ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

6 γνωστές φράσεις που άνετα στέλναμε εξορία αυτόν που τις έβγαλε!

Όταν η ζωή σου πηγαίνει κατά διαόλου, πάντα θα βρίσκεται δίπλα σου ένα άτομο το οποίο για να σου ανεβάσει την ψυχολογία ή για να σε κάνει να δεις τα πράγματα με άλλο μάτι, πετάει τις γνωστές σε όλους μας «μπαρούφες». Ναι, μιλάω για αυτές τις φράσεις που ζήτημα να έχουν επιβεβαιωθεί μια – δυο […]

Νατάσσα Πιοτογιαννάκη

19 Οκτωβρίου, 2017

Όταν η ζωή σου πηγαίνει κατά διαόλου, πάντα θα βρίσκεται δίπλα σου ένα άτομο το οποίο για να σου ανεβάσει την ψυχολογία ή για να σε κάνει να δεις τα πράγματα με άλλο μάτι, πετάει τις γνωστές σε όλους μας «μπαρούφες». Ναι, μιλάω για αυτές τις φράσεις που ζήτημα να έχουν επιβεβαιωθεί μια – δυο φορές στη διάρκεια της μέχρι σήμερα ύπαρξής τους.

Έλα όμως, που δεν φταίνε αυτοί που τις χρησιμοποιούν, αλλά εκείνοι που τις έβγαλαν! Μπορεί να μην ξέρουμε τα ονόματα των περισσότερων (κάτι θα ήξεραν και δεν τα έγραψαν πουθενά), αλλά με τόσο βρισίδι και θάψιμο που τους ρίχνουμε όλοι, ζήτημα να μην έχουν …πνιγεί ακόμα.

Πάμε να δούμε τις 6 πιο γνωστές φράσεις που μας ανεβάζουν κυριολεκτικά το αίμα στο κεφάλι;

#1 «Τα λεφτά δε φέρνουν την ευτυχία»

Έλα Χριστέ στον τόπο σου! Κάτσε λίγο ρε άνθρωπε, ναι να συμφωνήσω μαζί σου ότι τα λεφτά δεν είναι το παν, αλλά όχι κι ότι δε φέρνουν την ευτυχία. Μεταξύ μας είμαστε. Θα σε ρωτήσω το εξής απλό: αν κάποιος έχει 2€ και πάρει ένα σουβλάκι και κάποιος άλλος έχει 10€ και πάρει πέντε σουβλάκια, πες μου εσύ ρε μάγκα, ποιος θα είναι πιο ευτυχισμένος ή όχι; Για να καταλάβω δηλαδή, γιατί θα μας βγάλουν και τρελούς. Και στην τελική, είναι και το άλλο. ΠΟΙΟΣ ΤΗ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ; Πετάς μια μ@@κια κι όποιον πάρει ο χάρος… Άντε να χαθείς, συγχύστηκα!


#2 «Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο»

Να ‘τοι πάλι οι «κουφιολογάδες». Επειδή είπες ένα «ο πελάτης έχει πάντα δίκιο» και μετά εξαφανίστηκες από προσώπου Γης, νομίζεις δεν μπορώ να σου κάνω τίποτα; Χα Χα, πού να ‘ξερες (βουντού σου λέει κάτι;)!  Σε φωνάζει ο άλλος και σου λέει έναν καφέ και γρήγορα. Για ώπα, ρε μεγάλε! Σε ξέρω κι από χθες για να ξέρω τι καφέ πίνεις ή μήπως σου φαίνομαι για μηχανή εξπρές που τον θες και γρήγορα; Και αντί για tips παλιοξεφτίλα, αφήνεις πίσω σου την ξινισμένη σου τη φάτσα; Αλλά πού θα πάει, δε θα σε φέρει η ζωή σε σημείο να πρέπει να δουλέψεις σερβιτόρος ή σε κατάστημα λιανικής; Εκεί να σε δω…


#3 «Κάθε εμπόδιο για καλό»

Που να σε πάρει και να σε σηκώσει. Είσαι με τα καλά σου; Μήπως είχες πιει τίποτα όταν το ξεστόμισες αυτό το πράγμα; Σοβαρά τώρα, ψάχνω επιχείρημα να σε δικαιολογήσω και δε βρίσκω! Ξέρουμε τουλάχιστον στα πόσα εμπόδια έρχεται το καλό; Γιατί από προσωπική εμπειρία, αν τα «καλά» που μου συμβαίνουν ήταν όσα και τα εμπόδια, σήμερα θα ήμουν ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του πλανήτη!


#4 «Τα καλύτερα έρχονται»

Από πού και με τι έρχονται; Γιατί αν είναι όντως έτσι, ας αφήσει κάποιος τις αερολογίες και να βγει με επισημότητα να απαντήσει στα δύο αυτά ερωτήματα. Δεν ξέρω αν συμβαίνει και σ’ εσάς, αλλά προσωπικά έχω να δω καλό από την ημέρα που τελείωσα το Λύκειο…


#5 «Ό,τι δίνεις παίρνεις»

ΧΑΧΑΧΑΧΑ! Τελικά το κακό δεν είναι να τα λες αυτά τα πράγματα, αλλά να τα πιστεύεις… Ας μη γελιόμαστε, πότε πήρες πίσω έστω τα μισά απ’ αυτά που έδωσες; Βασικά πότε πήρες πίσω το οτιδήποτε, τώρα τελευταία; Α, όχι γράψε λάθος! Όλο και «κάτι» πήρες… (πιστεύω κατάλαβες)!


#6 «Όταν θες κάτι πολύ, το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις»

Δε μου λες ρε εμπνευστή της πλάκας, έχεις τίποτα πάρε – δώσε με το σύμπαν και στο είπε ή απλά έχεις βάλει στόχο ζωής να διαταράξεις την ψυχική μας ηρεμία; Και στο κάτω – κάτω, πού ξέρω εγώ αν με γουστάρει το σύμπαν ή όχι. Ξέρουμε τι γούστα έχει αυτό; Ή έστω τι ζώδιο είναι, ρε παιδιά; Μην πηγαίνουμε στην τύχη εντελώς…


Για το κλείσιμο πάντως, μην αγχώνεστε αν δεν έχετε χρήματα να πάρετε έναν καφέ, τα λεφτά δε φέρνουν την ευτυχία έτσι κι αλλιώς. Στην τελική κλάιν, κάθε εμπόδιο για καλό. Και τι καλό; Το καλύτερο! Αφού προφανέστατα τα καλύτερα έρχονται (μη βιάζεσαι, εδώ στη γωνία πιο κάτω είναι).

Αλλά επειδή όταν κάτι το θες πολύ, το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις μπορεί ως δια μαγείας να πέσει από τον ουρανό κανά ψιλό, αρκετό για …δύο καφέδες. Σκέψου το λίγο. Όταν έρθει η σερβιτόρα, εσύ θα πληρώσεις τον έναν καφέ, αλλά θα πάρεις και δεύτερο γιατί… ό,τι δίνεις παίρνεις! Κι αν φέρει τίποτα αντιρρήσεις για το (αυτο)κέρασμα; Θα πετάξεις ένα: «ο πελάτης έχει πάντα δίκιο» και θα την κάνεις με το κεφάλι ψηλά!

 

SPILL THE TEA

Ο Επώνυμος γκρέμισε τον λαμπερό κόσμο της Soula Glamorous μέσα σε 40 λεπτά!

BINGE WATCHING

Ο ‘Kevin’ απέκτησε αστέρι στο Walk of Fame και η «μαμά» του ήταν εκεί να τον καμαρώσει!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΕΚΠΑ ανοίγει παράρτημα στην Κύπρο – Το πρώτο ελληνικό ΑΕΙ που βγαίνει στην Ευρώπη!

BINGE WATCHING

Η «Φόνισσα» της Εύας Νάθενα είναι ο ελληνικός κινηματογράφος στα καλύτερά του!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET