ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φυσικό ΕΚΠΑ: Καθηγητής υποχρέωσε φοιτητή να εξεταστεί με φυσική παρουσία, ενώ είχε πυρετό!

Κι αυτό γιατί είχε κι άλλες δουλειές να κάνει, από το να βγάζει δυο φορές θέματα...

Neopolis Team

10 Ιουλίου, 2020

Τραβάμε τόσο καιρό τα ζόρια της εξ αποστάσεως εξεταστικής, για να περιορίσουμε τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού σε περίπτωση που έχουμε να κάνουμε κυρίως με ασυμπτωματικά άτομα. Θεωρείται δεδομένο δηλαδή, ότι όποιος εμφανίζει τα οποιαδήποτε συμπτώματα, από απλό βήχα μέχρι και πυρετό, θα λάμβανε τα απαραίτητα μέτρα από μόνος του, με τον καθηγητή να δείχνει την απόλυτη κατανόηση και συνεργασία. Αμ δε… 

Η ζωή μάς έχει δώσει πολλά μαθήματα κατά καιρούς, ώστε να πάψουμε να έχουμε ως δεδομένο το παραμικρό σ’ αυτήν τη χώρα, αλλά για κάποιο λόγο αρνούμαστε να τα δεχτούμε και να πορευτούμε με αυτά. Είναι, βλέπετε, αυτή η αδυναμία να καταλάβουμε πώς επικρατεί το παράλογο σε τέτοιο βαθμό.

Στο παζλ με τις πολυάριθμες καταγγελίες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής και αφορούν τη διαδικασία των εξετάσεων και τον τρόπο με τον οποίο τις αντιμετωπίζουν οι καθηγητές, έρχεται να προστεθεί άλλη μία από φοιτητές του Φυσικού Αθηνών.

Άλλο ένα περιστατικό, δηλαδή, όπου καθηγητής αρνείται να ακολουθήσει τους κανόνες και στην ουσία βαριέται να κάνει σωστά τη δουλειά του. Συγκεκριμένα, παρότι φοιτητής γνωστοποίησε ότι ταλαιπωρούνταν από πυρετό ζητώντας έτσι να εξεταστεί διαδικτυακά, εκείνος, όπως καταγγέλθηκε, «δεν ήθελε για έναν φοιτητή να βγάλει νέο σετ θεμάτων καθώς “έχει και δουλειές να κάνει”». 

Αποτέλεσμα αυτού, όπως αναφέρει ο Φοιτητικός Σύλλογος, ήταν ο φοιτητής να εμφανιστεί στις 8/07 στους χώρους του πανεπιστημίου για να εξεταστεί στο μάθημα «Ηλεκτρομαγνητισμός 1», με τη μόνη οδηγία που πήρε να είναι «να κάτσει σε μεγαλύτερη απόσταση από τους υπόλοιπους»

Ο Σύλλογος των φοιτητών σημείωσε ότι «η συγκεκριμένη στάση βάζει σε προφανή κίνδυνο τόσο την υγεία του συγκεκριμένου φοιτητή όσο και των υπολοίπων που θα δώσουν στην ίδια αίθουσα με αυτόν».

Αναλυτικότερα, όμως, όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση:

«Ή θα δώσεις Η/Μ 1 με πυρετό ή θα δώσεις το Σεπτέμβρη”

Χθες το βράδυ ήρθε σε επικοινωνία με το ΔΣ ένας συμφοιτητής μας , ο οποίος αντιμετώπισε ένα μεγάλο πρόβλημα σε σχέση με την εξέταση του στο μάθημα του Ηλεκτρομαγνητισμού 1. Συγκεκριμένα ο συμφοιτητής μας είχε υψηλό πυρετό τις 2 τελευταίες μέρες και έτσι χθες το βράδυ επικοινώνησε με τον κύριο …. ώστε να εξεταστεί με εξ αποστάσεως εξέταση, ο οποίος του την αρνήθηκε. Εκτός αυτού του είπε να πάει να δώσει εξεταστική δια ζώσης και απλώς θα τον απομονώσουν από τους άλλους φοιτητές, όπως και έγινε εν τέλει.

Ο … δηλαδή κράτησε την πιο κοινωνικά επικίνδυνη στάση, διακινδυνεύοντας τόσο την υγεία του συμφοιτητή μας, όσο και ολόκληρου του τμήματος εκβιάζοντας τον συνάδελφο μας: είτε θα έρθει μέχρι τη σχολή με πυρετό είτε δε θα εξεταστεί καθόλου.

Μετά από παρέμβαση που πραγματοποιήσαμε στο γραφείο του σήμερα, μας ανέφερε ότι “τελευταία στιγμή” (δηλαδή το βράδυ της προηγούμενης μέρας που του έστειλε μέιλ ο συμφοιτητής μας) ήταν τεχνικά αδύνατο να βάλει οποιονδήποτε στην κλήση για την εξ αποστάσεως εξέταση.

Σε εξετάσεις βέβαια που χρησιμοποιούνται πλατφόρμες τύπου zoom ,skype for business ,που όλοι γνωρίζουμε ότι δεν χρειάζεται ιδιαίτερη τεχνική προετοιμασία για να τις χρησιμοποιήσουμε. Επιπλέον μας ανέφερε ότι δεν ήθελε για έναν φοιτητή να βγάλει νέο σετ θεμάτων, καθώς “έχει κι άλλες δουλειές να κάνει”…

Με λίγα λόγια αντί ο ίδιος να μεριμνήσει και να ασχοληθεί λίγο παραπάνω για να μην αποκλειστεί κανείς από την εξέταση, προτίμησε να πει στο φοιτητή ή να δώσει μια και καλή τον Σεπτέμβριο ή να δώσει δια ζώσης. “Έτσι κι αλλιώς θα δώσει κι άλλα μαθήματα το Σεπτέμβρη, μπορεί να δώσει και Η/Μ.”

Για τον … δηλαδή, το κάθε μάθημα, ειδικά το συγκεκριμένο, χρειάζεται για να το δώσεις απλά να περνάς εκείνη την ώρα απ’ τη σχολή και όχι να έχεις ασχοληθεί πολλές μέρες για την προετοιμασία του.

Ακόμα δεν έδειξε ιδιαίτερη ανησυχία για το ζήτημα της πανδημίας αφού ανέφερε ότι ο φοιτητής θα έπρεπε να είχε κάνει το τεστ και εφόσον δεν το έχει κάνει ας εξεταστεί απομονωμένος.

Βλέπουμε δηλαδή ότι οι ίδιοι οι καθηγητές αντιμετωπίζουν πολύ διεκπεραιωτικά τον ρόλο τους ως εκπαιδευτικοί και δεν θέλουν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες που δημιουργούνται στην συγκεκριμένη εξεταστική. Σε μια εξεταστική που πραγματοποιείται σε πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω της πανδημίας και που όλοι οι φορείς οφείλουν να είναι ευέλικτοι ώστε να μην αποκλειστεί κανείς φοιτητής από αυτήν ,αλλά και να τηρηθούν όλα τα μέτρα για να είμαστε προστατευμένοι.

Καταδικάζουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά του … . Καλούμε τον Φοιτητικό Σύλλογο να οργανωθεί, ώστε να καταγγελθούν όποιες άλλες απαράδεκτες συμπεριφορές υπάρξουν και να επιλυθούν όσα ζητήματα προκύπτουν με την εξέταση συμφοιτητή μας. Επίσης καλούμε όλους τους φοιτητές που βιώνουν κάτι αντίστοιχο να μην διστάσουν να καταγγείλουν έγκαιρα στο σύλλογο, ώστε να μπορούμε συλλογικά να το αντιμετωπίζουμε!»

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πρωτιά για φοιτήτριες της Νομικής Αθηνών σε διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης ρωμαϊκού δικαίου!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Λάμα γίνεται φοιτητής σε Κολέγιο των ΗΠΑ, με στόχο το πτυχίο στην κλωστοϋφαντουργία!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET