fbpx

Έρχεται το Fuel Pass 2 με μεγαλύτερη επιδότηση στα 80 ευρώ, βγήκαν τα μπανάκια μας!


Κάνοντας ένα review στο Fuel Pass που ήρθε το Μάιο με σκοπό να αντέξουμε τρεις μήνες μετακίνησης με το αυτοκίνητο, θα πούμε απλά ότι… πέρασε και σχεδόν δεν ακούμπησε. Μισό μήνα βγάλαμε και πολύ λέμε.

Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό κάτι ακούγαμε για δεύτερο γύρο του ίδιου επιδόματος, και μάλιστα πιο γενναιόδωρο, και οι ελπίδες μας για μια κοντινή απόδραση ή έστω βόλτα μέχρι την παραλία για μπάνιο αναζωπυρώθηκαν. Διότι για διακοπές σε νησάκι, ούτε λόγος. Έχετε δει τι παίζει με τα ακτοπλοϊκά; Και σκέφτονται να τα αυξήσουν κι άλλο.

Επίσης, ο κουμπαράς δε λέει να συνεργαστεί…

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Neopolis.gr (@neopolisgr)

Σήμερα λοιπόν, o πρωθυπουργός επιβεβαίωσε το Fuel Pass 2, το οποίο θα αφορά ξανά τρεις μήνες, από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβρη.

Το ποσό αυτή τη φορά θα είναι λίγο μεγαλύτερο και συγκεκριμένα θα φτάσει τα 80 ευρώ για την κατανάλωση βενζίνης στην αντλία, ενώ για μοτοσικλέτες θα φτάσει τα 60 ευρώ. Στα νησιά η επιδότηση θα είναι 100 ευρώ, αντί 55 ως σήμερα και για τα δίτροχα στα 70 ευρώ.

Με την παρέμβαση, όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, απομειώνονται οι αυξήσεις στη βενζίνη κατά 44 λεπτά του ευρώ.

Ο ίδιος δήλωσε:

Πριν από την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασής μας θα ήθελα εν συντομία να ανακοινώσω μία νέα δέσμη μέτρων του Εθνικού Σχεδίου Στήριξης, με αιχμή την επιδότηση των καυσίμων.

Όπως έχει συμφωνηθεί με τα συναρμόδια Υπουργεία και κυρίως με το οικονομικό επιτελείο, αυτή θα αφορά τρεις μήνες: τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο και θα είναι μια παρέμβαση που θα αφορά τις τιμές και της βενζίνης και του diesel και απευθύνεται σε περισσότερους από 3 εκατομμύρια οδηγούς.

Κάνουμε όμως και μία ξεχωριστή παρέμβαση για τους αγρότες μας, καθώς επισπεύδεται, για τις αρχές Αυγούστου, η επιστροφή σε αυτούς του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο το οποίο αγόρασαν το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Συγκεκριμένα, τα νέα μέτρα αυξάνουν την επιδότηση του «Fuel Pass» – όπως το λέμε – που θα το ονομάσουμε ‘Fuel Pass 2’. Σε αυτό λοιπόν, η ενίσχυση στην κατανάλωση της βενζίνης ανεβαίνει από τα 45 στα 80 ευρώ, αυτό για πληρωμή στην αντλία. Για τις μοτοσικλέτες από τα 35 στα 60 ευρώ. Ενώ στα νησιά μας, όπου ξέρουμε ότι αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο πρόβλημα, η επιδότηση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη: 100 ευρώ τώρα αντί 55 μέχρι σήμερα. Και για τα δίτροχα 70 ευρώ, αντί των περίπου 40 που ήταν πριν.

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Θα παρουσιάσει και ο Χρήστος Σταϊκούρας στη συνέχεια λεπτομερή στοιχεία, απομειώνουμε τις αυξήσεις στη βενζίνη κατά 44 λεπτά, επαναλαμβάνω κατά 44 λεπτά το λίτρο για 180 λίτρα καυσίμου, για τις αναγκαίες διαδρομές τριών μηνών. Και παράλληλα η κυβέρνηση αποφάσισε να επεκτείνει και την κρατική επιδότηση στην τιμή πώλησης του diesel, ώστε να συγκρατηθούν, κατά το δυνατόν, και οι αυξήσεις στο σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Η ενίσχυση αυτή θα εξακολουθήσει να είναι 12 λεπτά ανά λίτρο στην πηγή. Το τελικό όφελος -συνυπολογίζοντας και τον ΦΠΑ- θα ανέλθει στα 15 λεπτά το λίτρο.»

Πάντως, μιας που έχουν πάρει φόρα τα ‘pass’ γενικότερα, πετάμε ιδέα στην κυβέρνηση να σκεφτεί να δημιουργήσει κι ένα souvlaki pass, γιατί κάθε φορά που είναι να παραγγείλουμε πιτόγυρο κυλάει ένα δάκρυ!

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET