fbpx

5 φορές που θα πας «κόντρα» σε όλους και δε θα το μετανιώσεις στιγμή!


[sponsored]

Αν υπάρχει κάτι που χαρακτηρίζει απόλυτα την ενηλικίωση, αυτό είναι η λήψη αποφάσεων. Από τη στιγμή που κλείνεις τα 18 θεωρείσαι, τυπικά τουλάχιστον, υπεύθυνος για τον εαυτό σου. Τα φοιτητικά σου χρόνια γίνονται η αφετηρία των αποφάσεων που θα σε ακολουθούν για το υπόλοιπο της ζωής σου. Μόνο που σε κάποιες φάσεις, θα συναντήσεις μια διχάλα, όπου θα πρέπει να επιλέξεις αν θα ακολουθήσεις την πεπατημένη, ή θα πάρεις το ρίσκο. Αν θα τολμήσεις να πας κόντρα σ’ αυτό που περιμένουν όλοι κι ας το φας το κεφάλι σου. Στην τελική, ήταν δική σου η επιλογή…

Τον δεύτερο δρόμο επιλέγουν να τραβήξουν και οι Freestylers της ΑΜΣΤΕΛ Free. Χωρίς να πιέζουν και να κρίνουν κανέναν, ακολουθούν αυτό που τους κάνει να αισθάνονται περισσότερο Free. Έτσι κι ο Θώνιοςμαρα Freestyler είναι μια ιδέα που προέκυψε από τη λογική. Πηγαίνει κόντρα στο κατεστημένο, που θέλει τους κλασσικούς μαραθώνιους να ξεκινάνε από τον Μαραθώνα (που έγινε η ιστορική μάχη) και να καταλήγουν στο κέντρο της Αθήνας (που εκείνη την ιστορική περίοδο δεν έγινε τίποτα). Σκέψου το λίγο, το βρίσκεις λογικό; Και μετά είναι και το άλλο: αφού έχεις τρέξει τόσο μεγάλη διαδρομή, πού θα ήθελες να είναι το σημείο τερματισμού; Στην Αθήνα που βρίσκεσαι κάθε μέρα;

Όπως κατάλαβες, δε θα ακολουθήσουμε την κλασσική πεπατημένη αλλά την… τημενηπεπά, όχι γιατί είμαστε παράξενοι, αλλά από δική μας επιλογή. Άσε που τερματίζοντας στο Μαραθώνα θα απολαύσουμε το ψαράκι μας δίπλα στη θάλασσα, μαζί με την αγαπημένη μας ΑΜΣΤΕΛ Free.

Διαβάζοντας για τον Θώνιοςμαρα ενθουσιαστήκαμε. Όχι μόνο γιατί είχαμε καιρό να δούμε κάτι πραγματικά διαφορετικό, αλλά γιατί θυμηθήκαμε όλες εκείνες τις φορές που πήγαμε κι εμείς κόντρα στο ρεύμα. Άλλοτε κερδίσαμε, άλλοτε χάσαμε, το αποτέλεσμα όμως, δεν έχει σημασία. Γιατί στιγμές όπως οι παρακάτω, αξίζουν πραγματικά το ρίσκο:

1 | Οι σπουδές είναι δική σου υπόθεση, όχι οικογενειακή

Μία από τις πιο σημαντικές επιλογές που πρέπει να κάνουμε στη ζωή μας, είναι η σταδιοδρομία που θα ακολουθήσουμε. Δυστυχώς όμως καλούμαστε να την κάνουμε σε μια δύσκολη, κι όχι για τέτοιες αποφάσεις, ηλικία. Περνάς τη διαδικασία των Πανελληνίων, καθαρίζεις το κεφάλι σου και σκέφτεσαι όσο καλύτερα και λογικά μπορείς. Εκεί όμως είναι που αρχίζουν οι πραγματικές πιέσεις. Γονείς επιμένουν σε συγκεκριμένο επάγγελμα, γιαγιάδες και παππούδες έχουν μόνο 2-3 στο μυαλό τους και γενικότερα, όλο το σόι έχει κάτι να πει επί του θέματος. Εσύ όμως, πρέπει να ακούσεις τη δική σου φωνή. Ξέχνα πρέπει και περιορισμούς και κάνε την επιλογή εκείνη που δε θα μετατρέπει το πρωινό σου ξύπνημα σε συνεχόμενη αγγαρεία. Εκεί βρίσκεται το κλειδί, πίστεψέ με. Όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν με τον καιρό. Κι άσε τους άλλους να λένε…

2 | Δουλειά σημαίνει και προσωπική ολοκλήρωση, όχι μόνο οικονομική

Ελάχιστοι βρίσκουν να ασχοληθούν πάνω στο αντικείμενό τους με το που αποφοιτήσουν, ενώ οι υπόλοιποι απλώς παγιδεύονται σε κάτι που ρουφάει και τις τελευταίες ρανίδες της δημιουργικότητάς τους. Από το πουθενά όμως, μπορεί να έρθει πρόταση για κάτι διαφορετικό. Αυτό το κάτι που θέλεις, που έλεγε με στόμφο και η Καιτούλα, το οποίο όμως δεν έχει στην παρούσα φάση τα καλά της δουλειάς στην οποία ήδη βρίσκεσαι. Το δίλημμα που προκύπτει σ’ αυτήν την περίπτωση είναι εάν μένεις στη σιγουριά που σου προσφέρει η τωρινή σου θέση ή παίρνεις την… τημενηπεπα για κάτι που θα σε γεμίζει πιο πολύ. Τόλμησε λοιπόν και δε θα χάσεις! Πιο πολύ θα μετανιώσεις αν «πετάξεις» την ευκαιρία, παρά αν βγει λάθος.

3 | Μία σχέση εξ αποστάσεως δεν είναι καταδικασμένη 

Έχεις τη σχεσούλα σου κι εκεί που νομίζεις πως όλα κυλάνε ρόδινα, σκάει μια απόσταση και τα φέρνει όλα τούμπα. Είτε εσύ, είτε ο/η σύντροφός σου πρέπει να φύγετε για κάποιο διάστημα σε άλλη πόλη της Ελλάδας, ή ακόμη και του εξωτερικού, λόγω σπουδών/δουλειάς. Προφανώς και το να βάλεις μία σχέση πάνω από το μέλλον σου δε θα έπρεπε να παίζει σαν σενάριο, αλλά αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι ο χωρισμός είναι μονόδρομος. Η πρόταση να το δοκιμάσετε με αυτά τα δεδομένα και να δείτε πού θα βγει, θα πέσει στο τραπέζι. Οι πρώτες σκέψεις θα είναι αρνητικές, ενώ λάδι στη φωτιά θα ρίχνουν και οι γύρω σου, γιατί τόσα ξέρουν τόσα λένε. Αν πραγματικά αγαπάς κάποιον όμως, πας κόντρα σε όλες τις συγκυρίες και παλεύεις μέχρι τέλους. Και πού ξέρεις; Μπορεί να είναι πολύ fun φάση.

4 | Τα στερεότυπα είναι για να τους πηγαίνουμε κόντρα…

Ρε φίλε, έχουμε 2019, δεν μπορώ να ακούω άτομα να κομπλάρουν στη ζωή τους και να βάζουν εμπόδια στον εαυτό τους λόγω στερεοτύπων. Είσαι κοπέλα και θες να ασχοληθείς με τον προγραμματισμό; Εμπρός, κάν’ το! Δεν είναι πεδίο αποκλειστικά των αντρών. Είσαι αγόρι και θες να ασχοληθείς με τo pole dancing; Επίσης προχώρα το. Είμαστε στον 21ο αιώνα, πρέπει να το εμπεδώσουμε κάποια στιγμή αυτό. Δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να καταφέρει το ένα φύλο και να μην μπορεί το άλλο. Όπως η ΑΜΣΤΕΛ Free δεν υπακούει σε περιορισμούς με μόλις 25 θερμίδες/100 ml και 0% αλκοόλ, για να την απολαμβάνεις όπως και όποτε θέλεις, έτσι κι εσύ. Μοναδικός περιορισμός πρέπει να είναι τα «θέλω» σου. Να μην ξεφεύγεις από αυτά και να στοχεύεις στη δική σου ευτυχία κι ολοκλήρωση. Γι’ αυτό λοιπόν, κάνε ένα βήμα μπροστά και δοκίμασε οτιδήποτε σου εξάπτει την περιέργεια! Βρες αυτό που σου ταιριάζει και θα είσαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου.

5 | …το ίδιο και οι δυσκολίες

Ξέρω ότι πολλές φορές τα πράγματα μπορούν να φαντάζουν πάρα πολύ δύσκολα. Συμβαίνουν αυτά. Έρχονται καταστάσεις στη ζωή που είναι στενάχωρες και είναι φυσιολογικό να μας ρίχνουν ψυχολογικά. Μπορεί να αφεθείς, να μιζεριάσεις και να μην μπορείς να σηκώσεις το κεφάλι. Συνέχισε όμως να παλεύεις με όση ενέργεια έχεις. Όχι μόνο για σένα, αλλά και για τους ανθρώπους που στηρίζονται πάνω σου και περιμένουν ένα σου χαμόγελο για να πάρουν θάρρος. Κόντρα στους θεούς και στους δαίμονες, προσπάθησε να είσαι θετικός και να βλέπεις τα πράγματα ψύχραιμα και αισιόδοξα. Όπως είναι γνωστό άλλωστε, το πιο βαθύ σκοτάδι έρχεται λίγο πριν τη χαραυγή. Δεν χάνουμε το κουράγιο μας.

Αυτές οι πέντε περιπτώσεις ήταν μερικά μόνο παραδείγματα, που δε θα μετανιώσεις να πας κόντρα στο ρεύμα, κάνοντας αυτό που θέλεις από επιλογή κι όχι από παραξενιά. Όπως ακριβώς μας δείχνει ο Θώνιοςμαρα Freestyler της ΑΜΣΤΕΛ Free. Άλλωστε, τι σου είναι η ζωή χωρίς να νιώθεις… free;

Και να θυμάσαι. Μη συμβιβάζεσαι. Ποτέ.


Photo by Oliver Ragfelt on Unsplash

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET