ΕΛΛΑΔΑ

Πριν και μετά | Η φωτογραφία απ’το σημείο όπου βρέθηκαν οι 26 νεκροί, θα σε γονατίσει!

Μόνο οι κάτοικοι στο Μάτι και στα πέριξ, μπορούν να αντιληφθούν πλήρως το μέγεθος της καταστροφής. Άλλωστε, όλα θα είναι εκεί να τους θυμίζουν όσα έζησαν το βράδυ της Δευτέρας. Λίγα μόλις 24ωρα μετά τη φονική πυρκαγιά, οι πρώτες αναμνήσεις έρχονται στο μυαλό. Το πριν και το μετά τριγυρίζει σαν ενοχλητική παρουσία που θέλεις να […]

Δήμητρα Πραντάλου

25 Ιουλίου, 2018

Μόνο οι κάτοικοι στο Μάτι και στα πέριξ, μπορούν να αντιληφθούν πλήρως το μέγεθος της καταστροφής. Άλλωστε, όλα θα είναι εκεί να τους θυμίζουν όσα έζησαν το βράδυ της Δευτέρας.

Λίγα μόλις 24ωρα μετά τη φονική πυρκαγιά, οι πρώτες αναμνήσεις έρχονται στο μυαλό. Το πριν και το μετά τριγυρίζει σαν ενοχλητική παρουσία που θέλεις να διώξεις.

Στο κόκκινο λιμανάκι στο Μάτι, εκεί όπου βρήκαν αγκαλιασμένοι τραγικό θάνατο 26 άνθρωποι, τρεις ημέρες πριν την τραγωδία, τίποτα δεν προμήνυε το κακό που θα συνέβαινε. Μικροί και μεγάλοι έζησαν την απόλυτη φρίκη. Μικροί και μεγάλοι προσπάθησαν να ξεφύγουν, αλλά το τέλος δεν ήταν αίσιο.

Η φωτογραφία που δημοσίευσε κάτοικος από τον Νέο Βουτζά, τραβηγμένη τρεις ημέρες πριν, είναι πραγματικά γροθιά στο στομάχι. Τώρα, στο μικρό λιμανάκι είναι όλα στάχτη. Τώρα, στο μικρό λιμανάκι θα θυμούνται τα αδικοχαμένα θύματα.

Η ίδια έγραψε:

«Την τράβηξα πριν 3 μέρες. Αυτό ήταν το λιμανάκι μας, εκεί μεγάλωσα, δεν το ήξεραν και πολλοί. Τώρα το έχει μάθει όλη η Ελλάδα με τον πιο φριχτό τρόπο. Είναι το μέρος που πέθαναν τα 26 άτομα αγκαλιασμένα. Όλοι οι κάτοικοι του Νέου Βουτζά που έχουμε ζήσει πολλές πυρκαγιές πηγαίναμε στο Μάτι για ασφάλεια. Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους. Δεν υπάρχουν λόγια, δεν γίνεται».

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Απόψε το «Φεγγάρι της Φράουλας», η πρώτη Πανσέληνος του καλοκαιριού!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Σχολιασμός Έκθεσης 2023: «Θα μπορούσε να ανταποκριθεί και μαθητής της 2ας Λυκείου»!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023: Τι ισχύει φέτος για τη διαδικασία υπολογισμού των συνολικών μορίων!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET