ΕΛΛΑΔΑ

Φθινοπωρινές εκπτώσεις | Πότε ξεκινούν και ποιά Κυριακή θα είναι ανοικτά τα καταστήματα;

Αν έχεις σκοπό να κάνεις τις αγορές σου τις επόμενες ημέρες, σου συνιστούμε να περιμένεις λίγο ακόμα γιατί έρχονται οι φθινοπωρινές εκπτώσεις. Ειδικότερα, αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές Νοεμβρίου, με την Κυριακή 4 Νοεμβρίου τα καταστήματα να παραμένουν ανοιχτά για τους καταναλωτές. Παρ΄όλα αυτά περιμένουμε και τις επίσημες ανακοινώσεις από τους συλλόγους των εμπόρων για […]

Neopolis Team

11 Οκτωβρίου, 2018

Αν έχεις σκοπό να κάνεις τις αγορές σου τις επόμενες ημέρες, σου συνιστούμε να περιμένεις λίγο ακόμα γιατί έρχονται οι φθινοπωρινές εκπτώσεις.

Ειδικότερα, αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές Νοεμβρίου, με την Κυριακή 4 Νοεμβρίου τα καταστήματα να παραμένουν ανοιχτά για τους καταναλωτές. Παρ΄όλα αυτά περιμένουμε και τις επίσημες ανακοινώσεις από τους συλλόγους των εμπόρων για να επιβεβαιωθούν οι ημερομηνίες.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το νέο πλαίσιο, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις μπορούν να μεταβάλλονται σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα με απόφαση της Περιφέρειας, η οποία εκδίδεται μετά από γνώμη των παραγωγικών φορέων, οπότε ανάλογα με την περιοχή μπορεί οι ημερομηνίες να τροποποιηθούν.

Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές σε κάθε εκπτωτική περίοδο;

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, οι καταναλωτές θα πρέπει να προσέχουν το κατά πόσο αναγράφετε η παλαιά και η νέα τιμή των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται, ενώ προτείνεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστών έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Απόψε το «Φεγγάρι της Φράουλας», η πρώτη Πανσέληνος του καλοκαιριού!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Σχολιασμός Έκθεσης 2023: «Θα μπορούσε να ανταποκριθεί και μαθητής της 2ας Λυκείου»!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023: Τι ισχύει φέτος για τη διαδικασία υπολογισμού των συνολικών μορίων!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET