ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Φρένο» στις μετεγγραφές των φοιτητών βάζει το ΕΚΠΑ!

Φρένο στα σχέδια του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, βάζει το ΕΚΠΑ για τις μετεγγραφές φοιτητών στα ΑΕΙ. Συγκεκριμένα, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφάσισε πως μόνο εννέα μετεγγραφές ανά τμήμα θα γίνουν δεκτές το δεύτερο ακαδημαϊκό εξάμηνο, βγάζοντας “άκυρα” τα σχέδια του υπουργού, σύμφωνα με τα οποία ήθελε να δώσει εισιτήριο σε όσους περισσότερους φοιτητές […]

Neopolis Team

28 Δεκεμβρίου, 2017

Φρένο στα σχέδια του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, βάζει το ΕΚΠΑ για τις μετεγγραφές φοιτητών στα ΑΕΙ.

Συγκεκριμένα, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφάσισε πως μόνο εννέα μετεγγραφές ανά τμήμα θα γίνουν δεκτές το δεύτερο ακαδημαϊκό εξάμηνο, βγάζοντας “άκυρα” τα σχέδια του υπουργού, σύμφωνα με τα οποία ήθελε να δώσει εισιτήριο σε όσους περισσότερους φοιτητές ήταν δυνατόν.

Το θέμα ξεκίνησε όταν ο κ. Γαβρόγλου ανακοίνωσε στη Βουλή ότι πρόκειται να καταθέσει νόμο με τον οποίο ουσιαστικά απελευθερώνει τις μετεγγραφές για τα αδέρφια. Ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Θα νομοθετήσουμε άμεσα ώστε καμία οικογένεια να μην συντηρεί πάνω από ένα σπίτι, εκτός από εκεί που μένουν οι ίδιοι. Κάτω από ένα εισόδημα τα παιδιά θα μπορούν να έρχονται εκεί όπου ζουν οι οικογένειές τους».

Τόνισε μάλιστα ότι μία αριστερή κυβέρνηση με ευαισθησίες πρέπει να λύσει το πρόβλημα αυτό και καμία οικογένεια δηλαδή να μη συντηρεί πάνω από ένα σπίτι.

Σύμφωνα με τον ισχύο νόμο Μπαλτά, ο αριθμός των αιτήσεων μετεγγραφής που μπορεί να γίνει δεκτός σε κάθε τμήμα, δεν πρέπει να ξεπερνά το 15% του αριθμού των εισακτέων που έχει ορίσει το υπουργείο Παιδείας και το ποσοστό αυτό έχει καλυφθεί από τις έως τώρα μετεγγραφές στα κεντρικά ΑΕΙ.

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Πρεμιέρα σήμερα για τα ΕΠΑΛ – Το θέμα που έπεσε στην Έκθεση!

ΕΛΛΑΔΑ

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δίνει ξανά Πανελλήνιες, στοχεύοντας σε άλλη σχολή φέτος!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αθήνα βγήκε ο καλύτερος ευρωπαϊκός προορισμός για φοιτητές, αφήνοντας πίσω τη Μαδρίτη!

ΕΛΛΑΔΑ

Πώς θα κινηθεί η Γραμμή 1 του μετρό την Τετάρτη (29/5) λόγω τελικού Conference League!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Πανσέληνος του Μαΐου θα χαρίσει απόψε διπλό εντυπωσιακό αστρονομικό φαινόμενο!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET