορεί η ειλικρίνεια να θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα προτερήματα σε έναν άνθρωπο κι όλοι να σε συγχαίρουν γι’ αυτό, όμως και πάλι υπάρχουν κάποια θεματάκια που αντιμετωπίζεις όποτε ανοίγεις το στόμα σου για να πεις μία ακόμη αλήθεια και που μόνο εσύ καταλαβαίνεις:

1. Όλοι ρωτάνε τη γνώμη σου για τα πάντα! Ακόμα και πάνω σε πράγματα που δεν γνωρίζεις. Κι αυτό γιατί λένε πως ξέρουν ότι θα είσαι ειλικρινής μαζί τους, επομένως η γνώμη σου μετράει περισσότερο από του καθενός. Όταν όμως τους απαντάς ειλικρινά, στο τέλος ενοχλούνται κι εκνευρίζονται. Σοβαρά τώρα;

0863338001445020268

2. Μερικές φορές οι φίλοι/ες σου σε πειράζουν πως υπάρχουν στιγμές που παρά-είσαι ειλικρινής και πρέπει να χαλαρώσεις λίγο. Όμως δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς, ούτε να προσποιηθείς κάποιον άλλον. Αυτός είναι ο αληθινός εαυτός σου!

3. Όταν ένα καινούριο άτομο θελήσει να βγει με την παρέα σου, οι φίλοι/ες σου σε συστήνουν συνήθως κάπως έτσι: «Μην τρομάξεις ό,τι κι αν σου πει. Δεν δαγκώνει! Χαχαχα!». Μα να σε δυσφημούν κάθε φορά;

4. Αισθάνεσαι πραγματικά άβολα όταν βρίσκεσαι κοντά σε πολύ ευαίσθητους ανθρώπους. Πρέπει να προσέχεις κάθε στιγμή τα λόγια και τις εκφράσεις σου, ώστε να μην παρεξηγηθεί κάποιος, πράγμα που σε κάνει να μην μπορείς να είσαι ο εαυτός σου.

0890953001445020268

5. Η φράση «Χαλάρωσε! Πλάκα κάνω!» έχει γίνει λίγο πολύ το μότο της ζωής σου. Πραγματικά δεν μπορείς να μετρήσεις πόσες φορές έχεις μετατρέψει ένα ειλικρινές σχόλιο σε αστείο μόνο και μόνο επειδή συναναστρέφεσαι με άτομα που τα παίρνουν όλα στα σοβαρά. Έλεος πχια!

6. Συγγενείς, φίλοι και γνωστοί πάντα σε αναγκάζουν να πηγαίνεις για ψώνια μαζί τους. Ακόμα κι αν σιχαίνεσαι το συγκεκριμένο άθλημα, δεν υπάρχει περίπτωση να μη σε σύρουν μέχρι τα μαγαζιά δύο και τρεις ώρες, επειδή ξέρουν πως είσαι ο/η μοναδικός/η που θα τους πει την (σκληρή) αλήθεια και μόνο την αλήθεια για το αν τους πηγαίνει κάτι ή όχι.

0903852001445020268

7. Εάν το προηγούμενο βράδυ κάποιος από την παρέα έγινε εντελώς χάλια από το ποτό κι άρχισε τις γελοιότητες αλλά κανένας από τους υπόλοιπους δεν θέλει να πει τίποτα, οι φίλοι σου απλά θα κοιτάζουν αμήχανα δεξιά κι αριστερά μέχρι να αναγκαστείς εσύ να βάλεις τις φωνές στον μπεκρή φίλο σου που έκανε σαν ηλίθιος χθες το βράδυ.

8. Οι φίλοι σου σου έχουν επισημάνει αρκετές φορές πως υπάρχουν κάποια σίγουρα σημάδια που αποδεικνύουν πότε συμπαθείς ή πότε αντιπαθείς έναν άνθρωπο και πως δεν έχουν καμία απολύτως λογική. Όταν συμπαθείς κάποιον, συνήθως είσαι χαλαρός/ή και σαρκαστικός/ή μαζί του. Όταν αντιπαθείς κάποιον ή σε κάνει να αισθάνεσαι άβολα, συνήθως είσαι ήσυχος/η και κάνεις μεγάλες προσπάθειες, ώστε να είσαι ευγενικός/ή μαζί του και να μην τον προσβάλλεις άθελα σου.

0685417001445020304

9. Πολλοί γνωστοί αστειεύονται συχνά ή πετάνε σπόντες για το πόσο κακός/κακιά μπορείς να γίνεις , αλλά ξεχνάνε πως το να είσαι ειλικρινής και το να είσαι κακιασμένος είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα.

10. Οι φίλοι/ες σου ξέρουν πως είσαι ένας/μία πραγματικός/ή φίλος/η και πως μπορούν να στηρίζονται πάνω σου. Ξέρουν πως δεν μπορείς να κάνεις παρέα με άτομα που απλά συμπαθείς, αλλά με άτομα που σε ενδιαφέρουν κι όντως θέλεις να είναι δίπλα σου!

0708890001445020304

11. Έχεις μία τάση να κάνεις τα πράγματα αμήχανα, χωρίς να το συνειδητοποιείς. Και πραγματικά είναι κάτι που θέλεις να το διορθώσεις.

12. Πολλοί σε θεωρούν απότομο και σκληρό άνθρωπο. Εσύ προτιμάς απλά να είσαι …ειλικρινής!

0722509001445020304

OUR20s

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET