fbpx

Friends With Benefits | 8 κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις, αν θέλεις να πετύχει η συνταγή!


Friends With Benefits. Ξέρεις περί τίνος πρόκειται φυσικά. Είναι η κατάσταση στην οποία εμπλέκονται δύο άνθρωποι κι απολαμβάνουν απλά σεξ και τίποτα περισσότερο.

Το σεξ είναι πάντα απαραίτητο κι έτσι όπως είναι οι σχέσεις στην εποχή μας, είναι πραγματικά σωτήριο να μένεις μακριά από δεσμεύσεις και να απολαμβάνεις μονάχα αυτό το οποίο σε προστάζει η φύση σου. Σκέψου τα αμέτρητα θετικά του just sex: δεν έχεις ζήλιες, δεν έχεις έλεγχο, έχεις την ανεξαρτησία σου, δε λογοδοτείς σε κανένα και φυσικά μπορείς να βγάζεις τα μάτια σου δίχως περιορισμούς και ταμπού.

Μήπως να το ξανασκεφτείς; Αν δεν το έχεις δοκιμάσει ήδη και το έχεις κατά νου, ρίξε μία ματιά στους βασικούς κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις για να πετύχει το εγχείρημα:

#1 Τα όρια είναι για να μπαίνουν από την αρχή

Μην μπεις στη λογική «ας ξεκινήσουμε μωρέ χαλαρά και βλέπουμε πώς πάει», γιατί θα έχεις ήδη χάσει το παιχνίδι. Αν το μόνο που θες είναι σκέτο σεξ, τότε συμφώνησέ το από πριν. Πες του/της ότι θες η επικοινωνία σας να είναι σχετική μόνο με το σεξ και με τη μεταξύ σας επαφή. Οτιδήποτε παραπάνω, θα τίθεται εκτός παιχνιδιού και θα σε αναγκάσει να τελειώσεις αυτό που έχετε. Μείνε μακριά από συναισθηματισμούς γιατί αν την πατήσεις, κάηκες.

#2 Μην τολμήσεις να τον/την ερωτευτείς

Μιας κι είπα για συναισθηματισμούς, συναίσθημα και σκέτο σεξ δεν πάνε μαζί. Βέβαια θα μου πεις «Πώς μπορώ να ελέγξω τα συναισθήματά μου;» και θα έχεις και δίκιο, αλλά έτσι έχει η κατάσταση καλώς ή κακώς.

Τι ακριβώς θα συμβεί όταν θα τον/την ερωτευτείς και δεν υπάρχει ανταπόκριση; Θα πληγωθείς. Για να το αποφύγεις αυτό λοιπόν, άκου τι θα κάνεις. Θα εντοπίσεις μερικά από τα πιο ενοχλητικά στοιχεία του ερωτικού σου συντρόφου και θα έχεις αυτά κατά νου κάθε φορά που πας να παρεκκλίνεις από τη συμφωνία σας. Πίστεψέ με, πετυχαίνει.

#3 Γενικά μην το βγάζεις παραέξω

Ό,τι συμβαίνει στο κρεβάτι σου, μένει στο κρεβάτι σου. Εντάξει δεν είπα να το κρύψεις κι από τον/την κολλητό/ή σου, αλλά ως εκεί. Δεν είναι ανάγκη να το διατυμπανίζεις από εδώ κι από εκεί λες κι είσαι κανά σχολιαρόπαιδο που κοκορεύεται. Κι άλλοι γ@μ@νε, αλλά δεν κάνουν έτσι. Άσε που ούτε σχέση έχετε, ούτε ζευγάρι είστε. Μόνο σεξ κάνετε. Δε χρειάζεται να το ξέρει κανείς άλλος, πέρα από εσάς.

#4 Μην τον/την κάνεις φίλο/η σου

Το ότι κάνετε σεξ δε σημαίνει ότι μπορεί να εμπλέκεται ο ένας στην κοινωνική ζωή του άλλου. Απόφυγε να κάνεις προσωπικές συζητήσεις μαζί του/τη και γενικά μην ανοίγεσαι πολύ. Το μόνο που πρέπει να ξέρεις είναι ότι θα είναι εκεί όταν τον/τη χρειάζεσαι σεξουαλικά. Μην κάνετε πλάνα ή σχέδια μαζί, γιατί μακροπρόθεσμα θα μπείτε στο τρυπάκι της σχέσης.

#5 Μην τον/την αφήνεις να κοιμάται σε σένα μετά το σεξ

Πέρα από το γεγονός ότι θα χρειαστεί να αφήσεις την άνεσή σου και να μοιραστείς το κρεβάτι σου με άλλον/η (wtf;), περιπλέκεις τα πράγματα. Οι αγκαλίτσες, τα φιλάκια και τα χάδια μετά το σεξ είναι λίγο awkward. Αυτά τα πράγματα είναι για τις σχέσεις, όχι για σένα. Άσε που το πρωί που θα ξυπνήσετε μαζί δε θα βρίσκεις τρόπο να τον/τη διώξεις από το σπίτι. Για να τα αποφύγεις όλα αυτά, μετά το σεξ αμέσως ζήτησέ του/της να φύγει.

#6 Θες αποκλειστικότητα; Θα συμφωνήσω!

Μπορεί να κάνετε απλά σεξάκι, αλλά δεν είναι κι ό,τι καλύτερο να ξέρεις και να ξέρει ότι πηγαίνετε και με άλλους την ίδια περίοδο. Δεν είναι καλό, όχι από άποψη εγωισμού ή ζήλιας, αλλά λόγω υγείας. Μπορεί εσείς μεταξύ σας να χρησιμοποιείτε πάντα προφυλακτικό, αλλά δεν ξέρεις τι κουβαλάει ο κάθε μουρλός/ή εκεί έξω. Αυτό συζητήστε το λοιπόν πριν κάνετε οτιδήποτε για να αποφύγετε τυχόν παρεξηγήσεις.

#7 Μην τον/την κατασκοπεύεις στα σόσιαλ

Πραγματικά, μην το κάνεις. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να τσεκάρεις το fb του/της μπας κι ανέβασε τίποτα σχετικό με σένα ή το insta του/της για να δεις με ποιους βγήκε ή τι κάνει. Δεν έχετε σχέση βρε πουλάκι μου. Ο/η τύπος/τύπισσα έχει ζωή κι εκτός του κρεβατιού σας, οπότε άφησέ τον/την να την κάνει.

#8 Με το που δεις ότι αναπτύσσεις συναισθήματα, χαιρετίσματα…

Ειδικά αν δεν είσαι σε θέση να τα ελέγξεις και γίνονται όλο κι εντονότερα. Δεδομένου ότι έχεις ξεκαθαρίσει από την αρχή τη θέση σου, δεν είναι ωραίο να πάρεις πίσω τις υποσχέσεις σου κι αυτά που συμφωνήσατε. Αν δε, βλέπεις ότι εκείνος/η δεν έχει τη διάθεση να ανταποκριθεί σε όσα νιώθεις, απλά άφησέ τον/την και προχώρησε παρακάτω.

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET