ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

H Funko θα πετάξει στα… σκουπίδια φιγούρες Funko Pop αξίας $30 εκατομμυρίων!

Στην τελική, χαρίστε τες σε εμάς!

Neopolis Team

8 Μαρτίου, 2023

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. WTF???

Δε θέλουμε να μπλέκουμε στις υποθέσεις ξένων εταιρειών, αλλά αν κάτι είναι να καταλήξει στα σκουπίδια, τότε προσφερόμαστε να γίνουμε εμείς… οι κάδοι. Μα δεν είναι πιο λογικό κάτι που έχεις αποφασίσει να ξαποστείλεις, με το όποιο κόστος έχει αυτό, να προσφερθεί απλά τσαμπέ σε κάποιον που το θέλει; Οκ, ξέρουμε ότι δε λειτουργεί έτσι η αγορά και τη μισούμε για αυτό!

Η Funko δεν μπορεί να διανέμει τις προς ξεφόρτωμα Funko Pop φιγούρες της δωρεάν στους φανς, but still, κλαίμε και μόνο στην ιδέα να πετιούνται. Στην τελική, ας έκανε καλύτερη διαχείριση της παραγωγής και του αποθέματός της, να μη μιλάγαμε για μια τόσο μεγάλη σπατάλη.

Αυτό δεν έγινε, με τη Funko να κρατά σε αποθήκες προϊόντα που πλέον έχουν μικρότερη αξία απ’ ό,τι κόστος, οπότε και τα ξεφορτώνεται. Συγκεκριμένα, πετάει εμπόρευμα 30 εκατομμυρίων, με τον CEO, Brian Mariotti, να δηλώνει ότι η εταιρεία έχει ήδη γεμάτο το κέντρο διανομής της στην Αριζόνα με φιγούρες, κι αναγκάστηκε να πληρώσει για έξτρα χώρο. Αυτό λοιπόν, την οδήγησε στο να χάνει λεφτά και γενικά να μην τη συμφέρει.

«Τα αποθέματα στο τέλος του έτους ανήλθαν σε 246,4 εκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 48% σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν», ανέφερε η εταιρεία. «Αυτό περιλαμβάνει αποθέματα που η εταιρεία σκοπεύει να εξαλείψει το πρώτο εξάμηνο του 2023 για να μειώσει το κόστος υλοποίησης με τη διαχείριση των επιπέδων αποθεμάτων, ώστε να ευθυγραμμιστούν με τη λειτουργική ικανότητα του κέντρου διανομής μας. Αυτό αναμένεται να οδηγήσει σε απόσβεση στο πρώτο εξάμηνο του 2023 ύψους περίπου 30 έως 36 εκατομμυρίων δολαρίων», προσθέτει.

Την ίδια ώρα, ανακοίνωσε πως θα κάνει περικοπές στο εργατικό δυναμικό της, απολύοντας ένα 10% των υπαλλήλων, σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης χρήματος. Περνάει μια δύσκολη περίοδο με άλλα λόγια. Κι αυτό ενώ πριν λίγο καιρό, στο διάστημα της πανδημίας, είχε πολλά έσοδα και συγκεκριμένα 58% αύξηση το 2021 από το 2020. Οι καλές μέρες όμως δεν κράτησαν για πολύ και οι δυσκολίες στην παγκόσμια οικονομία δεν την άφησαν ανεπηρέαστη.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Οι περισσότεροι νέοι στην Ελλάδα ζουν με τους γονείς τους μέχρι τα 34, δεν έχουν κι άλλη επιλογή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες: Μαθηματικά, Φυσική και Ιστορία ρίχνουν τις βάσεις – Οι πρώτες εκτιμήσεις!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι παραλίες της Αττικής που κρίθηκαν ακατάλληλες για μπάνιο, τις σημειώνουμε!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Οι ειδικότητες με μεγάλη ζήτηση που πρέπει να έχεις υπόψιν για το μηχανογραφικό!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Χαμούλη έχουν προκαλέσει Ιστορία και Φυσική εξαιτίας της δυσκολίας τους!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET