ΕΛΛΑΔΑ

Για να ετοιμαζόμαστε σιγά-σιγά, γιατί από Απρίλιο θα πεταγόμαστε Σαλόνικα σε 4 ώρες!

Για να ετοιμαζόμαστε σιγά-σιγά...

Neopolis Team

1 Μαρτίου, 2019

Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε 4 ώρες και τρελαινόμαστε.

Σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε στο ypodomes.com, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πρόκειται να φέρει τον Απρίλιο το ηλεκτροκίνητο τρένο που θα πραγματοποιεί το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη και τούμπαλιν, σε 4 ώρες. Αυτό βέβαια δεν είναι κάτι σίγουρο μιας και πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν τα έργα ηλεκτροκίνησης στο τμήμα Λιανοκλάδι – Δομοκός.

Αυτά τα έργα, με βάση το πλάνο πάντα, θα είναι έτοιμα μέχρι τέλος Μαρτίου και στις δύο κατευθύνσεις και πως είναι η πρώτη γραμμή αναμένεται να ολοκληρωθεί λίγες ημέρες νωρίτερα.

Το δρομολόγιο αποκλειστικά με ηλεκτροκίνηση, θα γίνεται προς το παρόν με τις υπάρχουσες ηλεκτράμαξες και η διάρκεια του θα είναι περίπου 4 ώρες, ενώ απ’την άλλη το «εξπρές» δρομολόγιο της γραμμής Αθήνας-Θεσσαλονίκης δεν θα χρειάζεται πλέον να αλλάζει από ντιζελοκίνηση και ηλεκτροκίνηση και οι ταχύτητες που θα μπορεί να αναπτύσσει θα μπορεί να είναι μέχρι και 200χλμ/ώρα που είναι και το επίσημο ανώτατο όριο στο ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο.

Το …ταξίδι θα περιλαμβάνει πιθανότατα 3 στάσεις, ενώ εξετάζεται η αναβάθμιση των υπηρεσιών ιδιαίτερα στην Α’ θέση, καθώς και η χρήση μιας εφαρμογής με την οποία ο επιβάτης θα μπορεί να δίνει παραγγελίες προς το κυλικείο και ο υπάλληλος να σερβίρει χωρίς να χρειάζεται να σηκώνεται απ΄τη θέση του.

Αναφορικά με το νέο τρένο αυτό κατά πάσα πιθανότητα θα κάνει την εμφάνιση του αργότερα, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί πλήρως τα έργα τηλεδιοίκησης, σηματοδότησης και ETCS σε όλο το μήκος του δικτύου. Αυτό θα επιτρέψει την αύξηση της ταχύτητας και της ασφάλειας σε πολλά περισσότερα σημεία με αποτέλεσμα η διάρκεια του δρομολογίου να πέσει ακόμα περισσότερο στις 3 ώρες και 30 λεπτά.

Για να δούμε, θα έρθει στην ώρα του όντως;

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Μηχανογραφικό: Μέχρι την Πέμπτη η προθεσμία – Τα τμήματα που κερδίζουν τις προτιμήσεις!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Διακοπές στην Αλβανία ψηφίζουν οι Έλληνες, ρίχνουν άκυρο στα ακριβά νησιά της Ελλάδας!

SPILL THE TEA

Σε άλλα νέα, η Sydney Sweeney κάνει tour στα ελληνικά νησιά και όλοι την ψάχνουν!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι 10 πιο περιζήτητοι εργοδότες στον κλάδο της Τεχνολογίας στην Ελλάδα!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι μισοί Έλληνες δεν θα πάνε φέτος διακοπές λόγω ακρίβειας σε εισιτήρια και διαμονή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Μηχανογραφικό 2024: Απόψε τα μεσάνυχτα ανοίγει η πλατφόρμα – Μέχρι πότε η υποβολή του!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET