ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης – Ανησυχία για την επικινδυνότητα του καπνού!

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 8 το πρωί στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες βρίσκεται υπό έλεγχο, αλλά στο σημείο παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής εξαιτίας αναζωπυρώσεων. Όπως διαβάσαμε στο Cretapost.gr γίνονται συνεχώς εκρήξεις, καθώς στο εσωτερικό του κτιρίου υπάρχουν εύφλεκτα υλικά όπως παραφίνη και φιάλες υγραερίου. Η φωτιά […]

Neopolis Team

23 Σεπτεμβρίου, 2018

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 8 το πρωί στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες βρίσκεται υπό έλεγχο, αλλά στο σημείο παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής εξαιτίας αναζωπυρώσεων.

Όπως διαβάσαμε στο Cretapost.gr γίνονται συνεχώς εκρήξεις, καθώς στο εσωτερικό του κτιρίου υπάρχουν εύφλεκτα υλικά όπως παραφίνη και φιάλες υγραερίου.

Η φωτιά ξεκίνησε από το υπόγειο του Πανεπιστημίου και πολύ γρήγορα πήρες μεγάλες διαστάσεις σκεπάζοντας με πυκνούς καπνούς την ευρύτερη περιοχή.

Ανησυχία για τυχόν επικινδυνότητα του καπνού

Την ίδια ώρα ανησυχία εκφράζεται για τυχόν επικινδυνότητα του καπνού, με τους επόπτες υγείας της Περιφέρειας Ηρακλείου να έχουν ξεκινήσει σχετικούς ελέγχους. Στο σημείο θα μεταβεί και κλιμάκιο του Δημόκριτου από την Αθήνα.

Ο κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης, αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηρακλείου, δήλωσε με τη σειρά του πως όλοι οι φοιτητές έχουν επικοινωνήσει με τους οικείους τους και τις αρχές και όλα δείχνουν πως δεν υπάρχει πρόβλημα:

Όλοι οι φοιτητές που διαμένουν στις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο, είναι καλά στην υγεία τους και έχουν επικοινωνήσει με τις αρχές.

Ζήτησε, παράλληλα, να μην ανοίγουν τα παράθυρα τους οι κάτοικοι της περιοχής, ενώ τόνισε πως δεν συντρέχουν λόγοι απομάκρυνσής τους.

Αυτή την ώρα ενημερώνονται από τους αρμόδιους της Πυροσβεστικής ο πρύτανης και μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, ενώ όπως επισήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Λεονταράκης:

Ξεκινάμε καταγραφή των ζημιών σε γραφεία, εργαστήρια και εστίες. Θα ληφθούν μέτρα και από την περιφέρεια για τους φοιτητές που θα έχουν μείνει χωρίς στέγη και όπου μπορούμε θα ενισχύσουμε και θα βοηθήσουμε.

Η φωτιά αφορά κτίριο που ανήκει σε συγκρότημα των εστιών, καθώς τα τμήματα, όπως το Μαθηματικό, όπου πραγματοποιούνταν τα μαθήματα εκεί, έχουν πια μεταφερθεί σε άλλα κτίρια.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Μηχανογραφικό: Μέχρι την Πέμπτη η προθεσμία – Τα τμήματα που κερδίζουν τις προτιμήσεις!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Διακοπές στην Αλβανία ψηφίζουν οι Έλληνες, ρίχνουν άκυρο στα ακριβά νησιά της Ελλάδας!

SPILL THE TEA

Σε άλλα νέα, η Sydney Sweeney κάνει tour στα ελληνικά νησιά και όλοι την ψάχνουν!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι 10 πιο περιζήτητοι εργοδότες στον κλάδο της Τεχνολογίας στην Ελλάδα!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι μισοί Έλληνες δεν θα πάνε φέτος διακοπές λόγω ακρίβειας σε εισιτήρια και διαμονή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Μηχανογραφικό 2024: Απόψε τα μεσάνυχτα ανοίγει η πλατφόρμα – Μέχρι πότε η υποβολή του!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET